מה היה קורה אם?

לוו

New member
מה היה קורה אם?

לא אחת שאלו את עצמם חוקרים, סופרים, אמנים ואנשי רוח אשר חקרו את ההיסטוריה האנושית, מה היה קורה אם? מה אם מהלך אחד בהיסטוריה היה משתנה, כיצד היה משפיע על האירועים? אתם יכולין להעלות מספר מצבים של מה היה קורה אם ? ???

לא ממש היסטורי וכבר כתבתי את פעם:

אם בוב דילן לא היה נותן לביטלס את הג´וינט הראשון שלהם, איפה היתה המוסיקה של ימינו?

פראזניק

New member
כבר כתבתי כאן פעם...

מה היה קורה אילו שמע היטלר לקול האדמירלים שלו, והיה יוצא להלחם בבריטים במזרח התיכון, כובש אותו וממשיך לכיוון אפגניסטן והודו, נפגש שם עם היפאנים וממשיך הלאה? אחד ה"אם"ים הגדולים בהיסטוריה... מה היה קורה אילו שמעה ארה"ב בקול מי שהציע לפרוץ את הדרך לברלין (במצור הסובייטי על ברלין), בכח צבאי? מה היה קורה אילו ליוגוסלביה היה גבול עם בריה"מ, האם היה סטאלין פולש לשם בסכסוכו עם טיטו?

יש ספרים העוסקים בנושא (מצד הבדיון) וזה זרם ידוע במד"ב בשם "הסטוריה חלופית" כמו האיש במצודה הרמה של פיל ק. דיק, העוסק בעולם בו גרמניה הנאצית ניצחה במלחמה. ארץ אבות, של רוברט האריס, עוסק גם הוא בעולם בו גרמניה כבשה את בריטניה והגיעה למאזן אימה גרעיני עם ארה"ב, כך שהיא מחליפה את ברית המועצות בתור "אימפריית הרשע". תצפית עבר של אורסון סקוט קארד עוסק בקבוצת מדענים בעתיד המנסה להשפיע על מסעו של קולומבוס, כדי למנוע את כיבוש אמריקה בידי האירופים.

לוו

New member
תגיד לי בבקשה ( קול קורא )

האם הספר ארץ אבות, של רוברט האריס מתורגמן לעברית ?

ודאי ותוכל לקבל עוד פרטים אודותיו כאן. נדמה לי שהוא נמכר כרגע ברשת חנויות צומת ספרים בהנחה גדולה. עוד ספרים של רוברט האריס שיצאו בעברית הם "מוכרים את היטלר" - הסיפור (האמיתי והלא ייאמן) של יומני היטלר המזוייפים. ואניגמה - רומן מתח על רקע בלצ´לי פארק - המקום בו פיצחו את הקודים של האניגמה. לפי דעתו של האריס, פיצוח הקוד של האניגמה הוא הסיבה המכרעת לנצחון בעלות הברית במלחמה.

עטלף77

New member
משפט דרייפוס

מה היה קורה אילו משפט דרייפוס היה נערך בצורה ישרה וחוקית ולא אנטישמית והרצל לא היה מבין את הנחיצות של מדינה יהודית, מה היה קורה לציונות? האם הייתה כזאת בכלל?

bogun

New member
יש לי משהו

מה היה קורה אילו היטלר היה נהרג ב 20 יולי 1944?זה לא מעניין.מה שבטוח זה שהמלחמה לא היתה מסתיימת ובכלל אני חושב שלרוב השאלות האלה יש תשובה מהירה ופשוטה ובכלל לא צריך להכנס לדיונים האלה כי לפי מה שקראתי על כל ה"מה אם" זה סתם שטויות כדי להעביר את הזמן. אתם לא חושבים כך?

פראזניק

New member
ואם כבר הרצל והציונות:)

הרצל ופרויד חיו באותה תקופה באותה עיר. אמר פעם מישו, תארו לכם שהרצל היה בא לפרויד ואומר לו "יש לי חלום"... פרויד היה משכיב אותו על הספה, עד שהחלום היה מתנדף, מה היה אז על המדינה? לו מזל לציונות שהם מעולם לא נפגשו?

בדיחה בנושא:

יום אחד, בתו של פרויד ניגשת אליו ואומרת: "אבא, אתמול בלילה חלמתי חלום, ותהיתי אם לוכל לפרש לי אותו. בחלום אני הולכת ברחוב, ופוגשת תלמיד שלך, הוא מציע לי בננה מקומטת, חומה, מגעילה. אני מסרבת וממשיכה הלאה. לפתע, אני פוגשת את העוזר שלך, הוא גם מציע לי בננה, אמנם יותר יפה, אך גם לא מוצאת חן בעיניי, אני מסרבת וממשיכה הלאה. ואז, אבא´לה, אני פוגשת אותך. אתה מציע לי בננה יפה, קשיחה, ארוכה, תהובה, טעימה... ואני מסכימה לקחת אותה. מה אתה אומר על החלום?" זיגמונד פרויד מגרד בפדחתו ועונה לה: "לפעמים, יש סתם בננה"

למעלה