מה היה ב 92

מה היה ב 92

ב 92 עבודה 44 מר"צ 12 ערבים 5 כן היתה יכולה להיות ממשלה שמאלנית, אבל מפלגת העבודה לא יכולה בלי ש"ס אז אריה דרעי היה שר הפנים, ומדי פעם הם פרשו וחזרו אבל עדיין אתם לא יכולים למחוק את העובדה מי היה שר הפנים. אז למה שאני אאמין לכם שעכשיו תעשו את זה גם ב99 עבודה 26 מר"צ 10 ערבים 10 מרכז 6 ישראל בעליה 6 שינוי 6 עם אחד 2 סה"כ 66 שכחתם מה צעקנו לברק בכיכר אבל מפלגת העבודה שוב כשלה ובחרה בשותפים הלא נכונים. אז everman על מה אתה מדבר שמצנע ומר"צ לא יקחו את החרדים בפעמיים האחרונות שניצחנו (אז הצבעתי לעבודה ) בחרנו בשותפים הלא נכונים, הרי שנינו יודעים שאם תחלק את הכוח של שינוי לליכוד ולעבודה שווה בשווה תוקם ממשלה עם החרדים, עכשיו אתה מבין למה צריך את שינוי ? פשוט גם הליכוד וגם העבודה מפחדים להקים ממשלה בלי החרדים.

EverMan

New member
בשני המקרים לקחו את החרדים

בשביל שיהיה רוב יהודי בממשלה. העבודה לא נכנסה ולא תיכנס עם ערבים לקואליציה והיה חייב להיות רוב מגובש של 61 ח"כים יהודים. לכן ש"ס נכנסה. במידה ויהיה רוב לשמאל , לא יהיה צורך לא בשינוי ולא בש"ס. לכן - צריך להצביע דרך ולא פוליטיקה.

92 כן נשענו על הערבים

דבר ראשון אתה טועה !! ממשלת 92 נשענה על הערבים במשך זמן לא מבוטל, לכן הטיעון של רוב יהודי ממש לא חשוב, ואתה יודע מה יותר מזה ב 88 לעבודה היו 40 מנדטים לליכוד 39 ולש"ס 6 ,היתה ממשלת אחדות בראשות שמיר ושר הפנים שלה היה דרעי, על אף שהליכוד והעבודה יכלו להקים ממשלה לבד (79 ח"כ משתי מפלגות בלבד), אבל הם בחרו כבר אז בש"ס שדפקה את העבודה ב 90 עם התרגיל המסריח. להאשים שהליכוד רצה אז את ש"ס אפשר תמיד, אבל אני בטוח שאם העבודה היתה מטילה וטו אז החרדים היו בחוץ. מה יצא לנו מזה ? ב 92 ש"ס היו עדיין 6 מנדטים. ב.. 96 כבר 10 מנדטים. ב.. 99 כבר 17. חוץ מזה אתה צריך לקחת מצב נתון שבו אין היום לגוש השמאל (ללא הערבים) יותר מ 60 מנדטים וצלערנו גם לא יהיה בזמן הקרוב. רק שתבין עבודה 20 + שינוי 15 + מר"צ 8 זה 43 והייתי large ושמתי את כל בוחרי שינוי בשמאל, עדיין אתה צריך להעביר 18 מנדטים מהימין לשמאל שזה ממש לא ריאלי.

EverMan

New member
כי העבודה והליכוד לא צריכות להיות

ביחד ! תפנים ! יש להם הבדלי דרך ! דעות ודרך שונה ! אידיאולוגיה שונה ! הן לא רוצות ולא צריכות להיות יחד ! וממשלת 92 נשענה רק בשביל הבונוס על הערבים. היה לה רוב יהודי. נקודה. ולהזכירך - יש היום כ45% שמאל במדינה ו45% ימין. מבחינת מפלגות. הרבה מהימין הם זמניים שנקראים קולות צפים. בנוסף על זה יש את ה"מרכז" מפלגות שאין להם דרך בכלום. כמו המרכז פעם שעברה ושינוי הפעם. אלו אנשים שהיו מצביעים לשמאל אחרת.

טעות חמורה

הליכוד והעבודה בסופו של דבר מאוד דומות!!! יאמר לזכות העבודה שבסופו של דבר הליכוד בוחר בדרך השמאל בד"כ כי אין לא ברירה. לראיה אתה זוכר לפני איזה 20 שנה יוסי שריד טען שצריך מדינה פלסטינאית וכולם כמעט הרגו אותו, היום אפילו הימין מבין שאין דרך אחרת, אך הוא חייב בגלל בוחריו המטומטמים להציג את זה כאילו הוא מתנגד, נכון שלליכוד יקח יותר זמן להקים גדר אבל הם יקימו בסוף, כי כאשר אתה בשלטון (בעיקר הימין) אתה מבין שכל מה שדיברת באופוזיציה זה שטויות ואתה ממש לא יכול לקיים את זה (אני חושב ששרון היום הוא הכי שמאלני בליכוד מי היה מאמין ?) תאמין לי שאם הייתי יודע שגוש השמאל יזכה והייתי בטוח שהוא יקים ממשלה ללא החרדים הייתי מצביע למפלגת העבודה, אבל גם מפא"י תמיד בחרו בדתיים אפילו שהיה להם מלא מנדטים. הצבעה שלי לשינוי ממש לא באה על חשבון מצנע והוכחתי לך את זה כבר, היא באה אך ורק בשביל לנסות לגרום לשיוויון במדינה המחורבנת הזאת (מציאות שמי אם לא הליכוד והעבודה גרמו לכך !! מי שלט במדינה מאז הקמתה ) עד היום אף אחד בכלל לא חשב לתקן את המעוות. מלבד זה אני לא מצביע למי שהצביע בעד חוק טל!!!!!!! להזכירך העבודה העבירה את החוק בקריאה ראשונה ביולי 2000 לאחר משמעת קואליציונית שברק הטיל והכתים את מפלגת העבודה, בורג אז אמר לברק שמפלגת העבודה עוברת כל גבול והיא עוד תדפק בגלל ההצבעות האלה.(מה שקרה בפועל לפחות לי ולכל משפחתי 5 נפשות שיצביעו לינוי ולא לעבודה והכל בגלל אותו יום)

EverMan

New member
להזכיר לך , החוק בקריאה הראשונה

ועד השלישית היה בתוכן הבא : אנו נקיים את החלטות ועדת טל. עכשיו , בנוסף לזה - אתה לא ממש מכיר את העבודה הפרלמנטרית , אז בוא אני אבשר לך משהו. מאות ואלפי חוקים עוברים קריאה ראשונה. המווווווווון. הרבה פעמים מטעמים קואליציונים ובשביל יופי רק בשביל להצביע נגד בקריאה שניה. הצבעה על החוק בפעם הראשונה לא מעידה על דבר. זה מובן ? ברק ניסה לפרק את משרד הדתות - ושינוי הצביעה נגדו. זו המפלגה שאתה רוצה ? שבאופן מובהק הולכת עם הימין ? ומצביעה נגד ממשלת שמאל חילונית שהולכת נגד משרד הדתות והכפייה הדתית ? וניסתה להסדיר נישואים אזרחיים ? הרי זו בגידה ברורה בעקרונות שלה. היא הולכת עם הימין - תמיד.

"בוחרים מטומטמים" אמרת?

תמשיך לבחור שינוי ,,,,,זה מראה כמה אתה חכם ובוגר נפשית,,,, לך ,לך,אחרי חלומות ואחרי גזען קטן,,,,,

אתה צודק!!!!!!!!!!

החשיבה של שינוי מעוותת לגמרי-היא מנסה לעמעם את ההבדלים האידיאולוגים לתועלתה. העבודה והליכוד לא יכולים לחבור יחד-אחרת אין להן זכות קיום.

ממש שכחתי מה קרה לפני שנה וחצי

שניה הרגע נחתתי בכדור הארץ, עד לפני כמה חודשים פואד עדיין היה שר הבטחון, אני בהחלט מסכים עם זה שאם מפלגת העבודה תשב באופוזיציה אז זה יחזק אותה לבחירות הבאות, אבל מה אתם מדברים איתי על אחריות לאומית בשעה קשה זו, אתם אלא שמוכנים להפקיר את המדינה בידי הימין הקיצוני, אם תשבו בממשלת אחדות חילונית רק עם שינוי והליכוד לא תפקירו את המדינה כדבריכם. מבחינתי הצעת חוק בקריאה ראשונה כמוה כהצעת חוק !!!! אם אתה חושב שלימוד תורה שומר על המדינה אז תצביע ש"ס או יהדות התורה ואל תצביע לעבודה (שהעבירה את החוק בקריאה ראשונה וכולנו יודעים שאם קריאה שניה או שלישית היתה עדיין בתקופת ברק והחרדים החוק עדיין היה עובר).

EverMan

New member
אנחנו לא מפקירים דבר.

הליכוד - זה שהעם בוחר , הוא זה שמפקיר ובוחר את שותפיו אלו. אנחנו עושים מה שנכון. ואם הוא לא היה עובר קריאה ראשונה , אז לא היינו הולכים לקמפ-דיוויד וטאבה ... ולא היינו עושים רפורמה אזרחית (או לפחות ניסיון לה) ולא היינו מנסים לפרק את משרד הדתות. בשביל הדבר הקטן הזה של הצבעה בקריאה ראשונה ... אין טעם להיכנס לשטויות כאלה. אילו היית מבין את העבודה הפרלמנטרית היית מבין את הנושא.

shimon7

New member
שכחת דבר אחד

שינוי לא תשב בממשלה עם הערבים. החרדים לא הביעו התנגדות לכך עד כה.

סיבה נוספת לחוק טל

תראו לי ממש נמאס מהמשחקים הפוליטים האלה של המפלגות הגדולות, אשר ממש קונות בחוקים את זמן ישיבתם בממשלה וחוטפות בסופו של דבר יריקה בפרצוף.

למעלה