מה היא מידת אמינות עין הרע?

lion 7

New member
מה היא מידת אמינות עין הרע?

ועד עמה אפשר להאמין לה? האם רצוי לא לשפוך שמן זית (כדבר רע) או אסור לבקר מישהו אחרי ההלוויה חשוב לומר וציין שאלה לא דברים מהברית החדשה תנו דעתכם\ן יום טוב

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifדיון מעניין../images/Emo45.gifאני לא מאמינה בזה

פעם כן.. פעם לא מספיק ידעתי ולא הבנתי את הברית החדשה.. אבל רוחות רעים קיימים ושדים ושטנים.. ואליליהם..שיש להם כוחות רשע קסמים וכל מיני דברי קסם והבל שהם עושים. אני מאמינה בהגנת ישוע המשיח על חיי.. שום כוח אפל לא יכול להשפיע עליי..לא עין הרע..כי עיני אלוהים עליי.. לא רוח רעה..כי רוח אלוהים בי.. לא אמונות טפלות..כי אמונה אחת יש לי..והיא מילת אלוהים
אין לי פחד או חשש מזה בכלל.. כל עוד אני מעבירה את כל דאגותיי ותפילותיי ליחיד שיכול לשמוע תפילותינו..ואין שליחים אחרים באמצע..רק לישוע המשיח...אז אני מוגנת.. ואלוהים שומר עלינו בתוך אישוני עיניו כמו שכתוב
נ.ב. יש לכם מושג כמה כסף אנשים מוציאים על זה דברים כאלו?..ואחרי זה באיזה פחדים הם עדיין חיים?

lion 7

New member
באגרת הראשונה אל תימות`י

(פרק ד`:7) פרק 4:7) (מאוחר יותר אביא לכאן הציטוט בערבית ובעברית .מול המחשב ).. אז כאן מבהיר/מזהיר פאולוס את תימות`אוס מפני סיפורי סבתא , (לא קראתי עדיין התרגום לעברית , אם לא אכן זה קולע בול לפסוק ) , את אומרת שאני לא מאמינה בזה , ואת צודקת , הרי אמונות טפלות (תעאויז, או אסטרולוגיה של קארמן) הן לא סיפורי סבתא , שכמובן זה נושא אחר וגרוע אף הוא, אם כי שפיכת שמן זית בחדר , או המנעות מהכנסת סולם בלילה , והמלצות אחרות הם בגדר דעות קדומות , שהתגלגלו מזה יותר 500 שנה לתרבות הערבית המקומית מהם נוצרים מוסלמים, יהודים ואחרים , שעדיין חלק יורש את זה מדורות , אם נתמקד במקור הדיעות הללו , נווכח שהסטוריית ערבים ., לא היתה מושפעת מדעות אלה , אלא היתד זו חדירת שנים רבות של חושך ובלימת המחשבה הערבית , באשמת יקירינו השלטון העות`מני ודומיהם (אנטי נוצרים ואנטי ערב כגזע) , ולהזכיר שהסגר האזורי של המזה``ת , עודד חדירת תופעות אלה שעזרו להשלמת הבטחון היחסי של העותמנים שנים כה רבות ,אנו עדיין שומעים מפה ושם , במיוחד מהזקנים או חסידי הפחד מעין הרע , כל מיני איסורים .. טוב אז עין הרע ושאר האיסורים המלווים לו מביאים את חלק גם בלהשתמש במקטרת ובאח`ור מהרוחות והשדים , ‏טוב אז מה רציתי לדעת הוא , מחברי הפורום היקרים , מה הם שמעו או מושפעים אישית או מהסביבה ,אם יש להם השפעה כזו , וכמובן אני מכבר מאד , ראיית העולם של כל אחד , שוב תודה על התשובה ,, והציטוט למעלה מחזק את גישתך . ‏

salt of earth

New member
הנה הציטוט

>> أَمَّا الخُرافاتُ المُبْتَذَلَةُ ((والقِصصُ)) العجائزيَّةُ، فانتَبِذْها. رَوِّض نَفْسَكَ على التَّقْوى؛<< תודה על הבאת המידע ההיסטורי אני לא ידעתי מזה
לגבי התפילות אז הרי הרוחות הרעים הן מהשטן וישוע לימד אותנו שצריך להתפלל ולצום ולכן אני יודעת שיש תפילות נגד הרוחות הרעים אבל כמובן זאת תפילה רגילה מהכוהן אשר קיבל את השלטון שנתן ישוע לשליחים ואנחנו מכירים בכוח של ישוע ובשמירה שלו עלינו... אני מוסיפה עוד מה שנאמר באיגרת הראשונה אל תימאווס " فسيجيء وقت لا يحتمل فيه الناس التعليم الصحيح، بل يتبعون أهواءهم ويتخذون معلمين يكلمونهم بما يطرب آذانهم، منصرفين عن سماع الحق الى سماع الخرافات"( ا تيموتاوس 4: 3ـ4). ועוד על הנושא ממעשי השליחים (19:11-20): 44 19-11 وكانَ اللهُ يُجري على يَدِ بولُسَ مُعجِزاتٍ عجيبةً، 19-12 حتّى صارَ النّاسُ يأخذونَ إلى مَرضاهُم ما لامَسَ جَسَدَهُ مِنْ مَناديلَ أو مآزرَ، فتَزولُ الأمراضُ عنهُم، وتَخرُجُ الأرواحُ الشِّرِّيرَةُ. 19-13 وحاوَلَ بَعضُ اليَهودِ المُتجَوِّلينَ الّذينَ يَطرُدونَ الأرواحَ الشِّرِّيرةَ أنْ يَستَخدِموا اَسمَ الرَّبِّ يَسوعَ، فكانوا يَقولونَ للأرواحِ الشِّرِّيرةِ: ((آمُرُكَ باَسمِ يَسوعَ الّذي يُبَشِّرُ بِه بولُسُ)). 19-14 وكانَ لأحدِ رُؤساءِ كَهنَةِ اليَهودِ، واَسمُهُ سكَاوا، سَبعَةُ أبناءٍ يَحتَرِفونَ هذِهِ الحِرفَةَ. 19-15 فأجابَهُمُ الرُّوحُ الشِّرِّيرُ: ((أنا أعرِفُ يَسوعَ، وأعلَمُ مَنْ هوَ بولُسُ. أمَّا أنتُم فمَنْ تكونونَ؟)) 19-16 فهجَمَ علَيهِم الرَّجُلُ الّذي فيهِ الرُّوحُ الشِّرِّيرُ وتمَكَّنَ مِنهُم كُلِّهِم وغَلَبهُم، فهَرَبوا مِنَ البيتِ عُراةً مُجَرَّحينَ. 19-17 فسَمِعَ أهلُ أفسُسَ كُلُّهُم، مِنْ يَهودٍ ويونانيِّينَ، بِهذِهِ الحادِثَةِ، فمَلأهُمُ الخوفُ. وتَعَظَّمَ اَسمُ الرَّبِّ يَسوعَ. 19-18 فجاء&#1614

salt of earth

New member
נתקע

19-18 فجاءَ كثيرٌ مِنَ المُؤمنينَ يعتَرِفونَ ويُقِرُّونَ بِما يُمارِسونَ مِنْ أعمالِ السِّحْرِ. 19-19 وجمَعَ كثيرٌ مِنَ المُشَعوِذينَ كُتُبَهُم وأحرَقوها أمامَ أنظارِ النّاسِ كُلِّهِم. وحسَبوا ثمَنَ هذِهِ الكُتُبِ، فبلغَ خمسينَ ألفَ قِطعةٍ مِنَ الفِضَّةِ. 19-20 وهكذا كانَ كلامُ الرَّبِّ ينتَشِرُ ويَقوى في النُّفوسِ.

salt of earth

New member
../images/Emo45.gif

זה אכן עצוב לראות איך נשים מבוגרות מתעסקות בכל העניין של העין הרע ולצערי זאת נורמה חברתית שאנשים נצמדים אליה וזונחים את מילת אלוהים. אני אישית לא אוהבת להתעסק בזה, אפילו את הנעליים שלי תמיד שמה הפוך
- למי ששמע סיפורים כאלו.

למעלה