מה היא מדיטציה ?

neophile

New member
מה היא מדיטציה ?

קודם כל אני חייב לציין שמדיטציה לא שווה בהכרח רוגע .

אם תזרוק אבן למים אתה תראה את האדווה , אתה גם יכול לשבש את האדווה הזאת אם תיגע במים .

מדיטציה זה לא בהכרח לשמור על המים רגועים כמו שזה תמיד לשמור על מי שמתבונן במים בין אם הם רגועים או לא .

עוד דוגמא להמחיש את זה זה משל הפרפר .

אתה יודע שאתה חולם חלום רק אחרי שהתעוררת ממנו נכון ?
בזמן החלום אתה לא מכיר בכך שזה חלום .

כלומר יש הבדל גדול בין לחלום לבין להיות ער וזה הבדל שאתה מכיר בו רק בערנות , אתה לא יכול להכיר את ההבדל הזה בזמן שאתה ישן .

המטרה של המדיטציה זה להגיע לדרגות גבוהות יותר של ערנות תוך כדי קבלה של מצבך הנוכחי והמגבלות שלו .

אפשר לומר שהמטרה של תירגול המדיטציה זה לצאת מהדואליות של או שינה או עירות , למצב גבוה יותר שבו אתה ישן וער בו זמנית וזה אולי נשמע לך מוזר אבל זה מה שקורה לך עכשיו .

אז במובן נוסף מדיטציה זה לגלות את מה שקורה לך עכשיו .

lightflake

New member

ינוקא1

New member
מוסכם !

"זה תמיד לשמור על מי שמתבונן במים בין אם הם רגועים או לא"

במילים אחרות - מדיטציה זו האפשרות להיות "הצופה".

neophile

New member
מדיטציה זה כל מה שרשמתי ועוד

זה בהחלט האפשרות להיות צופה אבל לא רק !

מדיטציה זה להיות צופה ונצפה - בו זמנית או סובייקט ואובייקט .

אתה הצופה ומושא הצפייה .
אבל מי מהם הוא הגבוה ומי מהם הוא הנמוך אי אפשר לומר - זה מתנדנד .

neophile

New member
האם אתה חומר או רוח ?

אי אפשר לומר , אנחנו משערים שגם וגם.

הצופה הוא הנצפה
הנצפה צופה בצופה -
כמו מראות אחת מול השנייה
אחת מרוח והשנייה מחומר או שזה להפך .

הקבוע היחידי הוא שינוי .

האם אתה הקבוע או השינוי ?

האדם

למואל א

New member
בעצם אתה מתאר כאן את המצב המתוקן

הרצוי, שאחת הדרכים להגיע אליו זו המדיטציה, שכוללת את כל הדרכים:
תפילה, טקס בכוונה מלאה (למשל מחול סופי) שמאנים שנכנסים לטראנס, וכו'

כשמדיטציה בישיבה והתבוננות זו הצורה הכי "נקיה" אם אפשר להגדיר את זה כך..

neophile

New member
אם זה המצב המתוקן

אז מדיטציה זה להתקן .
השאמאנים יקראו לזה ללכת בין עולמות .

כשאתה הולך בין עולמות אתה חופשי .
אבל אני לא הולך בין עולמות לנצח , כל המאמצים שלי הם זמניים והמוות נמצא מעבר לכתף , כל מה שאני יכול לעשות זה ללכת בין עולמות ולאסוף רסיסים של נשמה כדי שמשהו יחיה .
אני זה רק המאמצים שלי להגשים זאת .

ינוקא1

New member
אני קצת קיצוני

אני סובר שאני רוח (ושאין כזה דבר באמת "חומר" - החומר הוא פיקציה של הרוח) ואני סובר שהצופה גבוה מהנצפה.

וכמו כן שהצופה הוא הרוח והנצפה הוא החומר.

המדיטציה נותנת לך את האפשרות לעלות אל הרוח - וממילא לראות את כל זה.

(הראיה : מי שנמצא בתוך החומר , לא יכול לראות זאת.
מכאן נובע שהרוח גבוהה יותר מהחומר כי ממנה רואים את שתי נקודות המבט)

neophile

New member
זה בדיוק האכילה מעץ הדעת

החוסר יכולת לקבוע אם אתה רוח או חומר .
אבל בסיפור הרחב יותר הנחש משרת את המטרה הגדולה יותר .

ינוקא1

New member
מה שכתבת אלו

פרשנויות.
לא בהכרח מוסכמות על כולם , לא בהכרח שאני מכיר , לא בהכרח הפרשנויות היחידות.
לכן רצוי כשאתה כותב\מזכיר פרשנות - תפרט יותר.

ולעניין :
מבחינתי יש בי חלק חומרי (גוף) , וחלק רוחני (נשמה).
מטרתי היא לגרום לחלק החומרי שבי להפוך להיות רוחני גם כן.

מטרתי איננה להפריד גוף מנשמה ולהיות נשמה בלבד - כי הפרדה זו משמעותה מוות , ולא זו תכלית העולם.
מטרתי היא שהגוף והנשמה יהיו מאוחדים , ושהגוף יהפך להיות מאיר וזך כמעט כמו הנשמה.
לכן חד משמעית הנשמה מבחינתי עליונה על הגוף , הרוח עליונה על החומר.
ועם זאת הגוף איננו "פסול" - הוא כמו ילד שצריך ללמד.

וכפי שכתב הרמח"ל בספרו "דרך ה'" :

"ואולם להיות הדבר הזה נשלם כראוי, גזרה החכמה העליונה שיהיה האדם מורכב משני הפכים, דהיינו מנשמה שכלית וזכה, וגוף ארציי ועכור, שכל אחד מהם יטה בטבע לצדו. דהיינו: הגוף לחומריות והנשמה לשכליות, ותמצא ביניהם מלחמה, באופן שאם תגבר הנשמה, תתעלה היא ותעלה הגוף עמה, ויהיה אותו האדם המשתלם בשלמות המעותד, ואם יניח האדם שינצח בו החומר, הנה ישפל הגוף ותשפל נשמתו עמו, ויהיה אותו האדם בלתי הגון לשלמות, ונדחה ממנו ח"ו.
ולאדם הזה יכולת להשפיל חומרו לפני שכלו ונשמתו, ולקנות שלמותו כמו שביארנו."

http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/shaar-2.htm

lightflake

New member
חשוב להזכיר

שאנחנו מדברים על התהליך כאילו הוא תהליך רגיל כמוכר מהעולם הרגיל, שבו יש מטרה וצועדים להגיע אליה.
התהליך שציינת אינו כזה, זה יותר כמו לחזור למה שקיים כבר עכשיו (מאשליה שנוצרה באמצעות אמונה במחשבות), לכן כמה שפחות מטרות וכמה שיותר "רק לשבת, ללא כל רצון לכלום" כך התהליך יתרחש מהר יותר

lightflake

New member
אבל, איך המודט יפסיק להיות?

המודט הוא רעיון שמולבש על התודעה
אז אם נמצא את המודט
ו"נהיה" באמת המודט הזה במאה אחוז
אז בגלל שהוא לא אמיתי התודעה מתגלה מתוכו ומגלה שבעצם רק היא לבדה תמיד הייתה קיימת

lightflake

New member
נסיון להסביר בצורה גראפית

יש אור שמאיר
עליו יש כיסוי אחד שמסתיר את האור מלבד חור קטן שממנו האור יכול לצאת (העצמי, ה"אני" הראשוני, הזדהות ראשונה)
הכיסוי כולו נע כך שאלומת האור שיוצאת ממנו גם היא נעה
על האור שיצא מהנל יש עוד כיסוי, עוד הזדהויות, רעיון שאני "מישהו", רעיון שאני "גוף", גם הכיסוי הזה נע ולכן האור הפנימי מפוזר ומוחלש
מדיטציה היא נסיון ליישר את כל ה"חורים" האלו כדי לכוון את האור בחזרה למקורו.
אנחנו יכולים לעשות את זה כי יש לנו יכולת שליטה ב"תשומת הלב" שלנו, וככל שנמשיך בתרגול ייצוב תשומת הלב (שלזה ניתן לקרוא "תרגול מדיטציה") תשומת הלב תהפוך למשהו הרבה יותר גדול ועוצמתי מהמוכר לנו. תשומת הלב היא כמו "קצה אלומת האור" כפי שהוא יצא מכל החורים בדוגמה הנ"ל וכשהיא נעמדת יציבה במקום אז מקור האור מתגלה מתוך תשומת הלב עצמה

כיוון שה"אור" שאנו מדברים עליו פה הוא שם נרדף לתודעה, זה משהו שכל "חלקיק" הכי קטן ממנו הוא מאוחד עם כל האור כולו ולכן מספיק לייצב את תשומת הלב כדי שהתודעה תתוודע לעצמה וזו המטרה הגבוהה ביותר ביוגה, "ידיעת עצמי", זו גם לדעתי המטרה הגבוהה ביותר שיש לאדם עלי אדמות...

אז בהצלחה שיהיה לנו

למואל א

New member
הממ, אני לא יודע אם "מטרה" זו ההגדרה

הנכונה, אלא זה המצב האידיאלי, לשם הכל שואף לחזור בסופו של דבר...
דווקא ביוגה ובבודהיזם מה שאני אוהב שלא מדובר על מטרה, משמעות מסוימת, בעצם אין משמעות ומטרה כפי שמתואר למשל בתנ"ך.
יש מצבי תודעה שונים, אין לך בעצם חובה כלשהי לצאת מהבורות, אלא מה שקורה זה שבעולם האשליה אתה כל הזמן מחפש את הנוחות, את הסיפוק והשביעות רצון.
גם אם זה לא בצורה ישירה, היום יש הרבה מחקרים על "אושר". אז מדובר על הנאה, שהיא טובה עד גבול מאוד מסוים, הנאות החושים וכו' וגם מי שלא רודף אחרי ההנאות האלו מחפש את הסיפוק במקומות אחרים, אפילו חוסר חיפוש אחר נוחות זה בעצמו סוג של שאיפה לאושר.
ז"א כל יצור חי בורח מאב, ומי שמחפש כאב אז זה בגלל שזה מה שמסב לו הנאה, אי אפשר לצאת מזה...
יש לך צרכים שדורשים יחס, אפילו אם זה במינימום.
והמצב האידיאלי-ההארה כפי שתארת, זה המצב המושלם הקבוע, שכל הצרכים לא קיימים = קיימים ומסופקים ב 100% כך שגם מי שאומר: זה לא מעניין אותי הארה וכל זה, הוא עדיין מחפש לברוח מכאב ולהיות מאושר, אז בעצם הוא כן שואף להארה..

למעלה