מה הולך כאן?

Nחמן

New member
מה הולך כאן?

אני לא מבין! קודם היה מוישי ו"יהודי פשוט" ועכשיו הם שינו את הניקים שלהם? חוץ מזה מה הן ה"ירידות" על חברי הפורום? האם אין כאן פגיעה בכללי הפורום? אינני רוצה להיראות כמי שמתנגד לחופש הביטוי אבל גם לחופש הביטוי צריך להיות טעם. אני פונה אליכם "מוישי" ו"מוישטיק", "יהודי פשוט" ו"יהודי פושט": אנא! רסנו את עצמכם מעט! התורה "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום".

למען הסר ספק, אין קשר ביני לגולש יהודי פושט 0

אין לי מושג מי זה, ולמה הוא משתמש בשם הזה, או כל קשר לסיגנון הכתיבה שלו.

יש לי שתי השערות

הקרבה בין שמו של "יהודי פשוט" ל"יהודי פושט" ול"מוישה" ול" מוישטוק" מללמדת שההשמות המזוייפים אדם אחד הם. גם פרטיהם זהים. ישלכך שני פתרונות: מדובר פה במישהו (אולי מתוך הפורום עצמו) שהחליט להשחיר עוד יותר את פניהם של "המוכיחים בשער" וה"חרדים לדבר ה' " ולדרדר את סגנונם הפסול והמעליב עוד יותר. או מדובר פה במישהו חיצוני לגמרי, הומופוב ובגיל העשרה (לפי שגיאות הכתיב האיומות) שמבטא את שנאתו העצמית באמירות בוטות ומזעזעות נגד הומואים, תוך הסתתרות מאחורי כינויים של גדולים ממנו בגיל.

Nחמן

New member
שברו את הכלים ולא משחקים...

קיוויתי להחזיק מעמד עד פורים אבל תגובתך הקשה עוררה אותי להפסיק את המשחק לאלתר. עכשיו יבינו כולם, כי "יהודי פושט" = "מוישטיק" = Nחמן. הסבר: אין ולא הייתה לי כל כוונה "להשחיר" את פניו של מאן דהוא. בדרך כלל אני משתדל להיות מתון אולם הודעותיהם של "מוישי 58" ו"יהודי פשוט" (המקוריים) באמת עברו את גבול הטעם הטוב. כוונותיהם אולי טובות אבל אני סומך על הרב רון וארגון הוד, שמכיר את הנושא היטב מקרוב, וכבר מצא עד היום דרכים רבים ומגוונים כדי לעזור באמת למי שמעוניין. ההודעות המזויפות לא היו אלא חיקוים זולים לדבריהם של השניים. אני מתנצל על כך, שלא יכולתי להמשיך עוד במשחק. חשתי היטב מדבריך את הכאב ואת הצער, שנגרמים לך, ומתוך הערכה כנה למעמדך ולדבריך המרשימים בפורום החלטתי להפסיק עם זה כדי לא לגרום צער מיותר ליהודי תמים. משנכנס אדר מרבין בשמחה. הכוונה הייתה להמשיך במשחק עד פורים אבל זה הסתיים מהר הרבה יותר מהצפוי. מקווה, שמעתה והלאה נחזור להיות בידידות כבימים הטובים ו... אפילו המלצה למנהלי הפורום: כיוון שאחד המאודמים ("מצפה לגאולה") עזב את הפורום למגינת לב רבים, אני מאחל לו, שישוב לכאן במהרה למרות התנגדותו העזה, אבל את התואר "הגולש האדום" להעביר אליך. נראה לי, שאתה הגולש הכי פעיל והכי מצטיין בפורום, וזה מה שגרם לי כאמור להפסיק עם המשחק, שאתה ועוד כמה גולשים ראו בזה עניין רציני מדיי. תודה למנהלי הפורום, שהיו בסוד העניין מלכתחילה, ואף הם ספגו ביקורת בלתי מוצדקת כחלק ממשחק הפורים. מעתה נצטרך למצוא משחקים טובים הרבה יותר. באהבה מכל ה
נח

Nחמן

New member
חס וחלילה, פורטי!

כל דבריי נאמרו בציניות לנוכח הדברים החריפים של מוישי ויהודי פשוט. אינני השופט של הקב"ה ואני מאחל לכל יהודי, שתימצא בו הזכות להיות בגן עדן (אחמדינג'אד, אסאד, הנייה ועוד כמה מחבריהם כבר קנו מקום מכובד שם...). למרות חילוקי ההשקפות בינינו תמיד הערכתי אותך על ידיעתך לכבד כל אדם שונה ממך. הערכתי לא פגה. רק שים לב, כיצד נעלמו הגולשים המקוריים עם כל דברי המוסר שלהם לאחר שהבחינו בחיקוים, שקלקלו את "תוכניתם". האם אין בזה ברכה? כל הדברים נכתבו באווירת חודש אדר, שהוקדם אצלי בשבוע...
אריה אחד הזמין את כל חיות היער לחגוג את חתונתו. אחד האורחים היה עכבר קטן. העכבר הסתובב בין האורחים ואיחל לאריה: "כל טוב, אחי !! שיהיה הרבה מזל טוב !!" האריה לא התייחס אליו בתחילה אבל העכבר השיכור צעק לכל עבר וברוב חוצפתו קרא לאריה: "אחי". אז תפס האריה את העכבר ושאל בכעס: "מי אתה חושב שאתה? איך יכול להיות שאני, מלך החיות, הוא אחיך? אתה בסך הכל עכברוש קטן!" "תירגע, אחי!", ענה לו העכבר. "גם אני הייתי אריה לפני שהתחתנתי…"

גנימדס

New member
הרבה יותר גרוע.

כשאדם אומר דברים, גם "בצחוק" - הוא מתכוון לזה ועוטף את הכל בעטיפה של ממתק. זו הדעה שלו, כפי שחול פירדמידות החכם אמר- זה מישהו שנטועה בו הומופוביה עצמית. ואת דעותיו הוא כותב ומביא לידי ביטוי "בצחוק". יש כאן מישהו שצחק? לא? חשבתי שכך. רגע- אף אחד לא צחק כשהוא כתב - אתה דתי? אתה מאמין בתורה? התורה כותבת "כי תועבת ה' כל עושה אלה" ואתה רוצה שאני יאהב תועבה? האם גם אתה אוהב למשל עכברים? חתולים? כלבים? איך אתה יכול לאהוב דבר שהוא נגד הטבע ונגד התורה? וחוץ מזה מיהו גאון הדור שהתיר לך לעבור על משכב זכר? או : יש הרבה מה ואת מי להוכיח. נכנסתי לכאן רק לנוכח הסתירה הפנימית בין היותך בעל נטיות הפוכות לבין היותך דתי. זה לא הולך ביחד. אי אפשרא להיות "גנב דתי", "מחלל שבת דתי". או זה או זה. למה אתה מחפש לך תירוצים? תגיד שאתה לא בסדר ותחפש לך דרך איך לחזור בתשובה ולא לעשות יותר מעשי תועבה. או: "האם הרב רון הוא באמת רב? איך יתכן רבה, שהוא גם הומו? משהו לא מסתדר אצלי כאן ואני חושב, שזה רב לא מקובל, ואדם שמוכן להתיר גם לאכול חזיר. כדאי להיזהר ממנו." יש כאן מישהו שצחק? לא? חשבתי שכך.

לא הרבית שמחה כלל

אני לא יודע מה הביא אותך לעשות דבר כזה, האם זוהי הבטלה המביאה לידי שיעמום והשיעמום שמביא לידי חטא. "המשחק" הזה גרם לי תחושה מאוד לא נעימה כשנכנסתי לפורום בימים האחרונים. דברים שכתבת ברוח "היתולית" פגעו בי. אף אחד לא שמח מנוכחותם של "יהודי פשוט" ו"מוישי 58", והנה אתה הלכת עוד צעד אחד יותר רחוק מהם; נגעת בנקודות רגישות, כתבת דברי הבל שהרתיחו רבים וגרמת לי לפחות להרגיש שמישהו לקח לי את הבית. זה לא היה חיקוי זול, זו היתה הסלמה חריפה ובוטה. אני לא צריך את גודש מנות ההומופוביה האלו גם בפורום הזה. זה המקום היחיד בעולם שצריך להיות חף ונקי מהם לחלוטין. את "הציניות" ו"המשחק"- אף אחד לא הבין חוץ ממך. מה טעם יש בדבר כזה? זה לא קשור ל"לקחת דברים באופן רציני מדי". גנימדס האיר נקודה נכונה- "אין אדם מדבר אלא מהרהורי לבו". היתכן שביטאת צד אפל שקיים בך ביחס לכל העניין בחסות כוזבת - נקודה למחשבה. מקווה שתתנצל שהתחלת במשחק הזה, ולא שתתנצל ולא שלא המשכת בו (!).

Nחמן

New member
חול פירמידות יקר!

ראוי אתה, שאשמע מוסר מפיך. לא שיעמום ולא בטלה אלא מחאה. זו היתה כוונתי. עצם השימוש בחיקוים זולים לכינוים קיימים אמור היה להדליק "נורה אדומה" בקרב הגולשים, שיבינו, כי אין זו אלא פרודיה זולה למציאותם של הגולשים האמיתיים. המטרה הייתה להקדים מעט את חודש אדר ולגרום מעט צחוק לך ולאחרים. לצערי אני מודה, שלא זו בלבד, שהמטרה לא הושגה, אלא ההיפך מזה קרה. אני מעריך מאוד גם את גמינדס אבל בדרך כלל אני כותב את מה שאני חושב בליבי פרט למה שכתבתי בשני הניקים האחרים, שהיה כאמור ההיפך מכוונתי האמיתית. התנצלותי ניתנת בזה לכל מי שחש עצמו נפגע. עוד ביקשתי ממנהלי הפורום למחוק את כל ההודעות תחת שני הניקים האחרים. דע לך, שרגישותי הרבה לבני אדם ידועה מאוד לכל מה שבא איתי במגע. גם אם כוונתי הייתה שונה מכפי שהובנה, אני רואה חובה לחזור בי מכל הדברים ולו רק כדי להחזיר לך ולאחרים את כבודם האבוד,] שאיננו אלא כבודי. מקווה, שהדברים יתקבלו והשלום יחזור על כנו, והעיקר, שלא נהיה מוטרדים עוד מטיפוסים מוזרים כאלה, שהופיעו כאן לאחרונה. לשיפור מצב הרוח מצורף קטע של שלישיית הגשש החיוור: עובדים עלינו.

avitano

New member
חול פירמידות יקר

אני באמת מאמין שנחמן התכוון לטוב ועצוב לי לחשוב שזה יצבוט לו עכשיו בלב על כך שאנשים נפגעו המטרה שלו הייתה אחרת ואני מבקש ממך להבין אותו, שהוא לא התכוון לפגוע הכוונה שלו הייתה טהורה ואולי נשמעה אחרת גם אני מצטער שנפגעת מכך ושהרגשת לא נעים בימים האחרונים אבל את הנעשה אין להשיב אפשר ללמוד ממנו גדולתו של האדם היא לסלוח תלחצו ידיים דמיוניות ותחבקו אחד את השני כולנו כאן במטרה משותפת
אתה באמת יקר לי ואני בטוח שאתה יקר גם לנחמן

Nחמן

New member
גם לך, אופיר מגיע
חזק

אלו דברים חמים! בלי כל קשר אני חושב, שכבר מזמן צריך היה להאדים את חול פירמידות. לא סתם אדום אלא אדום חזק. לדעתי הוא אחד הגולשים הנפלאים בפורום אם לא הנפלא ביותר. הוא זה, שגם גרם לי להפסיק את המשחק בראותי את הצער הגדול שנגרם לו. בוא ננסה לרגע להבין גם את משמעות הניקים. ברגע שנכנסו שני "בעלי המוסר" לפורום חשבתי לעצמי: מי הם? באיזו זכות הם באים להטיף לי מבלי שלמדו אפילו פסוק בחומש עם רש"י (רק את ספר ה"זוהר" למדו כנראה). חשבתי לעצמי: הנה עוד מעט ר"ח אדר ו"משכנס אדר מרבין בשמחה". בוא נעשה קצת "שמח" ואולי על ידי כך נוריד מעלינו את עולם של השניים. "שטיק" באידיש = חתיכה. כמו בעברית גם באידיש יש ביטוים עסיסיים המכילים "שטיקים" רבים. א פוילע שטיק = חתיכת עצלן, א שטיק גורנישט = חתיכת כלום; אפס, וכו'. גם מוישי בגרסתו הנוכחית נראה לי כמוישטיק (= חתיכת מוישי). לו היה חכם, היה מנסה לברר הדברים לעומק ואני בטוח, שהשפעת הדברים הייתה גדולה בהרבה. "פושט" היא מלה נרדפת לאדם חסר ערך. כמובן זוהי פאראפזה ליהודי פשוט. יהודי פשוט עוד שווה משהו אבל "פושט" לא שווה מאומה. ברוך השם יש לנו בפורום יהודים יקרים ונפלאים וגם אןם דעותנו חלוקות לעיתים, אין ספק, שכוונתם מעולה. יום נעים וחודש טוב ושמח (לא לשכוח: אין נפילת אפיים בתפילת מנחה, ובתפילת ערבית יש להוסיף "יעלה ויבוא").ף

למעלה