תשובה..
טוב, העתקתי את זה מפורום אחר בהנחיית בעלי, תסלחי לי... לגבי ההבדל בין הילינג לרייקי - קשה להגיד שיש הבדל, יותר שאחד מוכל בשני. רייקי, הוא דרך יחסית נגישה, ועם זאת מאוד מובנית, לעבודה באנרגיות. בהילינג, צריך להיות הרבה יותר קשוב ואחריות המטפל היא גבוהה יותר, מפני שהאנרגיה, המדריך או המקור שפונים אליו לקבלת הדרכה במהלך הטיפול הוא לא קבוע כמו ברייקי. ברייקי יש הרבה שיטות וסמלים שמדריכים בצורה מאוד ברורה את הטיפול. הילינג, זה הרבה יותר אינטואיטיבי, משוחרר, ורב צדדים. באיזה בעיות מטפלים בהילינג (שכולל את רעיון הרייקי)? הטענה היא, ואצל צ'ופרה זה בא לידיד ביטוי מאוד חזק, שכל חומר הוא אנרגיה. כלומר, הביטוי החומרי שלנו כבני אדם, הוא מאוחר לביטוי האנרגטי שלנו. כנ"ל לגבי חסרי האיזון שאנחנו סוחבים איתנו. חסרי האיזון, הם קודם כל אנרגטיים, ורק אם לא מטפלים בהם ברמה הזו, הם הופכים להיות פיסיולוגיים. לדוגמה - כעס יכול להפוך ללחץ דם גבוה, אולכוס, ועוד מרעין, אם לא משחררים אותו, וכו'. אז בעצם כולם תמיד מרוויחים מטיפול אנרגטי, והטיפול מתייחס לצד שקודם למחלה. מכאן, המלצתינו באינרסנס, היא שאם כבר יש חוסר איזון ברמה הפיזיולוגית, לשלב בין רפואת אנרגיות לרפואה שמטפלת בגוף - כמו רפואה מערבית, תזונה, או שיאצו, דיקור, וכו'. איך הטיפולים משפיעים על המטופל? ובכן, יש המון המון ריאקציות, וכל אחת היא חיובית, גם כאב ראש, בכי, הקאות, צמרמורות, וכל ריאקציה אחרת. הטיפולים משפיעים לטווח של בערך יומיים מיום הטיפול, ובמהלכן בעיקר אפשר לראות שינוי בטמפרטורת הגוף - קר יותר או חם יותר, תנועת מעיים עצבנית יותר. חוצמזה, האנרגיה בגוף מתחדשת והתגובות מאוד מאוד שונות בין מטופל למטופל. יש אנשים שהולכים לטיפול וזה לא משפיע עליהם. אחת משתיים - או שזה דווקא כן משפיע ברמה האנרגטית והמטופל לא ער לזה, וזה המצב בדר"כ מנסיוני, או שהמטופל חסם את אנרגיות המטפל, וזה קורה כשאנשים קטני אמונה מגיעים לטיפול. לא פגשתי הרבה כאלה, כי קטני האמונה בדר"כ לא מגעים בכלל לטיפול, בטח לא אנרגטי טהור כמו הילינג, או רייקי. יש טיפולים, אגב, שגם אני כמטפל לא מרגיש בהם כלום, והמטופל קם המום ומלא שמחה. בקיצור, מה שהמטופל הרגיש זה ממש לא רלוונטי, בטח לא מייד לאחר הטיפול. אני שמח ששאלת את כל השאלות האלה, אסתי, ומקווה שעניתי לך עליהן. אם לא - תרגישי חופשי להתייעץ עוד... [ואני באמת שמחה ששאלת, ותרגישי חופשי להמשיך ולשאול. אגב, אני לוקחת מהשאלה הזו שחשוב לשים מאמר בקישורי הפורום בנושא - ואני מודה לך על ההבנה הזו שהארת אצלי! ]