מה ההבדל?

lost in here

New member
מה ההבדל?

מה ההבדל בין הפרעות קשב וריכוז לבין לקויות למידה? האם מאבחנים אותם בצורה שונה? האם יש קשר? האם עלי לציין באוניברסיטה בה אני לומדת איזה סוג של אבחון אני צריכה?

zivadina

New member
סוגי אבחונים - למה דרוש כל אבחון

הפרעת קשב ורכוז היא ליקוי אורגני שהאבחון המוסמך שלו נעשה על ידי רופא נוירולוג או רופא פסיכיאטר. הליקוי הזה מתבטא בבעיות בקשב, בזכרון, בארגון ועוד. אבחון הפרעת הקשב והמלצות לטיפול תרופתי או התנהגותי נעשה על ידי רופאים בלבד. אולם, למיטב הבנתי, מוסדות הלימוד אינם מכירים בהמלצות האבחון הרפואי, ודורשים אבחון לקויות למידה בידי מאבחני לקויות למידה כדי לאפשר הוראה מתקנת והתאמה בבחינות. (לקויות הלמידה הן בעיות בתחום הקריאה, החשבון, הכתיבה והשפה, בעיקר). מאבחן לקויות למידה איננו מוסמך להגדיר הפרעות קשב ורכוז והמלצות מתמקדות בתחום הלמידה. לכן, בשביל טיפול בהפרעת קשב, צריך אבחון רפואי. בשביל עזרה ממוסד הלימוד, צריך אבחון לקויות למידה/ דידקטי. היות שלכל מוסד אקדמי יש הסכם עם מאבחן אחר, רצוי שתעשי את אבחון לקויות הלמידה אצל המאבחן שעובד עם המוסד האקדמי שלך. פני למחלקה המטפלת בסטודנטים לקויי למידה במוסד שלך.

דליה.ד

New member
הפרעת קשב ולקות למידה

יש הרואים בהפרעת קשב סוג של לקות למידה התפתחותית, יש הרואים בה הפרעת התנהגות ויש הרואים בה - אפילו - מקרה קל של אוטיזם.... חשוב שבאוניברסיטה יפנו אותך למכון איתו הם עובדים - כיום לא כל אוניברסיטה מקבלת אבחונים מכל מקום. בכל מקרה לקות למידה תקבע על ידי אבחון פסיכודידקטי והפרעת קשב ע"י נוירולוג או פסיכיאטר.

lost in here

New member
רב תודות על התשובות, רק עוד דבר

אחד קטן- אני לא מרגישה שיש לי בעיה בעברית, אנגלית, חשבון וכו', אני אפילו טובה מאוד בתחומים האלו(ועל כן הגעתי עד הלום). אני באמת מרגישה שהבעיה שלי היא בפיזור, חוסר ארגון, קושי עצום להתמקד והתרכז במשימה כלשהי, שכחה, בהייה וכו'. המטרה שלי היא לאתר כמובן את הבעיה שלי ולעזור לעצמי בכל דרך אפשרית, גם אם זה לא יכלול הקלות מצד האוניברסיטה. לאור כל זאת, האם עלי לגשת לאבחון ללקות למידה או לגשת לרופאים לאבחון הפרעות קשב? עניין הזמן הוא קריטי. לאף מוסד אקדמי לא אכפת ממה שעובר עליך, צריך להביא תוצאות. אחרת... אני לא רוצה לחשוב אפילו על האופציה הזו. שתהא לכם שבת שלום והמון תודות על העזרה.

zivadina

New member
שני האבחונים יעזרו לך

האבחון הרפואי יעזור לך לקבל טיפול תרופתי, שעוזר מאוד להתרכז. האבחון הדידקטי יעזור לקבל התאמות במבחנים. במידה שתכתבי מאיזה אזור את ובאיזו קופה, נוכל להמליץ לך על פסיכיאטרים המתמחים באבחון של ADHD.

lost in here

New member
בהמשך

אני מחולון, לומדת בבאר שבע וחברה בקופ"ח "מכבי". יכולה לגשת לרופאים בשני האזורים(בסופי השבוע אני נמצאת בחולון). אשמח להמלצות ולכל עזרה אפשרית, אני ממש אבודה. תודה! יעל

zivadina

New member
מכונים לאבחון מבוגרים ADHD

על ד"ר אדר, הנוירולוג הבאר-שבעי שמייעץ אצלנו היום בפורום, היות שהוא מתמחה באבחון הפרעת קשב ורכוז. באזור המרכז ישנם מכונים רבים, ביניהם "מכון אניגמה" של ד"ר מנור, שם מאבחן הפסיכיאטר המומחה למבוגרים ד"ר אלון אשמן. (באופן כללי מומלץ למבוגר להתאבחן אצל פסיכיאטר, אבל ד"ר אדר הוא הנוירולוג היחיד שאני ממליצה עליו למבוגרים.) גם "מכון אדר" וגם מכון "אניגמה" עובדים ביחד עם "מכבי", וזה אומר שהקופה מכסה חלק מהוצאות האבחון בהם. את מוזמנת לשאול גם בפורום המבוגרים, שהקישור אליו מצוי בתוך המדור שהעברתי לך לקריאה:

שבט

New member
זיוה- תיקון קטנטן, ככל שידוע לי

אניגמה כבר לא עובדים עם מכבי. לפחות כך אמרו לי כששילמתי להם.

שבט

New member
וואלה??? מעוללללללה. כרגע מצאת לי

פתרון. הם פשוט מקבלים כרטיס מכבי? או שצריך התחייבות

שבט

New member
טוף תודה- זה שאת אומרת שחזרו

לעבוד עם מכבי זה כבר חצי נחמה

למעלה