מה ההבדל

alen p

New member
הוריקן וציקלון זו אותה סופה

רק שבכל מקום קוראים להם בשם אחר. והוא חיי מעל המים. טורנדו זהו משפך היוצא מתוך ענן סערה מפותח במיוחד, הוא מסתובב במהירות גבוה מאשר של ההוריקן אבל הגודל קטן יותר ברבה. והוא חיי מעל הקרקע,

שי אגם

New member
כמו כן גם טייפון הוא בידיוק כמו

הוריקן וציקלון רק שקוראים לו אחרת באזור מסויים...

hai001

New member
אני חושב ש..

בארצות הברית זה הוריקן, בפיליפנים זה טייפון, בהודו זה ציקלון תתקנו אותי אם אני טועה

hertzel1

New member
לפי האוקינוסים

האטלנטי - הוריקן השקט - טייפון ההודי - ציקלון

Adminastor

New member
שטיות../images/Emo31.gif איך זה יכול להיות שאותה ס

סופה תקבל שלוש שמות בגלל שינוי במקום הגיוגראפי . אני חשבי שהמונחים המדעיים מקבלים שם אחד שמוסכם על כל מדינות העולם. ציפיתי להסבר יותר מושך על ההבדל בין שלושת הסופות.???!!!

Adminastor

New member
הדברים שלי מופנים כלפי הנושא עצמו

ולא כלפי מישהו מהפורום!

alen p

New member
נכון התשובה שלו נכונה, ועוד משהו

בפיליפינים הציקלונים הטרופיים נקראים בגיו, או משהוא כזה.

חזאייטק

New member
שאלה לדוד...../images/Emo66.gif

מה הסיבה להיווצרות העין בהוריקן, ומדוע בסופות טרופיות שאינן מגיעות לעוצמת הוריקן אין עין? ואגב, יש תופעה מקבילה לעין גם בציקלון חוץ טרופי?

אני לא יודע בוודאות מה הסיבה

להיווצרות העין, אך ממה שאני זוכר זה קשור לקיר העננים שמסתובב סביבה (מה שנקרא eyewall). במרכז הציקלון (היכן שהלחץ הנמוך ביותר) נמצאית ההתכנסות החזקה ביותר, אשר יוצרת צביר של סופות רעמים אדירות. בקצה הטרופופאוזה מעל המרכז ישנה ההתבדרות החזקה ביותר המסלקת את האוויר הנכנס לתוך השקע ועולה מהקרקע, זהו המנגנון המאפשר לציקלונים טרופיים לחיות זמן רב. ככל שהלחץ במרכז הציקלון יורד התנועה האנכית כלפי מעלה בצביר העננים שבמרכז נעשית חזקה יותר, ונוצר תא סירקולציה אנכית מקומי אשר גורם לאוויר העולה לרדת בעוצמה מחוץ לזרם העולה. כך בדיוק במרכז הציקלון נוצר אזור בו האוויר יורד ומתייבש, עם שיא התבדרות ברום הגבוה ואינברסיות ברום הבינוני. האזור עם האוויר היורד דוחף את צביר העננים שבמרכז לצדדיו, וכך נוצר סביבו קיר העננים שממשיך להיות בעל התכנסות אדירה ולתרום על ידי כך להתבדרות חזקה במרכז הציקלון. אני לא חושב שיש תופעה מקבילה גם בשקעים רגילים. גם אם רואים משהו דומה בתצ"לים של שקעים רגילים, אני מניח הסיבה לכך שונה.

חזאייטק

New member
אני חושב שסופה שנמצאת בצד המזרחי

של האוקיינוס השקט ומגיע לחוף המערבי של אמריקה עדיין נקראת הוריקן.

alen p

New member
אין הוריקנים בחופים המערביים

של ארה"ב, אומנם הטייפון נוצר בקרבת החוף המזרחי של ארה"ב אבל המסלול שלו הוא מערבה, והאוקיינוס שם זהו האוקיינוס השקט. קוראים לסופה הוריקן רק כשאר היא נוצרת באוקיינוס האטלנטי.

חזאייטק

New member
דווקא זכור לי מקרה של הוריקן בחוף

המערבי. אמנם זה נדיר הרבה יותר, אבל בכל זאת קיים.

למעלה