מה ההבדל ?

answers2

New member
לא קשור .

על מנת שיהיה כיבוש צריך לכבוש את השטח מריבון דה יורה ולא מריבון דה פקטו . שביעות הרצון של תןשבי השטח איננו רלוונטי לשאלת הריבונות. גם עריץ השנוא על נתיניו\אזרחיו יכול להיות ריבון . ולכן טענתך "אין ויכוח האם השטחים כבושים " אינה נכונה .

גוססי

New member
בודאי שהיא נכונה

מה היית אומר אילו סוריה, לדוגמה, היתה פותחת במלחמה ומשתלטת על שטח שנמצא בידי מדינת ישראל משנת 1948 אולם לא נכלל במפת החלוקה? האם זה לא היה נחשב בעיניך כיבוש?

answers2

New member
השאלה איננה מה הייתי אומר

השאלה היא האם מבחינה חוקית זה היה כיבוש . באם מדובר בשטח ריבוני סורי שנמצא בידי ישראל בניגוד להחלטות האו"ם אז זה לא היה כיבוש .

גוססי

New member
את זה לא הבנתי

"באם מדובר בשטח ריבוני סורי שנמצא בידי ישראל בניגוד להחלטות האו"ם אז זה לא היה כיבוש" לא מדובר בשטח ריבוני סורי אלא בטריטוריה שהיתה בשליטת ישראל מאז מלחמת העצמאות מבלי שתכלל במפת החלוקה, אחד מאותם איזורים שנועדו למדינה הפלשתינאית.

גוססי

New member
עוד דבר

תקן אותי אם אני טועה, אבל האם אין זה נכון שהפרשנות שהצגת לחוק הבינלאומי מקובלת בעיקר - או באופן בלבדי - על חוגי הימין הישראלי?

answers2

New member
אתה טועה .

הפרשנות הזו מקובלת גם על רוב מוחלט של חוגי המשפט הבינלאומי בארה"ב . השורה התחתונה פשוטה : אם אין ריבונות , השטח לא יכול להיות כבוש. אמנם יש פרשנות חולקת , הטוענת שבעקבות החלטת החלוקה של 47 , נוצרה ריבונות פלסטינית דה יורה על השטח , למרות שהיא מעולם לא יצאה לפועל , אולם בישראל ובארה"ב זוהי דעת מיעוט. מכל מקום , תהא הפרשנות המקובלת עליך אשר תהא ,טענתך כי "אין ויכוח על כך שזהו שטח כבוש מבחינת החוק הבינלאומי" , הינה שגויה.

begone

New member
על מה אתה מדבר?

"ע"פ החוק הבינלאומי הגדה המערבית מעולם לא היתה ירדן" האו"ם הגדיר את השטחים בתור חלק אינטגרלי מירדן. הפלשתינאים היו אזרחי ירדן, חיו בירדן ועבדו בירדן. העובדה שהשטח הזה היה שנוי במחלוקת לא סותרת את העובדה שירדן היתה ריבון חוקי לחלוטין. הם נתנו להם את זכויות האזרח הבסיסיות - חופש התנועה, העבודה והבחירה. הנסיון שלך לקעקע את ההיסטוריה ו´להכשיר´ את הכיבוש הצבאי שאנחנו הטלנו על אוכלוסיה המונה מליוני בני-אדם הוא מיותר. בעיקר בגלל שזה כבר לא מעניין אף אחד היום. יש לנו הסכם שלום עם ירדן, והשטחים לא יחזרו לירדן בגלל ההסכם הזה.

answers2

New member
נו באמת.

כתבת: "האו"ם הגדיר את השטחים בתור חלק אינטגרלי מירדן". האם יש לך בדל ראיה לכך ? האם תואיל לתת את מספר החלטת האו"ם הקובע זאת? האם תוכל להפנות אותנו לאיזשהוא אתר שתומך בכך? לא . לא חשבתי שתוכל. וכן כתבת : "הנסיון שלך לקעקע את ההיסטוריה ו´להכשיר´ את הכיבוש הצבאי שאנחנו הטלנו על אוכלוסיה המונה מליוני בני-אדם הוא מיותר". אינני מכשיר דבר . נכתב בשרשור ש"אין ויכוח על כך שמבחינה משפטית השטחים כבושים" . הסברתי שאין זה כך , וישנו ויכוח נוקב בעניין. זה הכל. האם השליטה הישראלית שם זה טוב או רע ? לא רלוונטי לדיון.

begone

New member
בבקשה

החלטה 242 של האו"ם נמצאת כאן, והיא חד-משמעית קוראת לנסיגה מן השטחים הכבושים, דהיינו החזרת המצב לקדמותו - בעלות ירדנית. ההחלטה לא מבדילה בין סיני ובין הגדה המערבית ובין הגולן. http://domino.un.org/UNISPAL.NSF/b86613e7d92097880525672e007227a7/59210ce6d04aef61852560c3005da209!OpenDocument

begone

New member
השטח היה ירדני לגמרי

"ע"פ החוק הבינלאומי הגדה המערבית מעולם לא היתה ירדן" אם תקרא את דברי ימי ההיסטוריה, תגלה לפתע שהאמת המדינית שונה: http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=1514

answers2

New member
מי דיבר על "האמת המדינית".

(מה זה בכלל "אמת מדינית"?) . דיברנו על כיבוש ע"פ החוק הבינלאומי . על פי החלטת החלוקה של האום א"י המערבית הית צריכה להתחלק בין שתי ישויות ריבוניות : ישראלית ןפלסטינית . הישות הישראלית הוקמה . לעומת זאת הישות הריבונית הפלסטינית לא הוקמה שכן המונרכיה הירדנית סיפחה - בניגוד להחלטת החלוקה - את השטחים שהיו אמורים להוות שטחי הריבונות של ערביי א"י . האו"ם סירב להכיר בסיפוח זה , והמדינות היחידות שהיכירו בו היו בריטניה ופקיסטאן . כיוון שכך ירדן היתה הריבון דה פקטו בגדה המערבית , אולם היתה ריבון לא חוקי בעליל. בעקבות מלחמת 67 השתלטה ישראל על הגדה המערבית . מצב זה איננו כיבוש מבחינה חוקית , שכן הריבונות הירדנית לא היתה חוקית , וריבונות פלסטינית מעולם לא קמה. יתר על כן ישראל מעולם לא סיפחה שטחים אלה אלא רק ניהלה אותם מבחינה אדמינסטרטיבית עד לקביעת ריבונות סופית בשטחים הללו . בשנת 89 המלך חוסיין הודיע שירדן נוטשת כל דרישה לריבונות על השטחים הללו . פעולה זו יצרה ואקום ריבוני בשטחים עד עצם היום הזה . לדעת משפטנים בינלאומיים רבים , כיוון שאין כעת ריבונות חוקית לשטחים הללו , ישראל זכאית לספח את השטחים . הסיבה שזה לא קורה הינה שיראל איננה רוצה לספח את מליוני הפלסטינים הללו לשטחה . מכל מקום , "כיבוש " בודאי אין כאן. (המצב בגולן ובסיני ז"ל הינו שונה כמובן , שם יש כיבוש מבחינת החוק הבינלאומי , שכן השטחים הללו נכבשו מישות ריבונית חוקית ומוכרת.)

begone

New member
אתה מנסה להתל בקוראיך

"דיברנו על כיבוש ע"פ החוק הבינלאומי" החוק הבינלאומי, דהיינו האו"ם, הביע דעתו על הכיבוש הישראלי בשטחים בהחלטותיו 383 ו242. דעתו היתה ברורה: "צאו משם מיד". "יתר על כן ישראל מעולם לא סיפחה שטחים אלה אלא רק ניהלה אותם מבחינה אדמינסטרטיבית עד לקביעת ריבונות סופית בשטחים הללו" אף גוף בעולם לא הכיר בחוקיות הכיבוש הישראלי. המשפט הבינלאומי התנגד לכיבוש הישראלי וגינה אותו שוב ושוב. ירדן גינתה את הכיבוש הישראלי. גם מצרים, וגם סוריה. ההגדרה הרשמית של השטחים בחוקי המדינה היא ´השטחים המוחזקים´, אך זה לא סותר את העובדה שהשטחים הללו נכבשו ולא סופחו. המשפט הבינלאומי אוסר על מצב שבו יש כיבוש ואין סיפוח אך יש ישובים חדשים של הכובש. "פעולה זו יצרה ואקום ריבוני בשטחים עד עצם היום הזה" אין ואקום. יש חקיקה ישראלית צבאית עניפה בשטחים. "לדעת משפטנים בינלאומיים רבים , כיוון שאין כעת ריבונות חוקית לשטחים הללו , ישראל זכאית לספח את השטחים" אני מסכים שישראל זכאית לספח את השטחים. אבל אז יאבד הרוב היהודי. אתה רוצה לאבד את הרוב היהודי? "מכל מקום , "כיבוש " בודאי אין כאן" אז מה זה - חתול? כלב? ארטיק? מדובר בשלטון צבאי שנוסד לאחר כיבוש צבאי. אין שום דרך אחרת להגדיר את המציאות בשטחים בצורה מדויקת יותר. "המצב בגולן ובסיני ז"ל הינו שונה כמובן , שם יש כיבוש מבחינת החוק הבינלאומי , שכן השטחים הללו נכבשו מישות ריבונית חוקית ומוכרת" אתה שקרן חסר תקנה. הגולן סופח לישראל מכוח חוק יסוד הגולן. מכיוון שהגולן סופח, מדובר בשטח ישראלי לכל דבר ועניין.

answers2

New member
הואל להתייחס לנושא .

ע"פ החוק הבינלאומי הגדה המערבית איננה שטח כבוש . ע"פ החוק הבינלאומי , הגולן הוא כן שטח כבוש . זה הנושא . תנסה להתרכז .

begone

New member
בלתי אפשרי

הגולן סופח, והוא עתה חלק ממדינת ישראל. השטחים מעולם לא סופחו. זה ההבדל האדיר בין השניים. הבאתי לך קישור להחלטת 242 וגם ציינתי שקיים חוק יסוד הגולן. ואילו אתה לא הבאת לי אף עדות לטענתך כאילו הגדה המערבית אינה שטח כבוש, מה עוד שטענתך מנוגדת לדעה הרווחת בישראל ובעולם. אפילו מפלגת העבודה והליכוד מציינים את המילה ´הכיבוש´ כאשר הם מדברים על השטחים. אתה מעמיד פני משפטן אקדמי, בעוד אין לך הוכחות ואין לך שום פואנטה. העובדה המציאותית היא - ששלושה מליון פלשתינאים חיים תחת כיבוש צבאי שלא מאפשר להם לזוז, לבחור או לעבוד. אלו העובדות.

answers2

New member
קצת מיקוד , ואולי תצליח לתרום לדיון

"הגולן סופח, והוא עתה חלק ממדינת ישראל. השטחים מעולם לא סופחו" , מעולם לא טענתי שהגולן לא סופח , טענתי שהחוק הבינלאומי איננו מכיר בסיפוח הזה ומבחינת החוק הבינלאומי זהו שטח כבוש. "הבאתי לך קישור להחלטת 242 וגם ציינתי שקיים חוק יסוד הגולן" . שקרן לא הבאת לינק . אני הבאתי את הלינק המוכיח שהחלטה 242 כלל אינה עוסקת בריבונות. זה שציינת את חוק יסוד הגולן זה יפה , אבל לא רלוונטי מבחינת החוק הבינלאומי. "מה עוד שטענתך מנוגדת לדעה הרווחת בישראל ובעולם". לא נכון . זוהי הפרשנות המקובלת בארץ ובארה"ב. "העובדה המציאותית היא - ששלושה מליון פלשתינאים חיים תחת כיבוש צבאי שלא מאפשר להם לזוז, לבחור או לעבוד" . נכון . אבל זה לא רלוונטי לשאלה אם זה שטח כבוש מבחינת החוק הבינלאומי או לא.

begone

New member
אתה מרגיז אותי, והנה למה

"מעולם לא טענתי שהגולן לא סופח , טענתי שהחוק הבינלאומי איננו מכיר בסיפוח הזה ומבחינת החוק הבינלאומי זהו שטח כבוש" זה נכון לגמרי. אבל הגולן סופח והוא חלק מן המדינה שלנו. חוק רמת הגולן מוכיח זאת. עמדת העולם בסוגייה זו לא מקובלת עליי באופן אישי. ככל הנראה הסיפוח שלנו היה בעייתי, כיוון שנשארו שם שטחים צבאיים סגורים. "שקרן לא הבאת לינק" רק שקרן יקרא לי שקרן - תסתכל למעלה, תחת ההודעה שלי ´בבקשה´. "זה לא רלוונטי לשאלה אם זה שטח כבוש מבחינת החוק הבינלאומי או לא" רמת הגולן הוא שטח כבוש שסופח. אני מסכים עם מי שטוען שהגולן הוא שטח כבוש, אבל אני טוען שהוא גם סופח. העולם, לעומת זאת, מכיר בשטחים הכבושים ככבושים, ואת זה לא תוכל להכחיש. ועכשיו תאמר לי, לעזאזל, מה אתה מנסה להוכיח. הדיון איתך מאוד משעמם ובעיקר טרחני ומנותק מן המציאות.

answers2

New member
מצטער שאני מרגיז.

"עמדת העולם בסוגייה זו לא מקובלת עליי באופן אישי" . גם עלי היא לא מקובלת . החוק הבינלאומי לא מזיז לי את הביצה השמאלית . אבל דעתך וגם דעתי אינה משנה את העובדה שמבחינת החוק הבינלאומי הגולן הוא שטח כבוש. מה אני מנסה להוכיח ? גוססי טען כי אין ויכוח על כך שמבחינת החוק הבינלאומי הגדה המערבית היא שטח כבוש. הראיתי שיש על כך ויכוח . זה הכל. האם צריך לצאת מהגדה או לא? זה לא קשור לדיון. האם הפלסטינים סובלים? אינני דן על כך כעת. האם השליטה שלנו בגדה איננה מוסרית? אולי כן (לדוגמא , דעתו של הרב הראשי של בריטניה) , ואולי לא (לדוגמא , דעתו של הרב אבינר ). כל מה שבאתי להראות הוא שבארץ ובארה"ב (להבדיל מאירופה) רוב המשפטנים בענייני משפט בינלאומי מקבלים את הפרשנות הטוענת ששטחי הגדה המערבית אינם מוגדרים ככבושים מבחינת החוק הבינלאומי שכן מעולם לא נוצרה שם ריבונות דה יורה .זה הכל. אתה רואה ? כשאתה מתמקד אתה מצליח לתרום לדיון.

begone

New member
ניסית ולא הצלחת

אתה השתמשת בטקטיקה של "בוא נגיד משהו שהוא נכון, ואחר כך נגיד עוד משהו שהוא דווקא לא נכון ואז יסכימו איתנו מכוח האינרציה". ולמה אני מתכוון? במפות שאותן בחנתי כדי לתת לך תשובה בעניין הגולן - השטחים היו מסומנים ככבושים ´כדת וכדין´ לפי החוק הבינלאומי. ולא רק זאת - טרם מצאתי מפה באינטרנט ´של הגויים´ שבה השטחים הכבושים הם לא כבושים. במילים פשוטות: שטחי הגדה המערבית אולי נכבשו בצורה מוזרה על ידי מדינה שלא היתה מאוהבת בהם ולא בנתה גבול מסודר, אבל הם נכבשו מירדן ולכן הם שטחים כבושים. ומכיוון שהם לעולם לא סופחו - הם היו ונשארו שטחים כבושים. ואקום שלטוני אף פעם לא היה שם, שלטון צבאי תמיד היה שם. ולא רק זאת - אלא שהאו"ם הביע דעתו בצורה ברורה: תצאו מהשטחים. האו"ם הוא הכוח החזק ביותר בעולם בתחום המשפט הבינלאומי. גם האיחוד האירופי, כוח חדש ומתעצם במשפט הבינלאומי, הביע עמדתו שאנחנו צריכים לצאת משם מפני שההתנחלויות הן בלתי חוקיות. אז מכל הבלה-בלה המשפטי הזה לא הגעת לשום מסקנה. אתה מנסה לטעון טענה שאין מאחוריה ביסוס ריאלי, שאין לה נפקות מציאותית ואין לה תימוכין רציני בהיסטוריה המשפטית והמדינית. מה יוצא לך מכל זה? כלום.

answers2

New member
ודרך אגב

אתה שקרן . כתבת - "האו"ם הגדיר את השטחים בתור חלק אינטגרלי מירדן". זהו שקר . ביקשתי שתביא איזושהיא ראיה לכך אולם התחמקת . אני אאלץ לתבוע אותך בביה"מש על שקרנות . וגם על זה שאתה משמיץ את המשפחה שלך .

begone

New member
לחלוטין לא

החלטה 282 מכירה בזכויות של ירדן, סוריה ומצרים על השטחים שנכבשו במלחמת ששת הימים, ודורשת מישראל לסגת חזרה לגבולות שלפני המלחמה. בפשטות ובקלילות, החלטה 282 מצהירה בתוקף שהשטחים שייכים למדינות הריבוניות הללו. כל כך פשוט, עד שאין שום פרשנות אפשרית אחרת. הבאתי לך קישור ישיר לאתר האו"ם ולהחלטת 282.

למעלה