מה ההבדל...

The MarBar

New member
מה ההבדל...

מה ההבדל בין השפות asp, php, cgi ? (פשוט אני רוצה ללמוד אחת מהן אז אני רוצה לראות מה כדאי)

תמר,

New member
הבדלים

כשאומרים asp, מתכוונים בד"כ ל-vbscript, שרץ על שרתי IIS של מיקרוסופט. הסינטקס של השפה דומה ל-visual basic. asp זאת טכנולוגיה - active server page: הדפים שאתה כותב מנותחים ע"י השרת והתוצאה ב-html מועברת ללקוח. php היא ג"כ סוג של asp, הסינטקס דומה יותר ל-c. הפלטפורמה הנפוצה ל-php היא שרתי יוניקס/לינוקס, אבל ניתן להתקין php גם על שרתי microsoft. המשותף ל-asp למיניהם היא העובדה שמדובר בפקודות המוטמעות בתוך דף html. ישנן עוד שפות שניתן לכתוב איתן asp, כמו jsp (עם סינטקס של javascript) ו-perl. cgi - זה ראשי תיבות של common gateway interface, כשבעצם מדובר בכל תוכנה שיכולה לרוץ על השרת, וה-output שלה הוא בד"כ html. בד"כ מועברים לתוכנה הזאת פרמטרים מטפסים ב-html, והתוכנה צריכה לדעת לטפל בהם. רוב ה-CGIs נכתבים ב-perl, שפת סקריפטים חזקה עם סינטקס קרוב ל-c, אבל ניתן לכתוב אותם בכל שפה אחרת שיכולה לרוץ/להתקמפל על השרת. החיסרון לעומת asp, מלבד האיטיות: צריך לכתוב את ה-output כ-html, בניגוד ל-asp, שהקוד והפלט מוטבעים כבר בתוך ה-html (וכך הדף יכול להראות כמו דף ה-html שיתקבל, בעיקר אם אין טונות של קוד). (דרך אגב, זאת לא פעם ראשונה שאני כותבת את ההסברים האלו, חפש בפורום בוני אתרים, ואולי תמצא דברים שהשמטתי בטעות) בעניין עדיפות של שפה על פני שפה: מלבד העדפותיך האישיות בנוגע לסינטקס, ישנה גם הפלטפורמה בה תשתמש עבור האתרים שלך. אם תשתמש בעיקר ב-IIS, יכול להיות שעדיף ללמוד vbscript. אם תשתמש בשרתי יוניקס/לינוקס, עדיף ללמוד php או perl.

למעלה