מה ההבדל בין ?

XOXO101

New member
מה ההבדל בין ?

מדעי המחשב להנדסת מחשבים ומה תחומי העיסוק בכל אחד מהם ? אודה על תשובה מפורטת

H20

New member
עד שיענו לך, אני ממליצה לעשות חיפוש

מתקדם על "הנדסת מחשבים" או "מדעי המחשב".

מה בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה

הנדסת מחשבים היא תחום התמחות בתוך הנדסת אלקטרוניקה ועוסקת בעיקר בחומרה. את הקשר בין מדעי המחשב והנדסת תוכנה ניתן להשוות לקשר שבין הנדסה כימית ללימודי כימיה. הכימיה היא מדע , והכימאי עוסק בחקר מדעי . מהנדס הכימיה מיישם את הידע הכימי המדעי בשימושים הנדסיים מכוונים. מדעי המחשב הוא תחום מדע העוסק בכל הכללים הבסיסיים של חישוביות , הוא חוקר ומפתח אותם. הנדסת התוכנה היא תחום הנדסי- יישומי המשתמש בידע שנאגר בתחום המדעי- מדעי המחשב. תחום הנדסת התוכנה הוא תחום חדש יחסית ועודו הולך ומתגבש. מהנדס התוכנה לומד למעשה קורסים רבים מתחום מדעי המחשב ומקבל בסיס מתמטי רחב אולם בנוסף הוא לומד בקורסים המכשירים אותו להתמודד עם מערכות תוכנה, פרדיגמות תכנות ותכנון מערכות. מהנדס התוכנה נדרש לעסוק בפעילויות יחודיות כמו הערכת זמנים ועלויות של פיתוחי תוכנה, פתרון בעיות בהן נתקלים בתעשיה.

XOXO101

New member
תודה על התשובה יש לי עוד שאלה

האם זה לא מאוחר להתחיל מדעי המחשב בגיל 29 מבחינת מציאת עבודה עד שאסיים בגיל 33 , לא יהיה לי קשה למצא עבודה שיתחרו איתי אנשים בני 25 שסיימו מדעי המחשב ? אודה על התשובות בהקדם

יהיו בהחלט מעסיקים שיעדיפו צעירים יותר, אבל רבים שכן יהיו מוכנים להעסיקך בהנחה שתקבל הכשרה טובה, והינך בעל כישורים טובים.

אבל

מהנדסי תוכנה תכלס הם גם כאלה שלמדו מדעי המחשב וגם כאלה שלמדו הנדסת תוכנה. אז האם זה כזה משנה מה ללמוד ? אני גם לא נתקלתי בהודעה בעיתון שדרוש מהנדס תוכנה. אלא דורשים תואר במדעי המחשב בד"כ.

fighter21

New member
בנוסף על מה שכתבו כבר

הנדסת מחשבים זה יותר פרקטי מאשר מדעי המחשב, הסיכוי להשיג עבודה, ועוד יותר חשוב- להשיג עבודה בשכר גבוה, הוא גדול יותר.

למעלה