מה ההבדל בין

קישוא

New member
מה ההבדל בין

שפות מכוונות אובייקטים, לשפות מונחות עצמים ולכל הסויגם האלה. מה ההבדל ביניהם, מה היתרונות והחסרונות של כל סוג, איזו שפה משתייכת לאיזה סוג? מה אפשר לעשות עם כל סוג (מחשיקם, תוכנות, אתרי אינטרנט)? אני יודע קצת VB.NET וקצת C#. ממש רק את הבסיס שלהם. אני משתמש בשפות האלו לתכנות בסביבת ASP.NET. רציתי ללמוד את אחת מהשפות האלו יותר לעומק ואני מתלבט איזו מהן יותר תעזור בהמשך הדרך. תודה מראש!

gmorphus

New member
בלאגן...

מכוונות אובייקטים = מונחות עצמים = Object Oriented היום כבר 90% מהשפות שקיימות הן OO (מונחות עצמים). C היא שפה פרוצדורלית (שזה לא מונחה עצמים). גם VB עד כמה שאני יודע היא לא מונחית עצמים. לעומת זאת ++C ו- #C כן מונחות עצמים, כאשר #C מחייבת את המתכנת להשתמש בOOP (OO Programming). אתרי אינטרנט ניתן לכתוב באמצעות ASP, ASP.NET, JavaScrpit, PHP ועוד. VB ו-VB.NET נועדו לכתיבת אפליקציות יחסית פשוטות ופחות יעילות (אבל אני לא ממש רוצה לפתוח את הויכוח הזה עכשיו). משחקים אתה כותב היום כמעט רק ב C++ (שזו לא אף אחת מהשפות שהזכרת). תוכנות כמובן אפשר לכתוב בכל השפות האלה. לסיכום אני רוצה לומר שאם אתה רוצה באמת לתכנת תתחיל בללמוד ++C כמו שצריך, כי כיום זו השפה השולטת, וגם אחת השפות החזקות (אם לא החזקה ביותר שקיימות). זה ייתן לך ידע מצוין בתיכנות כאשר תדע גם מה קורה מתחת לפני השטח. אח"כ אתה מוזמן ללמוד #C שתעשה לך את החיים קלים יותר. כמו שאמרתי, תתחיל ב++C דרך הספר Thinking in C++ by Bruce Eckel שניתן למצוא אותו באתר הבית של Bruce.

למעלה