מה ההבדל בין

salingre

New member
מה ההבדל בין

נחש לבקן לנחש שלג (לדוגמא :בואה שלג ובואה לבקנית??)

אני חושב

כמו שיש כרכן לבקן וכרכן שלג, השלג לבן אפור והלבקן כתום אדום. זה ניראה לי הבדל של מופעים.

o r i 6 6 6

New member
תשובה

מופע לבקן(אלבינו) זה גן רצסיבי שגורם לחוסר במלנין(פיגמנט חום ושחור),ונקרא גם אמלנסטי. במקרה של מופע שלג, יש מחסור גם בפיגמנטים אחרים חוץ ממלנין. אני לא בטוח אילו צבעים חסרים במופע זה, אז מישהו אחר ירחיב.

o r i 6 6 6

New member
מופע שלג

ביררתי קצת, מופע השלג הוא מופע שנגרם כתוצאה מהטרוזיגוט רצסיבי כפול, של אלבינו ואנריסטי. מופע אנריסטי=חסר פיגמנט אדום לכן מופעי שלג באים בעיקר בצבעים צהוב,לבן,אפור

קרוב

אכן ללבקן חסר פיגמנט המלנין שאחראי על הצבע השחור. ואנריטרסטי חסר את הפיגמנט האדום והחום. מה שיוצא זה נחש שנראה כמו נגטיב, גוף בצבע ורדרד סגלגל עם דוגמא לבנה.

salingre

New member
אז...

אם אנריטרסטי (שלג) חסר רק את הפיגמנט של האדום והחום אז למשל מקסיקן קינג שלג יראה כמו מקסיקן רגיל<?? או שזה רק בתאוריה (כי לשלג חסר רק החום והאדום לא השחור) ... ובתאוריה כל נחש לבקן שהוא לא שחור ישאר איך שהוא נראה??

אנריטריסטי זה לא "שלג"

שלג זה שילוב של שתי התכונות חוסר במלנין (לבקן) וחוסר בפגמנט שנותן את הצבע האדום על גווניו השונים. שילוב של נחש שחסרים לו כל הצבעים האלו יתן נחש "שלג". לשאלתך השניה, אין כמעט נחש שאין לו את הפיגמנט מלנין ולכן הנחש הלבקן יציג צבע שונה, או הדוגמא אבל צבע וגוון שונה. גם ללבקן יש מופיעים שונים, יש כאלו עם חום ויש כאלו בלי.

למעלה