סביר להניח שיש לה PSVT (אם כבר). הביטוי לכך יהיה הרגשת דפיקות לב וכמובן דופק מהיר בסביבות 160-200. לא סביר שבבחורה צעירה ללא מחלת לב קודמת ההפרעה תגרום לאי יציבות המודינמית. ניתן לבצע עצמאית תרגיל וולסלבה (לנסות גירוי ואגאלי כלשהו דוגמת העלאת לחץ בטני ע"י כיווץ שרירי הבטן ו'תנועת שרותים') או לשטוף פנים במי קרח. אם מדובר באירועים חוזרים (גם אם חולפים מעצמם) כמובן שכדאי מאוד להיוועץ ברופא משפחה ורופא קרדיולוג ולשקול ביצוע אבלציה (צריבה) שתמנע הישנות ההפרעה בעתיד. יש לציין שלא סביר שדפיקות לב ודופק מהיר לאחר מאמץ גופני יהיו ההפרעה המדוברת. כלומר אם היא רצה עכשיו ריצת 2000 והיא מרגישה קצת דפיקות לב ויש לה דופק 160 לא סביר שיש לה PSVT.
אין שום קשר לקצב הנשימה. השיטה כפי שמוסברת בספר PALS לא מדברת על מגבת רטובה אלא אל קרח מרוסק עם מים בשקית או בכפפה שמונחים על אזור המצח והעיניים ובשום פנים ואופן לא מפריעים לנשימה (לא מכסים את אזור האף והפה).
קודם כל רשמת- אתה...ואני בת...סתם שתדע.. שנית כל יש לה SVT ןלא PSVT וכמובן שהיא כבר ניגשה לרופא משפחה וקרדיולוג..ואכן מדובר באירועים חוזרים וחולפים מעצמם.. מה זה אבלציה? אני יודעת שרצן לנסות עליה טיפול אחר אבל היא סירבה... מה זה תרגיל וולסלבה? אני יודעת שאמרו לה לעשות עמידת ידיים/ראש אחרי התקף.. לשטוף פנים במי קרח לא ידוע לי שאמרו לה אני רק יודעת שפעם היא ניסתה וזה עזר... מקווה שתוכל לענות על שאלותי ככה שאני אבין עוד קצת..!