מה ההבדל בין SVT ל PSVT ?

Daffynes

New member
מה ההבדל בין SVT ל PSVT ?

תודה!

meijin007

New member
ברמת השטח אין הבדל...

אבל באופן עקרוני, PSVT מעיד שזה התקפי, כלומר זה בא בהתקפות, ולא על בסיס קבוע..

paradan

New member
יש ועוד איך הבדל

בעוד SVT הינו שם כולל לקבוצת הפרעות הקצב העל חדריות PSVT הינה הפרעת קצב עלייתית ספציפית המתבטאת בקצב עלייתי מהיר וסדיר.

paradan

New member
ותוספת קטנה

וכמובן שכחתי לציין שמדובר בהפרעה התקפית ולא הפרעה כרונית שחיים איתה לאורך זמן.

gilmorefreak

New member
רגע...אז אם לחברה שלי יש SVT

מה זה בעצם אומר? אפשר לטפל בזה? אם היא בהתקף איך אני יכולה לעזור לה?

paradan

New member
אז אתה כנראה ממש טופ ../images/Emo8.gif

סביר להניח שיש לה PSVT (אם כבר). הביטוי לכך יהיה הרגשת דפיקות לב וכמובן דופק מהיר בסביבות 160-200. לא סביר שבבחורה צעירה ללא מחלת לב קודמת ההפרעה תגרום לאי יציבות המודינמית. ניתן לבצע עצמאית תרגיל וולסלבה (לנסות גירוי ואגאלי כלשהו דוגמת העלאת לחץ בטני ע"י כיווץ שרירי הבטן ו'תנועת שרותים') או לשטוף פנים במי קרח. אם מדובר באירועים חוזרים (גם אם חולפים מעצמם) כמובן שכדאי מאוד להיוועץ ברופא משפחה ורופא קרדיולוג ולשקול ביצוע אבלציה (צריבה) שתמנע הישנות ההפרעה בעתיד. יש לציין שלא סביר שדפיקות לב ודופק מהיר לאחר מאמץ גופני יהיו ההפרעה המדוברת. כלומר אם היא רצה עכשיו ריצת 2000 והיא מרגישה קצת דפיקות לב ויש לה דופק 160 לא סביר שיש לה PSVT.

בנוגע לשטיפת פנים במי קרח

נגזר מטיפול PSVT בתינוק - שעבורו זהו גירוי וגאלי. כיצד שטיפת פנים במי קרח תעזור להתקף SVT במבוגר?

paradan

New member
בדיוק באותו האופן

לא נהוג במבוגר משום שפשוט יותר לבקש ממנו לעשות וולסאלבה...

למיטב הבנתי

הנחת מגבת רטובה על פניו של תינוק על SVT נועדה בכדי ליצור גירוי וגאלי (קשור להאטה בנשימה ולא בקור של המים).

paradan

New member
למיטב הבנתי

אין שום קשר לקצב הנשימה. השיטה כפי שמוסברת בספר PALS לא מדברת על מגבת רטובה אלא אל קרח מרוסק עם מים בשקית או בכפפה שמונחים על אזור המצח והעיניים ובשום פנים ואופן לא מפריעים לנשימה (לא מכסים את אזור האף והפה).

amitp

New member
חלק מזה אמור לעבוד באמצעות

ה-diving reflex, שכבר לא כל כך פעיל במבוגרים (לא שבתינוקות הוא יותר מדי פעיל, אבל יותר). אני לא זוכר הנחיות כאלה במבוגרים - יש כזה דבר?

paradan

New member
לא נראה לי

אבל אני חושב שזה בגלל שיש גירויים וואגליים פשוטים יותר, זמינים יותר, יעילים לא פחות במבוגרים. לך תסביר לתינוק בן שנה שיעשה וולסלבה
... בכל אופן זה אולי לא יעבוד אך בטוח לא יגרום לנזק...

amitp

New member
ולך תסביר

לבחור גרוזיני גדול למה אתה שופך לו חצי פריזר על הפנים...

gilmorefreak

New member
טוב אז ככה...

קודם כל רשמת- אתה...ואני בת...סתם שתדע.. שנית כל יש לה SVT ןלא PSVT וכמובן שהיא כבר ניגשה לרופא משפחה וקרדיולוג..ואכן מדובר באירועים חוזרים וחולפים מעצמם.. מה זה אבלציה? אני יודעת שרצן לנסות עליה טיפול אחר אבל היא סירבה... מה זה תרגיל וולסלבה? אני יודעת שאמרו לה לעשות עמידת ידיים/ראש אחרי התקף.. לשטוף פנים במי קרח לא ידוע לי שאמרו לה אני רק יודעת שפעם היא ניסתה וזה עזר... מקווה שתוכל לענות על שאלותי ככה שאני אבין עוד קצת..!

Daffynes

New member
אכן וד"א-

ההתקפים קורים ללא סיבה ידועה, היא לא מצאה קשר בין שעות היום או הפעילות בה עסקה להתקפים.

למעלה