מה ההבדל בין PADI ל SSI?

shirkan

New member
מה ההבדל בין PADI ל SSI?

מה יותר שווה? את מה אפשר לנצל בחו"ל ומה מקנה לי כל אחד מהם? תודה.

אילוניק

New member
בדרגות של שני כוכבים

לא משנה כלום השוני מתבטא בעיקר בדרגות ההדרכה

עקרבנון

New member
שוני מבחינת מקום עבודה

האם תוכל להשתלב כאיש צוות במועדון של PADI שהם רוב המועדונים בעולם, או במועדון של SSI שקצת פחות נפוץ עולמית.

yoavoren

New member
נניח לרגע

שאני מדריך שהוסמך ב ssi יש קורסי מעבר מ ssi ל padi וכיו"ב? הלא כן?

yoavoren

New member
שאלה על הדייבמסטר?

אם נניח אני עושה 2 כוכבי צלילה יש לי 50 צלילות רשומות התמחות של הצלה ועוד 4 התמחויות שביניהם עומק וניווט אני זכאי ישר לדייבמסטר?

yoavoren

New member
לא אני מדבר על דייבמאסטר

של פאדי לא על מסטר דייבר של ssi אז אותה שאלה שוב

עקרבנון

New member
אתה מדבר על צולל בכיר ***

אז, יש דייבמאסטר, שזה השם ברוב הארגונים ובSSI נקרא דייבקון שהוא ברב העולם גם בעל הרשאה להעברת צלילת ריענון, צלילת הכרות וצלילה מודרכת (בארץ רשאי לעשות כל זאת רק אם עבר הכשרה נוספת והוסמך ע"י ה"רשות") ויש מאסטר דייבר שזה צולל בכיר*** ללא הובלת קבוצות אבל מוסמך מבחינת עומק, פטור מהצגת לוג בוק ורענונים וכו' למאסטר דייבר צריך ע"פ השיטות השונות עוד 4 השתלמויות כשביניהן עומק ועזרה לצולל במצוקה. לאחרים הנ"ל צריך גם הובלה, הדרכה והעברת שיעור וכו'

JPGutti

New member
איזו הכשרה?

צריך לעבור DM כדי להביר מודרכות, ריענונים והיכרות? האם זה קורס עוזר מדריך?

fishfishgarden

New member
המסלול שתיארת הוא מסלול לדרגת

MASTER SCUBA DIVER שהיא צולל דרגה ג גם DIVEMASTER הוא צולל דרגה ג אך ההבדל הוא שבהכשרה הראשונה אתה המרכז וכל הקורסים הופכים אותך לצולל מנוסה יותר. בהכשרה השניה ל DIVEMASTER הכיוון הוא טיפול באנשים אחרים כלומר לכיוון של הדרכה וסיוע למדריכים בקורס. אכן בשני המקרים יש לבצע קורס הצלה + EFR (ע"ר והחייאה) והשתלמות בנושא עומק כדי לקבל את ההסמכה. העלות הכספית בשני המקרים דומה. כ - 3000 עד 3600 ש"ח תלוי בהתמחויות שתבחר. אחד ההבדלים שמדרגת MASTER לא תוכל לגשת למדריכים.

yoavoren

New member
אז בוא נניח

שיש לי את ה50 צלילות ואת הארבע התמחויות ואת ההתמחות בהצלה מה עליי לעשות עוד כדי להיות מוכשר כדייבמאסטר?

albanetc

New member
אם עשית את כל זה

אתה יכול לקבל הסמכה של MASTERDIVER (או MASTER SCUBA DIVER, או איך שלא תקרא לזה). אם, בנוסף לכך, אתה לוקח קורס מיוחד בהובלת קבוצות, קורס בהעברת צלילת היכרות, קורס בהעברת צלילת ריענון, תקבל בסוף גם את ההסמכה של DIVEMASTER או DIVECON. כמובן שכל ההסמכות חייבות להיות של אותו אירגון. אני אומר את זה כמי שקיבל כך את הסמכת ה-MASTERDIVER, וגם נאמר לי שאם אשלים את קורס הובלת קבוצות, אקבל גם DIVECON (את כל הקורסים עשיתי ב-SSI).

yoavoren

New member
אז ססבבבה

בעצם אתם אומרים שדייבמאסטר ודייקון אלו הן דרגות מקבילות?

meni90

New member
אפשר לומר שכן...

אני סיימתי לפני כמה ימים קורס DIVEMASTER של CMAC.ניתן לגשת לקורס גם עם 30 צלילות חתומות ואז אתה מקבל סטאז' בו אתה משלים את שאר הצלילות. אתה צריך 60 לצורך הסמכה. לגבי SSI ו-PADI: PADI טופס נתח של כ-80% מהשוק העולמי ושאר ה-20% הם SSI CMAC NAUI וכו' לדרגת ** זה ממש לא משמעותי אך DM ומעלה זה משמעותי רק לגבי עבודה בחו"ל.לעשות קרוסאובר מ-SSI ל-PADI לא עולה בהכרח עולה 5000 ש"ח אלא תלוי בדרגה. מקווה שעזרתי בברכת צלילה מהנה ובטוחה meni

giladshay

New member
ההבדל בין דייב- מאסטר לדייב- קון

ברמה בינ"ל- אין הבדל. עד כמה שידוע לי, רק ברמה הישראלית יש הבדל: אשמח באם תתקנו אותי על המעוות המובא להלן: הרשות החליטה להעניק לדייב- קון (מותנה בתת הסמכות כאלו או אחרות) אופצייה להעביר גם צלילות היכרות והעברת שיעורי קמ"ס לקורסים. כ"כ דייב- קון מוסמך לשמש כעוזר מדריך (אבל זה לא בא במקום). אם הנאמר נכון, הרי שאני ממש לא מבין את הרשות... מה כבר ההבדל ההסמכתי של דייב- מאסטר לדייב- קון !? מה- אם אני DM של PADI, אני נחות לרמת הסמכתו של DC של SSI !?

JPGutti

New member
אפלייה?

גם אותי זה מבלבל. למה דייב-קון יותר מועדף מדייבמאסטר? ודרך אגב, איזו הסמכה יכול לעשות DM כדי להוביל קבוצות ו/או ריענונים?

למעלה