איפוד זה נגן של חברת אפל MP4 (קובץ) פורמט וידאו שזה מותג לנגנים שידעים לנגן וידאו - תמנות ומוזיקה אך בעצם זה בלוף של יצרני נגני המדבקה שתחשוב ש mp3 יותר טוב מי mp4 אבל mp4 הוא פורמט וידאו שהפכו אותו למותג mp4 הוא פורמט ש איפוד ידע לקרא אותו הקנסליה psp של סוני ידעים לקרא אותו
אין בנגן יותר מדי פיצ'רים שאין לאחרים,להוציא אולי את ה-Click Wheel. חלק מהמרכיבים למחיר זה היבואן,היצרן עצמו, עיצוב (האייפוד אכן יפה יותר מנגנים אחרים,לפחות הנאנו והטאץ') ועוד כל מיני דברים שמומחי צרכנות מבינים...
האיכות החומרים ב mp4 הסינים תמצא מסך קטן (כמו של טלפון סלולארי) באיפוד נהנו מקורי תמצא מסך אכיותי לסרטים (מסך מברק) כנל איפוד וידאו שמתאים לסרטים ויש את האיפוד קליסיק כל נגן מותג מחירו היה יקר פרט ל סנסה שהם נתנים מחירים זולים בשבל ליתחרות בנגני המדבקה
את הגלגלת המגע (בכל האיפודים יש גלגלת מגע) עלי באיפוד הארשון אני חושב שהיה גלגלת אנלוגית וכך גם בא האיפוד טאץ שהוא עם מסך מגע בשבל הפטנט הזה ובשבל התפוח תשלם מכיר יקר ! וכל תוספת לדוגמה משחקים תצתרך לשלם כסף ואין אפשרות לישתמש בשיטת הגררה אתה צרך לישתמש בתוכנה הסינכך שלהם
ולהתייחס רק לסיבה של איכות החומרים - אין הצדקה למחירים הגבוהים. כמו לכל נגן לאייפוד על סוגיו יש יתרונות וחסרונות אבל אם אני משווה אותו אל נגנים אחרים בשוק עם תכונות דומות - המחיר הגבוה פי רבע לרוב לא מוצדק. (ואני לא מדבר על השוואה לנגני מדבקה)