מה ההבדל בין C# ל-VB.NET ?

• פותח הנושא dc24
  • פורסם בתאריך

dc24

New member
מה ההבדל בין C# ל-VB.NET ?

ז"א מעבר לסינטקס. האם יש ממש שוני שכדאי לעבוד באחת השפות ? תודה

TechMen

New member
היום כבר אין הרבה הבדל אבל !!!

בגירסת ויזואל סטודיו החדשה שתצא ב 2005 יהיה אפשר להעביר שאילתות SQL ב #C בלבד אז זה + וגם בכלל בתעשיה מחזיקים קצת יותר מתכנתי #C ככה לפחות אמרו לי :) בעיקרון 2 השפות חזקות כמובן ש #C יותר קשה . ביי מקווה שעזרתי

dc24

New member
תודה ... מה ז"א שאילתות SQL ?

למה אתה מתכוונן שאתה אומר שאילתות SQL ?

C# יותר קשה? אתה רציני????

שתי השפות מיתרגמות לאותו IL בסופו של דבר ולכאורה אמורות להיות להן אותן יכולות. מעשית, אכן בגירסה הבאה ל VB יהיו יותר אשפים ותמיכות "אטומאטיות" בעוד שב C# נקבל יותר יכולות שליטה. לדוגמה? בבקשה.. כבר היום התמיכה האוטומטית בכתיבת Propertry ב VB לעומת C#, יכולת השכתוב ל ADD ו Remove של events שאינה קיימת ב VB זו המגמה של מייקרוסופט. לא מאמינה בשטויות של "יותר מחיזיקים ממתכנתים כאלה או כאלה". לכולם יש מקום. גם בעבר הית האיזו שהיא טענה כאילו שמתכנתי C++ היו נחשבים יותר ממתכנתי VB. ובכל זאת היה מקום לכולם... מי שמעדיף לכתוב GUI - יעדיף VB, מי שמעדיף Server Side יעדיף מן הסתם C#. אין צורך להשמיץ אף אחד בדרך.

BlueOrange

New member
איזה שטויות את מדברת...../images/Emo104.gif

1. מבחינת GUI - c# ו VB.NET הם אותו דבר 2. C# פחות מקלה על המשתמשים בניגוד ל VB .... בגלל זה היא "יותר קשה" בתכלס היא לא יותר קשה... אבל אני רק מסביר את מה שנאמר מקודם... 3. c# היא אחלה שפה, אני מת עליה...

לא ממש...

דווקא VB מקלה על המתכנת בכתיבת GUI. היכולת לפתוח את חלון המחלקות ולראות איזה פונקציות ניתנות לשכתוב, לכתוב קוד תגובה לארועים - יותר פשוט מאשר ב#C במה בדיוק C# פחות מקלה על המתכנתים שהופך אותה ל"קשה"???? העובדה שיש לך אשף שמסדר לך את הקוד יפה?????? זה מה שהופך את החיים לקשים???? להיפך! C# מאפשרת יותר גמישות כמתכנת. אני רואה "קושי" כאשר אין לי יכולת לעשות דברים, כאשר דברים מתרחשים לי "מתחת לאף" ואני צריכה לחכות לזמן ריצה כדי לגלות שהמרת טיפוסים אינה מתאפשרת ןהקומפיילר לא עלה על זה בגלל Late binding. אני שופטת קלות וקושי, לא על פי מראה אלא על פי תוכן. ואתה???? אני לא נוהגת לבחור את שפת הכתיבה לפי אמוציות כמו "אני מתה על C#" אלא התאמה לצוות שלי ולצרכים שלי. נראה לי קצת יתר מקצועי.

למעלה