מה ההבדל בין 60fps ל60p?
שלום יש לי כמה שאלות בקשר לנושאים שקשורים לוידאו ואשמח שתענו לי עליהם כמו שמסבירים לתינוק דברים.
קודם כל קראתי הרבה על הנושאים האלו ועדיין לא ממש הבנתי והאמת שאני קצת מבולבל בכמה דברים אז אני מבקש רק מי שבאמת רוצה להסביר ובלי תלונות כמו"מה לא מובן" וכדומה אז שלא יגיב.
נושא מספר 1:
מה ההבדל בין 60fps ל60p?
הבנתי ש-fps זה ראשי תיבות של:
f=Frames
p=per
s=second
Frames-בעברית זה פריימים.
per-אין לי מושג מה זה אשמח לתרגום בעברית וגם להסבר.
second-בעברית זה שניה.
לפי מה שהבנתי fps זה כמות התמונות שמוצגות בשניה האם אני צודק?
פה אני קצת מבולבל ראיתי שאנשים משתמשים לפעמים במילה Frame ולפעמים בfps האם יש לכך משמעות מסויומת או שזה אותו הדבר?
אני שואל את זה מכוון שבמקום להשתמש במילה Frames לא יותר טוב להשתמש במילה fps שאלה הם ראשי תיבות של fps שזה גם: פריימים,per,שניות.
נושא מספר 2: האם רזולוציה 1920x1080 זה רק גודל ולא בהכרח איכות?
ראיתי באיזה אתר שמישהו שמבין בצילום רשם את זה אבל אני שואל עם 1920x1080 זה רק מסגרת בסופו של דבר ולא איכות אז למה אין סרטים (או כל צילום) ברזולוציה כמו לדוגמה של 720x576 בHD?
וגם עם 1920x1080 זה רק גודל אז למה אין טלוויזיות CRT שהן HD?
שלום יש לי כמה שאלות בקשר לנושאים שקשורים לוידאו ואשמח שתענו לי עליהם כמו שמסבירים לתינוק דברים.
קודם כל קראתי הרבה על הנושאים האלו ועדיין לא ממש הבנתי והאמת שאני קצת מבולבל בכמה דברים אז אני מבקש רק מי שבאמת רוצה להסביר ובלי תלונות כמו"מה לא מובן" וכדומה אז שלא יגיב.
נושא מספר 1:
מה ההבדל בין 60fps ל60p?
הבנתי ש-fps זה ראשי תיבות של:
f=Frames
p=per
s=second
Frames-בעברית זה פריימים.
per-אין לי מושג מה זה אשמח לתרגום בעברית וגם להסבר.
second-בעברית זה שניה.
לפי מה שהבנתי fps זה כמות התמונות שמוצגות בשניה האם אני צודק?
פה אני קצת מבולבל ראיתי שאנשים משתמשים לפעמים במילה Frame ולפעמים בfps האם יש לכך משמעות מסויומת או שזה אותו הדבר?
אני שואל את זה מכוון שבמקום להשתמש במילה Frames לא יותר טוב להשתמש במילה fps שאלה הם ראשי תיבות של fps שזה גם: פריימים,per,שניות.
נושא מספר 2: האם רזולוציה 1920x1080 זה רק גודל ולא בהכרח איכות?
ראיתי באיזה אתר שמישהו שמבין בצילום רשם את זה אבל אני שואל עם 1920x1080 זה רק מסגרת בסופו של דבר ולא איכות אז למה אין סרטים (או כל צילום) ברזולוציה כמו לדוגמה של 720x576 בHD?
וגם עם 1920x1080 זה רק גודל אז למה אין טלוויזיות CRT שהן HD?