מה ההבדל בין קורס חשמלאי מוסמך והנדסאי חשמל??

שרוןst

New member
מה ההבדל בין קורס חשמלאי מוסמך והנדסאי חשמל??

ללמוד קורס הנדסאי חשמל...?
אני מתלבט כבר שנים מה ללמוד ותמיד מוצא עצמי לא בטוח לאיזה כיין ללכת.
מצד אחד, אני בן אדם שכלתני, שאוהב ללמוד ולהתמקצע בתחומי המדע
אני מאלה שאוהב להבין איך דברים עובדים וזה גם נותן לי ביטחון בעבודה.
מצד שני הלימודים יותר קשים, לימודים יותר אקדמאיים. ואני לא מהתלמידים הכי טובים . כלומר קשה לי ללמוד באינטסיביות הרבה מאוד חומר לא קל (כגון מתמתיקה,מחשבים,פיזיקה). עם זאת, יש בי המון רצון וPASSION להצליח וזה תחום שתמיד ריתק אותי. וגם אני חושש שהאופי העדין שלי פחות יתאים בקורס חשמלאי מוסמך, שגם נראה לי הרבה יותר קשה פיזית במעשי.
גם הגיל שלי המתקדם, 33 , אומר שעדיף הנדסאי כי הבנתי שאני אוטומט מקבל רשיון חשמלאי מוסמך בתום הקורס (2-3 שנים) לעומת 5 שנים בקורס חשמלאי מוסמך...
אגב, עניין כמה אני ירוויח ועובד פחות מעניין אותי כי יש לי פרנסה ממקורות אחרים ככה שלא אצטרך דווקא לקרוע את התחת שעות וימים, ואוכל לעבוד חצי משרה נניח גם.
הבנתי שבקורס חשמלאי מוסמך יש קריעת תחת פיזית בהתחלה. כשנתיים בעבודה מעשית עד קבלת הרשיון. לעומת קורס הנדסאי שאין קריעה שכזאת...
ואם זה נכון אני בטוח אלך על הנדסאי כי אני לא רוצה לקרוע את התחת וגם קשה לי עבודה פיזית מדי
יש מצב שטעיתי בכמה דברים שאמרתי אז בבקשה תקנו אותי

בכל זאת מה אומרים?

השאלה שלך צריכה להיות: במה אני רוצה לעסוק כחשמלאי?

כשתדע לענות על זה, תוכל לקבל תשובה על שאלתך המקורית.

שרוןst

New member
תשובה לגרין

אני רוצה לעסוק כחשמלאי בעבודה הדורשת פיתרון בעיות חשמל ללקוחות או ארגונים, וכן מתעניין בלהקים ולייצר מערכות ורשתות שמספקות חשמל.
אני פחות אוהב לעבוד פיזי אבל גם לא אוהב לשבת על מחשב כל היום.
לא יהיה לי קל בקורס חשמלאי מוסמך מבחינה חברתית (ולא אפרט אבל הכוונה להיות עם אנשים ממקום סציו אקונומי ספציפי) בגלל שאני עדין ושקט.
אני מתעניין בנושאים הקשורים לתוכנה,מחשבים,אלקטרוניקה,הייטק.
תמיד ריתק אותי מדע וזה כולל חשמל. ידעתי ורציתי להיות חשמלאי. גם נרשמתי ל2 קורסים של חשמלאי מוסמך בעבר אך לא סיימתי אותם בגלל סיבות אישיות.
בעיקר דמיינתי עצמי כבחור הזה שמגיע לבתים פרטיים לתקן תקלות , לעשות בדיקות או לחבר שעון שבת.
&nbsp

לפי התיאור שלך אתה מעוניין לעבוד כחשמלאי עצמאי

הנותן שירות ללקוחות פרטיים\עסקים\מוסדות.

לצורך זה אתה חייב רשיון חשמלאי מוסמך על מנת להתחיל. לימודי הנדסאי חשמל הם הדרך המהירה ביותר להשגת רשיון חשמלאי מוסמך וניתן גם לשלב אותם עם עבודה (לימודי ערב). לימודי הנדסאי זה בעיקר מתמטיקה ופיזיקה וברמה לא פשוטה. קח את זה בחשבון.

לימודי חשמלאי מוסמך לא יתנו לך כלום לאור רצונותיך.

עבודה כחשמלאי עצמאי מהסוג שתיארת כרוכה בלא מעט עבודה פיזית מאומצת מפעם לפעם. אי אפשר להתפרנס רק מהתקנת שעוני שבת ופתרון תקלות. צריך מידי פעם לקחת פרויקטים כגון הקמת מערכת חשמל בבית חדש או החלפתה בבית ישן שעובר שיפוץ כללי. בעבודות אלו יש צורך במאמץ פיזי מתמשך, וגם אם תביא עובדים שיבצעו את רוב העבודות הקשות, עדיין תצטרך להזיע ולהתלכלך גם בעצמך.

בקיצור, אם דמיינת את עצמך עם חולצת פולו ובושם נכנס לבתים של אנשים ואומר בוקר טוב גיברת איפה הבעיה, לא בטוח שזה המקצוע בשבילך. אני מכיר חשמלאים שנראים ככה, הם לא מוצלחים במיוחד.

שרוןst

New member
תודה לתגובה גרין

האמת שאני עבדתי לא מעט בעבודה מאומצת ופיזית ברמה בינונית - הובלות, נגרות, שיפוצים,צביעה... גם עבדתי עם חשמלאים מעט פעמים ואני מכיר את המאמץ הפיזי,הזיעה והלכלוך. כל עוד זה בגדר "מדי פעם" אני בסדר עם זה. אין לי בעיה להתלכלך ולהתאמץ כשיש דרישה. אני מחפש את "הנישה" בתוך תחום החשמל שהוא הכי פחות כזה כדי שזה באמת יהיה רק מדי פעם ולא כל הזמן.
אני מרגיש שהנישה הנכונה זה להיות הנדסאי חשמל מצד אחד, אך מצד שני אולי כשמלאי מוסמך אוכל למצוא "נישה" כזאת אבל אני לא בטוח.
ואני שואל, אם סיימתי את הקורס וקבלתי תעודה להנדסאי חשמל האם זה מקנה לי רשיון של חשמלאי מוסמך או לא? כי הרי הבנתי שצריך לעשות חשמלאי עוזר ומעשי עד שיש רשיון...וזה דורש עבודה מעשית בשטח לא קלה. מה שאומר שבכל זאת אצטרך לעבור את זה אם ארצה רישיון לחשמלאי מוסמך?
מקווה שאני ברור
&nbsp

ddolphin

New member
מי שמסיים הנדסאי חשמל (לימודים), מקבל חשמלאי מוסמך ולאחר זמן

מה וועדה מגיע עד לרמה של חשמלאי הנדסאי (רשיון).
נראה לי שהתחום של חשמל בבית חכם, יכול להתאים לך, או בקרה תעשיתית.
&nbsp

לאחר קבלת תעודת גמר מבי"ס להנדסאים ורישום בפנקס הטכנאים

אתה מגיש בקשה למשרד הכלכלה ומקבל אוטומטית רשיון חשמלאי מוסמך, לעבודה עד 3X80 אמפר. לא צריך שום תקופת סטאז'. לאחר שנה מרגע קבלת מוסמך, תוכל לקבל רשיון חשמלאי ראשי בתנאי שעסקת במקצוע כשכיר או כעצמאי.

שרוןst

New member
לגרין- שאלה

אתה אומר שאני מקבל רישיון של חשמלאי מוסמך ברגע שעברתי את המבחנים של הקורס בהנדסאי חשמל... אפילו שלא היה לי ניסיון שטח בכלל? איך זה יתכן?! הרי בלי ניסיון מי ייקח אותי לעבוד אצלו וכמה כבר שווה הרישיון בשלב זה לעומת מישהו שכן עשה סטאז בקורס חשמלאי מוסמך ? ממה שהבנתי הנדסאי חשמל שקיבל דיפלומה לא ימצא עבודה ללא ניסיון שטח מימלא

כך זה עובד. לא צריך ניסיון בכדי לקבל מוסמך

וכן יקבלו אותך כהנדסאי למשרות שלא מחייבות נסיון, כמו אחזקה של מוסדות.

למעלה