מה ההבדל בין קב"ן לקפ"ס?

yogi2

New member
מה ההבדל בין קב"ן לקפ"ס?

שלום, אני משרת בחיל האוויר וממש סובל, אז ביקשתי קב"ן ואמרו לי שבחיל האוויר קוראים לזה קפ"ס או משהו כזה, קצין פסיכולוגיה נראה לי. אז השאלה שלי היא האם יש לאותו קצין את אותן סמכויות כמו לקב"ן ואיזה הבדלים יש בינהם? בנוסף רציתי לדעת כמה זמן אני אמר לקבל קב"ן מרגע הבקשה. תודה.

קב"ן = קפ"ס.

רק שבחיל האויר מיפייפים את הביטויים הרי חיל אויר זה 'ליגה'. אין הבדל בין השניים ויש להם אותם סמכויות. בכלל, לקבנפסי"ם אין מילה חזקה לגבי השיבוץ שלך ועוד דברים משמעותיים. ההוראה היא לאפשר לחייל לראות קבנפ"ס תוך שבועיים מיום הבקשה. במקרים דחופים יכול להיות תוך יום ואפילו תוך שעה. הכל אינדווידואלי לחלוטין. במקרה ולא מאפשרים לך ו/או לא מקבלים את הבקשה תקבול במיידית ותתאר את המניעה לאפשר לך לראות קפ"ס. נציב קבילות חיילים ידאג שתראה קב"ן אבל הוא גם יפטור את האחראים מכל רע. לא משנה, העיקר שתראה אותו. יוגי... אפשר להבין שאתה סובל משום שפנית לפורום לפני מס' שבועות עם אותה בקשה. בנוסף גם שאלת כמה זמן לוקח עד שתהיה אזרח חופשי... איפה אתה עומד כיום? מה אתה מתכוון לעשות? בכל מקרה בהצלחה... לעוד תמיכה הפורום פה תמיד בשביל כולנו.

kaban

New member
תוספת

מעבר למה שנאמר עוד משהו לגבי הפנייה לקבן (או קפ"ס - זה בדיוק אותו דבר) הגורם המפנה לקבן הוא רופא!!! - כך שאם אתה מבקש רק ממפקדים דע כי אתה צריך ללכת לרופא ולבקש הפנייה על פי הפקודות רופא קובע אם תיראה קבן (כן, זכותו גם לקבוע כי אין סיבה להפנות לקבן) ומתי. רק אם יש לך הפנייה המפקדים יכולים לקבוע תור ואם הם לא קובעים אזי בהחלט יש מקום לקבול, אם ההפנייה דחופה - זו אחריות של הרופא להפנותך אולם - אין מקום לקבילה אם אין לך הפנייה מרופא ביד --------- [email protected]

yogi2

New member
אז יש לי עוד שאלה..

הבעיה היא שרופא אני יכול לראות רק דרך הפנייה של חובש, אז אני צריך קודם לראות חובש ולומר לו שיש לי בעיה נפשית ואז הוא יפנה אותי לרופא והוא יפנה אותי לקב"ן?

kaban

New member
...

זכותך להגיד לחובש כי בדובר בבעיה אישית!!!

אתה יודע...

הופניתי מס' פעמים לקב"ן בשירות שלי וברוב הפעמים ללא תיווך רופא, אלא רק המפקדים. חוקי או לא ככה זה עובד בשטח ממה שאני מכיר. וחוץ מזה... אני יודע עפ"י הפקודות שאם ביקשתי מכל גורם פיקודי לראות קב"ן תוך שבועיים צריך להפנות אותי אליו. אני יודע את זה בבירור כי קבלתי על זה וזה מה שהובהר לי. יכול להיות שאני טועה אבל ככה לרוב הדברים עובדים. בהצלחה.

yogi2

New member
תודה..

בכל מקרה מחר אני חוזר לבסיס ונקווה שיתנו לי לראות קב"ן בקרוב... ובקשר לשאלות שלך ממקודם שחקן, ביקשתי קב"ן בסוף רק בתחילת שבוע שעבר ואני מאוד מקווה שהוא ישחרר אותי ואם לא אז אני ידפוק נפקדות וישב בכלא וינסה להשתחרר משם... בכל מקרה תודה על התשובות

לא...!

אני לא יודע מה עובר לך בראש... אבל בשביל שום דבר, אבל שום דבר לא שווה שיקחו את החופש שלך! אל תעשה נפקדות. אל תעשה דברים שיפגעו בך. תזייין לקב"ן ולפסיכיאטר את השכל עד שישחררו אותך - לא משאירים אף אחד בכח, מי שלא רוצה לשרת פשוט לא משרת. הכל עניין של רצון. רק אל תעשה דברים שסתם תאלץ לסבול מהם, גם אם כלא נראה לך סבבה, זה לא הדרך וברור שלא הפיתרון, יכול להיות שזה אפילו יאריך את התהליך. אז עזוב אותך משטויות. בהצלחה...

kaban

New member
תגובה

זה נכון שיש מקומות בהם לא צריך רופא כדי להגיע לקבן - בדר"כ בבטרים ובהדים כל עוד זה עובד זה מצויין - אבל היות ובפקודות מפקד אינו גורם מפנה לקב"ן אזי עניין ה"שבועיים" לא חל עליו והוא ייכול לעקב את ההפנייה - ולכן אם יש בעיה כלשהיא בכל הקשור למועד ההפנייה יש לפנות לרופא כדי לקבל הפנייה ואז המפקד מחוייב להפנות לקבן ---------- [email protected]

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
יוגי היקר

גם אנחנו שמנו לב, שביקרת אצלנו לפני כמה זמן, רצינו להגיד שמעבר לקבלת המידע, והחלפת שאלות אנחנו כאן כדי לסייע לך כשקשה, להקל קצת בזה שלא תעבור את זה לבד רוצים להציע לך כתף ואוזן קשבת רוצים להושיט יד, כשנראה שאין מוצא.. אתה לא חייב לספר ולשתף כאן אתה תמיד מוזמן לשלוח מייל יותר מפורט או לבוא לשיחה בשעות התורנות.... תן לנו להיות איתך ולו רק כדי להתמודד ביחד...

למעלה