מה ההבדל בין ברוקר ודילר?

bertie

New member
מה ההבדל בין ברוקר ודילר?

היי שאלה קטנה מה ההבדל בין ברוקר ודילר? אתן דוגמא בן אדם פרטי רוצה להשקיע בחוזה עתידי דרך בנק בישראל הוא מתקשר ליועץ השקעות שלו, שמתקשר לדילר בחדר העסקאות של הבנק והוא קונה את החוזה או הנייר בחו"ל מי שמביא לו את הנייר זה הדילר בחו"ל? ככה קוראים לגוף שנותן את הנייר מהבורסה בחו"ל? אודה אם מישהו יוכל לעשות סדר בתהליך ובהגדרת המושגים הללו תודה מקרב לב שבוע טוב

ברוקר זה בבורסה ודילר זה בקזינו

בדרך כלל בשולחנות בלאק ג'ק. ברוקר צריך זריזות מחשבתית להשחיל את השקנאים, ודילר זריזות ידיים, לסרוג להם סוודר (טיקר המקור)

חגי

New member
הדוגמה לא טובה

לא הבנתי על איזה חוזה מדובר ומה הקשר של בנק ישראל לעסקה. בעיקרון ברוקר- מתווך בעסקאות . נהוג גם לקרא למנהלי תיקים בשם זה דילר- זה מישהוא שסוחר בשוק עצמו.

bertie

New member
תגובה

רשמתי בנק בישראל,ולא בנק ישראל שלקוח רוצה לעשות עסקה של ני"ע זר הוא צריך להתקשר לחדר עסקאות של אותו בנק ושם יושבים אנשים שנותנים את הבקשה לבורסה בחו"ל השאלה שלי איך קוראים לאנשים שיושבים בחדר עסקאות בארץ,אני הבנתי שהם נקראים דילרים והחבר'ה בחו"ל זה ברוקרים שמספקים את הנייר אשמח אם מישהו שבאמת מבין את מהות העסקה שיענה תודה שוב

חגי

New member
יש לי היום בעיות בהבנת הנקרא אבל אם היית

קורא היית מגלה שעניתי לך על מה ששאלת. לא הבנתי מה נחשב מבחינתך - לספק את הנייר. אפשר לרכוש אותו בבורסה אבל מה זה "לספק" אותו לא ברור לי.

למעלה