מה הגיע קודם, הביצה או התרנגולת?

Devil Kid

New member
מה הגיע קודם, הביצה או התרנגולת?

Devil Kid

New member
ואיך הגיע התרנגולת? :)

תנסה לנחש שוב ;) שמעתי תאוריה ממש יפה על זה..

Devil Kid

New member
הביצה הגיע קודם -

נקודת החשיבה הבסיסית בדרך כלל היא שהתרנגולת הגיע קודם, בגלל שהביצה היא בעצם הצורה שבה היצור מתפח את הדור הבא. אבל.. התרנגולת הוא בעצם התפתחות אבוליציונית של הדינוזאורים! וכאן נכנס הקטע של הביצה. הביצה מכילה בתוכה את האוצר הגנטי של היצור, ובגלל שהדינוזאורים הולידו ביצים, וההתפתחות הגנטית הביאה בסוף שהתרנגולת תתקיים, אז אני מגיע למסקנה שהביצה הייתה קודם!

לפי דיון קודם שעשיתי בנושא במקום אחר

זה מתחלק לכמה קטוגוריות שתלויות בכלל בהגדרה של דברים. אם אתה מגדיר את הביצה כ'ביצה של תרנגולת' כמו שעשו עד לא מזמן אז התרנגולת באה לפני הביצה, כי רק תרנגולת יכולה להטיל 'ביצה של תרנגולת'. זו היתה הגרסה לפני שידעו שיצורים קדומים גם הטילו ביצים. אבל, כאשר מתיחסים לביצה כ'כל ביצה שהיא' אז לפי התאוריה של דארווין על האבולוציה הביצה היתה לפני, אבל היא היתה ביצה של יצור טרום תרנגולת, והמוטציה שבקעה ממנה היתה תרנגולת, לפי זה הביצה הגיע קודם, וזה הפתרון האמיתי. אבל, אם אתה דתי שמאמין שהכל נברא על ידי הבורא יש מאין, אזי התרנגולת הגיע לפני הביצה, כי אלוהה לא יצור ביצה, הוא יצור תרנגולת שתטיל ביצים. זה הכל סמנטיקה והשקפה.

Devil Kid

New member
אם הייתי דתי

כנראה לא הייתי שואל שאלות
אבל אתה צודק.. שאלה אחרת שהייתה מתאימה יותר הייתה בכיוון של "למה התרנגולת חצתה את הכביש". קראתי פעם באחד הפורומים כל מיני תשובות מעניינות מהרבה כיווני חשיבה. מישהו מכיר?

שאלה מהסוג הזה דווקא

נראת כמו שאלה פסיכולוגית קלינית שבמטרתה לבדוק מאיפה אתה חושב ומה עובר בראש שלך....ופחות פילוסופית... אבל אני יהמר שמישהו רדף אחריה (ומה זה אומר עלי? כן רדפו אחרי הרבה )

אתה מתכוון לזה?

גננת: כדי להגיע לצד השני. אריסטו: טבען של תרנגולות הוא לחצות את הכביש. קארל מרקס: זה היה מעשה הסטורי בלתי נמנע. טימותי לארי: כי זה היה הטיול היחיד שהממסד איפשר לה לעשות. סדאם חוסיין: זה היה אקט לא פרובוקטיבי של מרד, ואנחנו די מצדיקים את העובדה שזרקנו עליה 50 טונות של גז עצבים. רונלד רייגן: שכחתי. קפטן ג´יימס ת. קירק: כדי להגיע באופן נועז למקום שבו שום תרנגולת לא היתה לפני. היפוקרטס: בגלל עודף ליחה בלבלב שלה. מרטין לותר קינג: אני מדמיין לעצמי עולם שבו תרנגולות תהיינה חופשיות לחצות את הכביש, מבלי שהמניעים שלהן יהפכו לשאלות. משה: ואלוהים ירד מגן עדן ואמר לתרנגולת: "ואת תחצי את הכביש". והתרנגולת חצתה את הכביש, והיו הרבה ששון ושמחה. פוקס מאלדר: ראית במו עיניך את התרנגולת חוצה את הכביש. כמה עוד תרנגולות חוצות את הכביש אתה צריך לראות בשביל להאמין? ריצ´רד מ. ניקסון: התרנגולת לא חצתה את הכביש. אני חוזר, התרנגולת לא חצתה את הכביש. ג´רי סיינפלד: למה כולם חוצים את הכביש? אני מתכוון, למה אף-אחד לא חשב לשאול, למה לעזאזל התרנגולת הזו הסתובבה בכל מקום? פרויד: העובדה שכולכם מוטרדים מכך שהתרנגולת חצתה את הכביש, חושפת את חוסר הבטחון הבלתי מודע שלכם בקשר למיניות שלכם. ביל גייטס: בדיוק שחררתי את הגרסה החדשה של "תרנגולת אופיס 2003" שלא רק תחצה את הכביש, אלא גם תטיל ביצים, תתייק את המסמכים החשובים שלך ותאזן את ספר החשבונות שלך. דארווין: תרנגולות, במשך תקופות ארוכות של זמן, נבררו באופן טבעי כך שכעת יש להן נטיה גנטית לחצות כבישים. איינשטיין: אם התרנגולת חצתה את הכביש או הכביש זז מתחת לרגליה, תלוי במסגרת ההתייחסות שלך. בודהה: שאילת השאלה הזו מכחישה את הטבע התרנגולי שלך. ארנסט המינגווי: כדי למות. בגשם.

ל נ צ ח

New member
כל סוף והתחלה וכל מה שביניהם זה המשך של תהליך

כל התחלה היא מסופה של התחלה שהייתה לפניה. הכל לעולמים מתגלגל במחזוריות הנצחית כך שמי שמחפש איך איבר או דבר התחיל באמת, ימשיך כך כל חייו לחפש ולחפש ולחפש... -כשידע להבין שכל התחלה היא בעצם המשך, אז יפסיק לחפש ההתחלה שמעולמים לא התחילה כי המשך דבר היא כל התחלה כן חוכמה תבונה ובינה רכש כי ידע לקחת בחשבון את כל התמונה כולה ולא להתמקד רק בחלקים מחלקיה. ל נ צ ח * ~ * ~ * שאלה מאת: מבחן ------- ומה עם התחלה שאין לפניה כמו התחלת העולם? אגב כדאי שתבאר כל משפט * תשובה מאת: לנצח ----------- מה שלא התחיל גם לא ייגמר התחלת עולם זה המשך התהליך הבא לאחר העולם שחרב לפניו. לידיעתך תוכנית האל מתחשבת להבטחת חיים לנשמה מהאינסוף לאינסוף והיא בנויה בתכנון אלוהי של מחזוריות-נצחית של בראשית-ואחרית וחוזר-חלילה. זו התוכנית קבועה ובלתי-משתנה בכל מרכיביה והיא נצחית לעולמים. אפשר לומר תוכנית דטרמיניסטית אלוהית ניסית של היש הוא האלוהים החוכמה האבסולוטית המתקיימת מאז ומתמיד ולעולמים למען נשמתו הנצחית של האדם למענה הנשמה שבו שתחייה ותתייסר כשהאדם גופו מת והיא בעולם המוות ומשם לאחר הנוראות בעת "אחישנה" תגאל לחיים בעולם-החיים והכל מתקיים במעגלי-המחזוריות-הנצחית ולעולמים באדם.

סיר חע

New member
יש שתי טענות לכך.

האלה שמאמינים באלוה, טוענים שהתרנגולת באה קודם, כמו כל יצוריי החיי, ו*פוף*, יש תרנגולת. האלה שמאמינים בהתפתחות האבולוציה טוענים כי מאז עידן הדינוזאורים, כל הטלה התפתחה צורת הדינוזאור בביצה, עד שהגיעה תרנגולת. אבל הסבירו את זה יותר יפה לפניי. :)

למעלה