מה הבדל בינהם?

roei222222

New member
מה הבדל בינהם?

שלום רב אני מעונין ללמוד בכפר סבא קרב מגע אצל זאב כהן או ללמוד קרב מגן בהוד השרון אצל אבי אביסדון ? מה עדיף קרב מגע או מגן? הבנתי שקרב מגן זה חידוש של קרב מגע זה נכון? האם בקרב מגע לקחו מאומניות לחימה כמו גודו,גוסיטו ,קראה טכניקות וחברו ביחד? האם ככה לגבי קרב מגן? תודה להתראות למומחים שבכם מה ההבדל בין קרב מגן לקרב מגע?

אנסה לענות לך

א. בכפר סבא מלמד זאב בעצמו בעיוד שבהוד השרון מלמד תלמיד של אבי ולא הוא בעצמו, אגב המדריכים מעולים אך בכל זאת זה לא אבי. ב. ק.מ.י וקרב מגע הם שיטות שונות והשוני הוא מורכב. קמי היא שיטת הגנה עצמית המורכבת מאלמנטים של קרב מגע בסיסיים ותוספות שהוכנסו בעלי אלמנטים משיטות לחימה אחרות. קרב מגע זה קרב מגע המקורי והטוב שמשרת את המטרה בצורה קצרה, יעילה ופשוטה. אני הייתי ממליץ לך להוריד סרטונים של ק.מ.י ושל קרב מגע ולהתרשם ובכל מיקרה ללכת לשעור נסיון בשניהם ולהחליט אל מי אתה מתחבר יותר. תהנה

roei222222

New member
שאלה נוספת

אבל מה עדיף בלי קשר לדעה מה יותר טוב קרב מגן או קרב מגע? האם קרב מגע או קרב מגן נלמדים על יד המשטרה ושאר כוחות הבטחון? תודה

natisas

New member
לא כל כך חשוב הסוג...

כמו שחשוב מידת ההשקעה שלך ורמת המיומנות הידע והנסיון של המאמן בהדרכה ובחומר. אם אתה רוצה ללמוד הגנה עצמית אתה יכול ללכת ל-Free Fight שמה ילמדו אותך להילחם בעמידה בקרקע בקלינץ' וכו' אם אתה עדיין רוצה קרב מגע\מגן תחליט לפי התרשמות אישית שלך (כמובן אם יש לך נגישות לשני המקומות) תראה אם הקבוצה מתאימה לך אם המאמן רציני אם החומר שהוא מעביר מתאים לך וכמובן מחיר. בהצלחה! נ.ב בנוגע למה נלמד ע"י המשטרה (יחידות מובחרות ולא שוטרים רגילים כמובן), זה לא ממש קרב מגע זה יותר Free Fight או בשמו "הישראלי" קרב\מכות רחוב.

פחות חשובה השיטה (הן מאוד דומות)

ופחות חשוב מה חושבים חברי הפורום על מאמן כזה או אחר. גש לאימון אחד או שניים, התרשם בעצמך מהמאמן, מהחברים לקבוצה, מהאוירה, מהתנאים, ולפי זה תחליט. אלו הדברים החשובים, שיקבעו אם תצליח להמשיך ולהתאמן לאורך זמן.

למעלה