מה דעתכן?

galll11

New member
מה דעתכן?

אני מחפשת משפחתון לספטמבר לבן שלי - יהיה בן 9 חודשים. מצאתי משפחתון עם מטפלת מקסימה - אבל מה - היא מדברת עברית בצורה גרועה, ועם הילדים היא מדברת (כמעט) רק צרפתית. אני מתכננת שיהיה שם שנה (עד גיל שנה ותשע) - מה דעתכן? הייתן מכניסות את הילד לגן כזה? זה נראה לכן בעייתי, שיעכב לו את הקצב שילמד לדבר? תודה!

noga30

New member
הייתי מחפשת מקום אחר

בגלל שהיא לא מדברת עם הילדים בעברית. עד כמה העברית שלה גרועה? טעויות של זכר ונקבה או שממש אין לה אוצר מילים?

רומישלי

New member
תנסי לחפש מקום אחר שבו הילד ישמע

את השפה כמו שצריך ולא עם טעיות זה הזמן שהוא סופג את השפה ולומד לנסות לדבר את מה שהוא שומע אז נראה לי שעדיף מקום אחר

galll11

New member
העברית שלה לא כ"כ גרועה

אבל הבעיה היא שבטבעי שלה זה לדבר צרפתית, אז היא פשוט מדברת צרפתית עם הילדים... נראה לי שגם אם אעיר לה - היא תדבר בעברית יום יומיים, ותחזור לדבר צרפתית אח"כ...

rjf

New member
אני לא חושבת שחשיפה לשפה שונה

תזיק לו - ההיפך ודיבור שמתעקב זה לא נורא וגם לא בהכרך כי אתם מדברים עברית רהוטה... בגיל הזה הרבה יותר חשוב שהגננת מקסימה ואוהבת מכל דבר אחר

ayala26

New member
../images/Emo45.gif אני לא חושבת ששפה זרה זו בעיה

להפך,יש סיכוי שהוא ילמד צרפתית. הבן שלי הולך לגן שמדברים בו רק הולנדית.

yyy123

New member
לפני עשרים וכמה שנים

אחי היה אצל מטפלת מקסימה, ארגנטינאית. אז מה? למד להגיד "טה אמו ממה" (אני אוהב אותך אמא בספרדית). שום נזק לא יצא מזה ! אם היא מקסימה ונראית לך, לכי על זה. אפשר לחשוב שהוא חי בואקום ולא ישמע עברית בבית.. ילדים עם התפתחות תקינה יכולים להחשף לכמה שפות ולרכוש את השפה ללא קושי.

אביטלתל

New member
כדאי לחפש ולראות האם יש משהו אחר

אבל בעיניי הכי חשוב זה הטיפול והחום שמקבלים

רונית1

New member
ברור שהטיפול המסור הכי חשוב

אבל אם את מוצאת מטפלת גם טובה וגם דוברת עברית כמו שצריך אז בהחלט עדיף. זה כבר לא תינוק בן חודש חודשים. בגיל הזה (עד שנה ו 9 כמו שאת אומרת) לומדים המון וחשוב שיהיה מי שתדבר איתו בשפה שהוא מבין ואולי הוא ידבר אליה.

נומיסר33

New member
אני מחפשת שותפה למטפלת מצוינת שיש

לנו ברחובות החל מספטמבר. הבן שלנו יהיה אז בן 5 חודשים. אם האזור מתאים לך- תפני אליי במסר ואני אשמח לתת פרטים נוספים.

אסף4יי

New member
יש הורים שמחפשים דווקא כאלו גנים

בהם המטפלות מדברות בשפה זרה (עדיפות לאנגלית כמובן). בצורה כזו הילד נחשף לעוד שפה ואין בכך שום דבר רע למיטב ידיעתי.

feline9

New member
אין מה לדאוג בכלל!!

ילדים לומדים לדבר בעיקר דרך ילדים אחרים ולא רק דרך ההורים. חוץ מזה אם יצא לה עוד שפה מזה, רק הרווחתם!!

למעלה