מה דעתכן?

נעמי*

New member
מה דעתכן?

אמא שלי חושבת שאני צריכה להפגיש את הבת שלי עם ילדים מאומצים, ולהגיד לה שהם מאומצים. אני לא בטוחה שאני צריכה לעשות מאמץ מכוון למצוא ילדים מאומצים כדי להפגיש אותה אתם. מה אתן חושבות?

shira^

New member
יתכן ואמא צודקת-

כדי שתראה שיש עוד ילדים מאומצים והיא לא היחידה חכי אולי בסוכות נעשה את המפגש שלנו-ואז היא תראה המון ילדים מאומצים.

מיכל@ל

New member
בהחלט נכון

חשוב שהבת שלך תדע שהיא לא יוצאת דופן ושיש עוד ילדים שהגיעו למשפחה שלהם דרך אימוץ,הרבה פעמים ילד מבין טוב יותר את המושג דרך זה שהוא בא במגע עם ילדים מאומצים נוספים ולא דרך הסיפור שלו עצמו.

לימור1

New member
דעתי כדעתך

אני חושבת שבהחלט כדאי שבתך תפגוש פה ושם ילדים מאומצים, כדי שתבין שהיא לא יחידה במצב הזה. מצד שני, לא כדאי לעשות זאת בצורה מאולצת, רק כדי להמחיש את הנקודה. זה צריך להיות ´חלק מהחיים´, הילדים המאומצים הם לא חיות להצגה בגן חיות, אלא ילדים שיכולים להפוך באופן טבעי לחברים, כפי שאת יכולה להיות חברה של ההורים שלהם. כך, לדעתי, זה יעבוד בצורה הטובה ביותר.

English

New member
לא חושבת שזה צריך להיות מכוון

בכל העניין הזה של אימוץ אני תמיד חושבת שצריך לזרום ולא לחפש במיוחד. (מקווה שאצליח להסביר את עצמי). הבת צריכה לפגוש מאומצים נוספים אבל היא מתישהו תפגוש ולדעתי אין צורך ליזום את זה, וכשזה יבוא - תנצלי את ההזדמנות. אחרי ששתינו נפגשנו בפעם האחרונה ציינתי בפני הבן שגם הקטנה מאומצת, אבל לא הייתי נפגשת איתך במיוחד רק כדי שייצא לו לראות מאומצים. מצד שני אם את פוגשת מאומץ כמובן תצייני את אימוצו בפניה. איכשהו אני מנסה לברוח מלגרום לבן שלי לראות את עצמו בראש ובראשונה כמאומץ. אני רוצה שייראה באימוץ חלק ממי שהוא אבל לא חלק יחידי ולא עיקרי, ולכן משתדלת לדבר איתו בדרך אגב כשצצות הזדמנויות.(לא מצליחה להסביר את עצמי כמו שאני חושבת אבל זה מה יש)

לימור1

New member
לי את דווקא מובנת מאוד...

אני חושבת שילד מאומץ הוא קודם כל ילד, אחר כך הוא הילד שלנו, אחר כך הוא אדם על כל תכונותיו, והוא גם ילד מאומץ. לא צריך להפוך את האימוץ לעיקר אישיותו של הילד. צריך שהוא יבין את האימוץ אבל צריך שיתייחס לעצמו קודם כל כאל ילד (בן אדם) ולא יתייחס לאימוץ כאילו הוא בכל בכל מכל כל. בקיצור, כמו בכל דבר אחר בחיים, צריך איזון.

נעמי*

New member
כנראה שבאמת נצטרך לחכות לכנס

כי עם ההורים של התאומות המאומצות שגרות בשכנותנו, לא ממש נוצרה לנו כימיה ושאר המאומצים שאנחנו מכירים הם כבר מאוד מבוגרים. אז אינגליש, אולי תבואו שוב שנוכל אנחנו להראות לה "ילד מאומץ"

שולינקה

New member
הצלחת להסביר את עצמך ודעתי כדעתך

אך יש נקודה נוספת שיש לחדדה והיא,לא להיפגש דווקא עם ילדים מאומצים,אך רצוי,מידי פעם להפגש עם מאומצים מאותה ארץ האימוץ.הכוונה לאותם ילדים שחזותם בעלת שונות מובהקת מחזות ילידי הארץ.

מזלי

New member
שלום לנעמי ולכולן

נעמי בקשר לשאלתך אז מניסיוני אין שום צורך לחפש במיוחד ילדים מאומצים ולהפגיש אני בטוחה שתהיה הזדמנות והכי חשוב זה לא לעשות מזה איזשהו מפגש מיוחד ולהכין את הילדה כמה ימים לפני, להפגיש אותה ולציין בצורה הכי טבעית שגם היא או הוא מאומצים כמוך בדיוק וזהו. לי היה מפגש כזה כשהייתי בת 7 בערך , אני זוכרת את זה כ"כ בבירור הייתי בבית ואז אימי באה אליי וביקשה שאגיע לדשא של השכנה כי יש אנשים שהיא רוצה שאני אכיר ניגשתי והיה שם תינוק מתוק ואימי אמרה לי בקול קטן ועדין את יודעת גם התינוק הזה מאומץ בדיוק כמוך (אין ערבות לציטוט) ודי התרגשתי את זה אני זוכרת בבהירות ואפילו החזקתי אותו בידים. בהצלחה

הזוג

New member
שלום נעמי, אנחנו חושבים

כמו רוב המשיבים. אין צורך לעשות מאמץ מיוחד ולחפש פגישות עם ילדים מאומצים אחרים. צריך לזרום עם החיים וברגע שנוצרת פגישה כזו כידאי לנצל את ההזדמנות. לספר לילדה שהילד או הילדה שפוגשים הוא מאוימץ כמוהה. אנחנו במקרה נפגשנו עם משפחות מאמצות אחדות להם ילדים ביולוגים וילדים מאומצים וניצלנו זאת ללימוד הבכור שיש משפחות מאמצות כמונו שגם בהן יש לאח הבכור אח מאומץ.

טלי ל.

New member
האמת שאנחנו פוגשים משפחות שאימצו

בויטנאם, אך זה קרה משום הקשר היפה שנוצר ביננו במהלך השהייה שם ועם אחרים במהלך הביקורים טרום נסיעה. מנסיוני המאד מועט..המפגש עם הבנות מויטנאם מעבר להיותו מהנה , טומן אי אלו "יתרונות" כמו המראה הדומה אותו הן חולקות.. ואילו אנחנו כהורים למאומצים, חולקים התרגשויות, פחדים, חששות ועוד רגשות שלפעמים נדמה כי זר לא יבין זאת..

bilbig

New member
אני חושבת שצריך לגדל את הילד

כפי שהוא ומתוך ידיעה שהוא מאומץ. עצם המפגש של הילד המאומץ עם ילדים מאומצים כמוהו גורם לתחושה שהילד הוא חריג/ שונה ולא כשאר חבריו שהינם ילדים ביולוגים. אני לא הייתי נוהגת כך. הייתי מגדלת את הילדה שלי כשאר ילדי ישראל בצורה הטבעית ביותר כשהיא יודעת שהיא מאומצת כמובן לשיקולך חדווה

מיכל@ל

New member
משפט הגיוני להפליא ../images/Emo3.gif

"עצם המפגש של הילד המאומץ עם ילדים מאומצים כמוהו גורם לתחושה שהילד הוא חריג/ שונה ולא כשאר חבריו שהינם ילדים ביולוגים." ואם חלילה יהיו לו חברים שאף הם מאומצים זה יהפוך אותו לחריג ? רק אם יהיו לו חברים "ביולוגים" הוא יהיה חלק מהעדר ? חשבת על זה שאולי זה בדיוק להיפך ? שרק אם פותחים אופקים לילד אז הוא מסוגל להפנים ולהבין שזה נורמאלי שאחד עם משקפים,אחד נכה,אחד עם שתי אמהות ואחד מאומץ. אולי נשמור על הילדים שחלילה לא ישחקו עם אתיופים או רוסים כדי שהם לא ירגישו חריגים ...

sarit*

New member
אני בהחלט בעד

חברה שלי כאשר סיפרה לבן שלה שהוא מאומץ היא אמרה שגם הבן שלי והבן של חברה שלישית שלנו כדי שהוא לא יחשוב שהוא איזה חייזר או משהו כזה

למעלה