מה דעתכן?

הזוהרת11

New member
מה דעתכן?

לאחר החזרה עוברים יש לשכב שכיבה מוחלטת או לחזור ללפעילות רגילה? לחזור לעבודה? לשכב בבית ולא לזוז? מנוחה קצרה ללא שכיבה? מה דעתכן? מה הטוב ביותר עבור השתרשותם ברחם?

../images/Emo132.gif דעתי האישית:

אין צורך לתפקד כחולים כי מנסיון זה ממילא לא עוזר!! נכון אם עד ההחזרה לא רצת מרתונים זה גם לא הזמן להתחיל... נראה לי שלפחות בשביל הפסיכולוגיה רצוי לנוח ביום של ההחזרה,אך למחרת כרגיל: כביסות בישולים וכו'...

טיפטיפ29

New member
אז ככה, יצאה הוראה חדשה....

אני עוברת את הטיפולים באסותא והשבוע הייתי שם (לא בשבילי, סתם ביקרתי מישהי) וראיתי שהם שינו את הנוהל, כי מחקרים הראו שאין הבדל בין אחוזי ההשתרשות של ההריון בין אלה ששכבו לאחר ההחזרה לבין אלה שהמשיכו בפעילות רגילה, והם אמרו אפילו להיפך שאפילו יש יותר סיכוי שהעוברים ישארו ברחם ולא יפלו לנרתיק כי ככה הרחם נמצא בתנוחה רוחבית (ואת זה לא הבנתי) אז בכל מקרה מעכשיו (באסותא, זה ככה בכל מקרה) ישר משחררים הביתה, למרות שבעבר היו משאירים שעה לשכב.

כל בית חולים אומר אחרת אבל....

בספר "פוריות מאלף ועד טף" כתוב אני מצטטת: " ...לאחר הזרעה הזרע נמצא כבר בתוך הרחם ובחצוצרות ואינו זולג חזרה לנרתיק כשהאישה נעמדת. יתרה מזאת, בזמן שהאישה עומדת הרחם למעשה שוכב, כך שתאי הזרע שבתוכו מוגנים מפני "נפילה" החוצה." כך שאין לזה שום הוכחה (לשכיבה)

s h i r a 3 0

New member
שאלתי את הרופא שלי והוא טוען בתוקף

שאין שום טעם בשכיבה. הוא גם ישב וצייר לי את מבנה הרחם ואת מיקומו וההסבר מאוד משכנע. אני לא יכולה לצייר כאן אבל הרי הרחם אינו נמצא במאונך ודווקא בעמידה העוברים מוגנים, בגלל מיקום הרחם. כמו כן הוא תיאר את המבנה הפנימי, שנועד להחזיק את העוברים והראה, שלכח המשיכה אין שום השפעה על העניין מפני שיש שם זיזים שמחזיקים את העובר במקומו עד להשרשה. לא יודעת אם הרגעתי, כי כמובן כשהוא יושב מולי ומצייר ומסביר זה הרבה יותר משכנע - אבל כל מבט באחד הספרים (שלכל אחת מאתנו בטח יש בבית) יכול לשכנע בזה. ושיהיה בהצלחה.

נועם@בת

New member
קיבלת יומיים חופשה?

נצלי אותם לשבת בבית בבטלה גמורה או לנסוע לחברה/ משפחה מחוץ לעיר. לא מומלץ להסתובב בבתי קפה במקום שחברים לעבודה יכולים לראות אותך
. אין שום סיבה שבעולם לשכב, לא תורם לבריאות, לא תורם למצב הרחם ולא מועיל להשתרשות. מה שכן, לא מומלץ לעשות פעילות נמרצת מידי, לא בגלל שזה משפיע, אלא בשל החשש אם חלילה לא תצליחי תתחילי להאשים את עצמך. בקיצור, תעשי חיים תנצלי את ימי החופשה. אם את ממש לחוצה לחזור לעבודה, תחזרי ללא חשש (אמרה נועם שהתייצבה לעבודה אחרי שאיבה כאילו שאי אפשר להסתדר בלעדיה
). בהצלחה נועם

למעלה