מה דעתכן?

oggi2

New member
מה דעתכן?

מכירות? פעם שמעתי נפלאות על האסאי ועכישו אבא מהגן של הגדולה משווק את המשקה עצמו, נשמע פלאות וזה (ום טעים), גם מקריאה ברשת, אבל לא זול.

אני מאד התחברתי לטעם של אסאי
אבל
....

לא מתחברת לפירות שקונים בצנצנות.
מי שאוכל הרבה פירות וירקות טריים יקבל המון נוגדי חימצון.
בעיני, מה שהכי בריא הוא משהו שמגיע בצורתו הטבעית ולא קפוא או בתוך בקבוק.

לא רואה טעם לשלם מחיר יקר על פירות בבקבוק כשהשווקים שלנו מלאים ירקות ופירות טריים.

אם "איזון-גיוון-מתינות" - רצוי גם לחשבון הבנק שלנו. אין לי ספק שכל בקבוק של הדבר הזה שנצרך עושה נפלאות לחשבון הבנק של המשווק.

oggi2

New member
מסכימה, גם אני מאוד אוהבת את הטעם שלו

ורוב האיזון והגיוון בחשבון הבנק פה הולך לכיוון אחד לרוב. אני אוכלת המון ירקות (מה עוד נשאר לי..) אבל דווקא אני לא חובבת פירות גדולה, לרוב הם מתוקים לי מדי ואני מסתדרת בעיקר עם פירות החורף החמוצים (שזה בעצם העיקריים- הדרים, רימונים -נומנומנומ כדברי האתר
ו..גואיבות
- נראה לי שזה מספיק, ותפוחים בכל עונה). אם המחיר היה סביר לא היה אכפת לי לצרוך את זה על הדרך כי זה טעים, במחיר של בקבוק יין איכותי- ברור מה עדיף. נראה לי.
או שאגדל לי אסאי בחצר!

אם תגדלי אסאי, מבטיחה לבוא לעזור בקטיף

ואז יפתרו כל הבעיות. יהיה קיימותי, לא ינצל ויסכן ילדים ונאכל אותו עם כל הערך התזונתי (כי בעבור הקטיף, תדאגי לי למעשר...)

יש עם האסאי בעיה אתית

אמנם, הטעם טעים והוא גם נחשב לבריא מאוד. אבל בספר המעולה "השיטה הסודית" מפרטת רחל טל-שיר מה שכרוך בקטיף שלו:

"ועדיין, למרות כל ההמלצות והמודלים, צל מעיב על האסאי ומקורו לא בשם הקשה להגייה, גם לא בטביעת הרגל האקולוגית הגסה של הטסתו, גם לא בעלויות ההקפאה. הדיווחים שמגיעים מאנשים שאכן ראו במו עיניהם את עצי האסאי באמזונס וטעמו שם את הגרסה הפודינגית המקומית של אסאי, שכוללת סוכר וטפיוקה, קשים לעיכול. לפיהם, צפייה בקטיף דומה לביקור בקרקס שבו לוליינים ואקרובטים מבצעים תרגילים קיצוניים חסרי אחריות ומבהילים. בכמה הבדלים: בקטיף האסאי אין אמצעי בטיחות למקרי חירום, והקוטפים הם בעיקר ילדים קטנים וקלי משקל, האוחזים את הסכין בפיהם.

"הילדים מיערות האמזונס שמטפסים, סכינים בין שיניהם, אל צמרות העצים הגבוהים ומסכנים את חייהם כדי לקטוף את הפירות עושים זאת כדי להשיג כמה פרוטות לפרנסת משפחותיהם. את הכסף הגדול מקבלים המתווכים. אם כן, השאלה היא באיזו מידה צרכני האסאי במערב רוצים להיות שותפים לניצול ילדים."

(...)

"כאמור, האסאי הוא דוגמה אחת מני רבות. גם פולי הקקאו, שמהם עשוי השוקולד שאנחנו אוכלים, נקטפים ברובם על ידי ילדים קטנים שנחטפו או נמכרו לעבדות. לכן המהדרים קונים רק שוקולד עם תווית 'סחר הוגן'."

לי זה הספיק כדי לא לקנות אסאי מעבר לפעם אחת כדי לספק את הסקרנות... חייבת להודות שבקשר לוויתור על שוקולד הדרך שלי עוד ארוכה... ואין לי מושג איפה ניתן לקנות שוקולד מסחר הוגן. בבית אני מחזיקה שוקולד לעתים רחוקות ממילא, אבל מחוץ לבית זה בעייתי יותר, גם כשאני מוותרת בד"כ על שוקולד שאיננו פרווה. מהתמכרות של עשרות שנים קשה יותר להיפטר, אבל על אסאי קל לי לוותר ויש מספיק פירות מעולים ובריאים שגדלים בארץ ואפשר לצרוך בעיקר אותם.

על המידע. לא יכולה להחרים שוקולד

כי לא באמת אוכלים בבית שלי אבל נקפיד יותר.
לגבי אסאי - טוב לדעת. הוא מאד טעים אבל אפשר לחיות מצויין על פירות וירקות מקומיים. האסאי מגיע במקרה הטוב קפוא. זה טעים אבל לא ממש שומר על כל ערכו התזונתי.

אני תמיד בעד לאכול אוכל מקומי ככל האפשר. זה גם הרבה יותר קיימותי.

למעלה