מה דעתכן?

yamkachol

New member
מה דעתכן?

אני אלמן, ובתי בכורתי בת ה-16, מצאה עבודה במסעדה.וקבלה (בהסכמתה) גם משמרת לילה. כשקבלה משמרת לילה, קודם, אז העובדת איתה, ליוותה אותה, כי גרה באזור, או שחזרה במונית - בחברת מוניות שתמיד נעזרים בה והם מכירים אותנו. אנו כעת מתארחים מחוץ לעיר. היא תבוא במיוחד לעבודה, תתחיל במשמרת לילה- ותשאר שם עוד כ -5 ימים (תגור לבד בבית). הדבר לא נראה לי בטיחותי.זהיר. היא מתעקשת - כי לא הבעתי את התנגדותי לכך בזמן. כעת כבר קבעה. ד"א, כעת אני חושב שעלי לבקש מבתי כשתחזור ממשמרת לילה (כשניהיה שוב בבית) - שתתקשר אלי - ותעיר אותי, וכך אוודה שמגיעה בשלום. אשמח לשמוע דעותכן. תודה .

hartuvim

New member
שלום../images/Emo140.gif

אבא יקר, אני חושבת שאתה צודק בכיוון שלך ובמה שאתה רוצה לעשות. אני הייתי בת 16 כשאמי נפטרה והיום אני עו"ס שעובדת עם בני נוער. משני ה"כובעים" (האישי והמקצועי) אני יכולה לומר שלדעתי זה יהיה נכון לבקש ממנה להעיר אותך כשהיא חוזרת הביתה בלילה. גם אם היא בת 16 ונערה בוגרת ועצמאית ורוצה את החופש שלה, אני בטוחה שמאוד חשוב לה לדעת שאתה דואג לה ושתהיה שם בשבילה אם משהו ישתבש. גם אם היא תתנגד ותגיד שלא צריך (כי ככה זה בגיל הזה הרבה פעמים) אני חושבת שטוב אם תתעקש. זה יעביר לה את המסר שאתה דואג והאוהב. לא סיפרת איך התקשורת בינכם בד"כ ,והאם ואיך העובדה שאתה אלמן קשורה לנושא, אך אני מניחה שיש קשר גם אם עקיף. אמנם זה פורום לבנות ללא אמהות, אך אני תמיד מתרגשת מהורה שמבקש עצה לגבי ביתו. זה מראה על איכפתיות ואהבה ועל כך שאתה לא מוותר עליה. אם תרצה, אשמח לשמוע עוד. שירה.

נאוה972

New member
שלום גם...

התרגשתי נורא לקרוא את ההודעה שלך זה החזיר אותי לכשאני הייתי בת 16, ואמא שלי היתה מכריחה אותי לדפוק לה על הדלת כשחזרתי בלילה. ברור לי שאבא שלי ישן טוב מאוד, אבל אמא שלי לא עצמה עין עד שחזרתי. כשילדתי את בתי הבכורה לפני חמש שנים, חשבתי על זה שעם הלידה התחילה משמעות חדשה לרגש: דאגה. וחשבתי שזה משהו אימהי בלבד. אבל עכשיו שאני קוראת את ההודעה שלך, אני פתאום חושבת על זה, ואני יכולה לשאול אותך משהו? אתה חושב שאם אשתך הייתה בחיים, אז רגש ה"דאגה" היה נחלתה בלבד? ואתה כאילו עכשיו לקחת את זה על עצמך? או שאני לגמרי לא במקום עם השאלה שלי....? בכל אופן: בטוח שתדרוש שהיא תעיר אותך כשהיא חוזרת. ולגבי זה שהיא ישנה לבד בבית: אולי תציע לחברה לבוא לישון אצלה לכמה ימים האלה? מילא עכשיו חופש מהלימודים כך היא גם תבלה וגם לא תהיה לבד....

שלום רב לך.

קודם כל, ברוך הבא אל הפורום. הפורום נקרא בנות ללא אם, אך הוא אינו מיועד רק לבנות כאלה, אלא גם לבני משפחתן וקרוביהם: אבות, בני זוג, ולפעמים אף אחאים וילדים של- נכנסים לכאן. זה בדיוק המקום להתייעץ בדברים שנוגעים לעולם של בנות כאלה. ספציפית אינני בקיאה בחינוכן של בנות בגיל 16, אך קראתי את תשובתה של שירה [הרטובים], והיא נראית לי מאוד משכנעת. אם תרצה לשתף אותנו איך הלך, אתה מוזמן. ואם תרצה לשתף אותנו על ההתמודדות של אב שמגדל בת ללא אם, אתה בודאי ובודאי מוזמן.

למעלה