מה דעתכן על ג´ודי

.inbal

New member
"הצרה איתן, עם הפמיניסטיות,

היא שהן לא אסתטיות, לא מטופחות, לא מאופרות ושמנות." ג´ודי שלום ניר מוזס, ברדיו, 1996 (מתוך "מה זה בכלל פמיניזם/טלי רוזין) זכרתי שראיתי ציטוט כזה וכשראיתי אותה בטלוויזיה לא יכולתי להתאפק והלכתי לחפש. סליחה שאני נגררת להשמצות, אבל כשמתחו אותה ב"פיספוסים" כאילו היא יצאה מכוערת בשידור, בערך הדבר הראשון שהיא אמרה זה :"יו, סילבן אף פעם לא רואה אותי מכוערת ובלי איפור". זה מן מודל מעורבב כזה של "אני אשה שכבר מבינה שמותר לה להיות חזקה, אבל לא יותר מדי או ליד בעלי או בצורה שתפגע בדימוי שלי כאשה" אבל תחשבו על משהו כזה: אם בעלה של שרת האוצר היה יוצא כך לציבור, היינו אומרות שהוא לוקח אותה תחת חסותו בצורה שוביניסטית. כשאשתו של שר האוצר יוצאת להגנתו (או להתקפת אויביו) זה מרגיז (אותי לפחות) כי נדמה שהיא בונה על זה שלה מותר להגיד, כי היא אשה אז ייסלחו לה, זה לא ממש סילבן אמר, זו היא והתפרצות הרגשות שלה. אז אולי מה שמרגיז אותי הוא רק בראש שלי?

El Duche

New member
מה רע?

למה פמיניסטים מגנים נשים התומכות בבעלן? למה פמיניסטים מגנים נשים שמפתחות קרירות מיופין? למה פמיניסטים מגנים נשים לא פמיניסטיות? הרי כל מה שכולם רוצים זה לשרוד ולהצליח. נשים יפות יכולות לעשות זה ביותר דרכים מאשר נשים מכעורות! נשים יפות יכולות להבטיח את עתידן אם יתחתנו עם בעל ממון. התנהגות זו גם תואמת התנהגויות רבות בטבע - כל אורגניזם שואף להשיג את מבוקשו ע"י שימוש בכמה שפחות אנרגיה. דעתי? שתחיי באושר עם סטיבי, אך את העושר תיתן לעם (לפחות את חלקו)! נ.ב. "דעתכן" - מה את חושבת שאין גברים בפורום זה? או שמא את אחת מהפמיניסטיות שרוצות לשנות את השפה העיברית?

טל קר

New member
כן, אנו מעונינות לשנות את השפה

העברית המדוברת. מכיון שרוב הכותבות כאן הן נשים, אנו פונות בלשון נקבה. גברים שנמצאים בפורום יודעים שהכוונה גם אליהם, כמו שאנחנו נאלצות לדעת מחוץ לפורום כשאומרים דעתכם הכוונה גם לדעתכן. בקשר ללשרוד ולהצליח, נשים משכילות יכולות לעשות את זה ביותר דרכים מאשר נשים יפות. אגב, אורגניזם לא בהכרח פועל על ידי היררכית הצרכים של מאסלו, ולנשים יש עוד דברים בחיים מלבד בטחון כלכלי.

El Duche

New member
אין נשים יפות ומשכילות?

אמרתי שנשים יפות יכולות להצליח יותר מנשים מכוערות. הסתמכתי על כך שאחוז הנשים החכמות שווה בשני הקבוצות. בקשר לנשים משכילות - איני בטוח שהן יכולות להצליח ביותר דרכים. נשים יפות רק מתחרות בין עצמן, בעוד שנשים חכמות נאלצות גם להתחרות בגברים חכמים. כל אורגניזם ירוד מתנהג לפי הכלל שציינתי. בטחון כלכלי הוא לא תכלית הכל? פעם שמעתי על איזה יהודי עבדקן שטען שהכסף הוא מה שמריץ את העולם! (בהודעתי התיחסתי רק לנשים שרוצות סיגסוג כלכלי, ושבשבילן הוא יותר חשוב משתחומים אחרים)

El Duche

New member
אני שוב נאלץ להתנצל על טיפשותי

התכוונתי לכך, שאם המצב קיים ביצורים ירודים, אזי יש סיכוי גדול מאוד שהוא יהיה קיים גם ביצורים עילאיים (כמו נשים, גברים וחתולים).

.inbal

New member
אין גברים יפים?../images/Emo5.gif

תרשה לי לענות במקומך. יש, אבל הם לא מנסים להצליח בעזרת היופי. אתה יודע למה? כי בשביל שגבר יצליח רק בגלל שהוא יפה, צריכה להיות אשה בעמדת כח שתקדם אותו רק בגלל שהוא יפה. ואין מספיק נשים בעמדות כח. ואשה אחת פעם אמרה מעמדת כח: "אולי הגברים חכמים יותר מנשים, אבל מעולם לא ראיתי אשה חכמה שרדפה אחרי גבר טיפש רק מפני שיש לו רגליים יפות." והיו לה רגליים יפות, אבל כנראה גם קמצוץ של הבנה - מרלין דיטריך.

girlcott

New member
למה..?

כתגובה על ההודעה "מה רע".. קודם כל זה פמניסטיות ולא פמניסטים, לפחות בתחום הזה תתן לנו את הקרדיט שאנחנו רוב...(למרות שגם מגיע לנו הקרדיט בהמון תחומים אחרים). אז שאלת למה פמניסטיות מגנות נשים התומכות בבעל שלהן, אז זהו שאנחנו לא מגנות נשים שתומכות בבעליהן אלא מתנגדות לתופעות שבהן נשים מגשימות את עצמן דרך גברים...או הולכות אחרי הגבר שלהן ב"אש ובמים" תוך הקרבה עצמית מוגזמת. למה פמניסטיות מגנות נשים שמפתחות קריירה מיופיין? זהו שאנחנו לא מגנות נשים אלו אלא מתנגדות למצב שבו נשים מוערכות רק ע"י יופיין. ולגבי השאלה השלישית...שוב...אין גינוי...אלא פשוט התנגדות לדעותיהן. (זה די טבעי שלא להעריך דברים שסותרים לחלטין את האידיאולוגיה שלך...) (ולגבי ג´ודי...הדבר הראשון שעלה לי לראש כשהתחלתן לדבר עליה אכן היה הציטוט הזה מהספר של טלי רוזין...אימרות שכאלה ונשים שכאלה באמת עושות לי רע!)

sista

New member
עשירה אך לא בשכל

הדבר שאני סולדת וחוששת ממנו יותר מכל הוא שילוב של כוח וטמטום. כאלו היו חלק ממפקדי בצבא, ומאז אני בטראומה. הגברת ג´ודי היא בעלת ממון וקשרים וככזאת היא גם יכולה לעזור לסטיבי שלה - צמד מנצח בשירות הקפיטליזם המכוער והקידום העצמי. אין ספק שבלעדיה הוא היה פחות סטיבי בשבילנו וגם פחות מצליח. נראה לי שהסלבריטאות והכוח שלה עלו לה לראש, גם על חשבון האתיקה וההיגיון - אני אגיד מה סטיבי אמר לי וכך אוריד את הבוס שלו בסקרי דעת הקהל. זה מאוד יעזור לסטיבי ולזוגיות שלנו. האמנם? אני זוכרת שסוף שבוע אחד אודטה ירדה רצח על קולקציית הטריקו החדשה של פנינה רוזנבלום במוסף של ידיעות אחרונות, וכמה ימים לאחר מכן אירחה ג´ודי את פנינה בשיחת התלקקויות הדדית בתכנית הטלויזיה המתוחכמת "ג´וד לאק" - הרי לכם אלופה בעירוב אינטרסים. למה שהיא תעצור כאן?

El Duche

New member
השילוב בין טמטום וכוח הוא הדבר

הכי יפה והכי נפלא במין האנושי! זאת אחת הסיבות שבגללן בחרתי בפשיזם! הו ההמון הזועם! הפיצו שנאתכם, תנו לה רגליים להגיע לכל מקום בו אין שנאה! תנו לה ידיים להחריב את העולם הקיים! ואני אתן לה מוח להקמת עולם חדש...

למעלה