מה דעתכן/דעתכם?

sovlanit

New member
מה דעתכן/דעתכם?

בקרוב יגיע יום כיפור.יום של חשבון נפש עם השמיים והזולת. האמצעי המובהק לכך ביום זה הוא צום.[אולי אני טועה.אשמח לקבל הבהרות...]. יום כיפור נועד להטהרות רוחנית/רגשית/מנטלית. מעין פתיחת דף חדש. המטרה העיקרית מחילה לזולת,מחילה לעצמי,קבלת התנצלות [כנה]מהזולת ושחרור מועקות עקב שגיאות. הצום הוא כאמור,האמצעי ו ל א המטרה. מאחר שבליבי טינה עמוקה לכמה אנשים,מאחר שטרם סלחתי לעצמי/להם ב א מ ת ומאחר שרק עם ריבונו של עולם אתחשבן לעתיד לבוא-- אני מתלבטת בנוגע לצום. בעצם,אם טרם השגתי את המטרות,לשם מה להשתמש באמצעים??? למישהי/מישהו יש רעיון??? תודה רבה.

rrina

New member
אני כל כך מבינה אותך

אבל למעשה העניין של ה"מצוות המעשיות" כגון צום, תפילה וכו', נחשבות בד"כ אמצעי שאמור להשפיע על הלב שלנו. גם כתוב "אחרי הפעולות נמשכים הלבבות". הרעיון הוא שהפעולות אמורות לגרום להשגת המטרה. כמו שביל שהולכים בו כדי להגיע הביתה, אבל אם לא נלך בשביל, איך נגיע... כלומר אנחנו מבצעים את הפעולות למרות שעוד לא הגענו למטרה - על מנת שביום מן הימים כן נגיע אליה. בנוסף, אני מרגישה שזה כואב לך שאת לא מצליחה לסלוח לכל מיני אנשים. אני מבינה אותך כי גם לי יש הרגשה מאוד עמוקה של עלבון ופגיעה מכמה אנשים בגלל כמה סיפורים די מפחידים שמעולם לא העזתי לספר פה בפורום. אני פשוט משתדלת לא לחשוב על זה ולתת לזמן לעשות את שלו. אולי עם הזמן הפצעים יגלידו. (הלוואי...)

sovlanit

New member
RRINA

תודה על דברייך מאירי העיניים. בנוגע למשאלתך ,שהזמן ירפא את הפצעים-מתפללת עימך... תוכלי להעז ולספר לי במסרים,מה שמעיק. סודיות מובטחת,כמו גם אמפתיה וסימפטיה. שנה טובה.

rrina

New member
תודה לך....

עברתי שנה מאוד מאוד קשה. בדיוק שנה. ואני צריכה הרבה כוחות כדי לצאת מזה וגם כדי לדבר על זה. אבל באמת תודה לך. ואם יהיה לי כוח אז גם אכתוב על זה, במסר או בפורום, ביום מן הימים.

sovlanit

New member
רצונך-כבודך,ואיזה

כיף לציין את הדברים בזמן עבר... שתתחדש עלינו שנה של שפע מכל הבחינות. בכל מקרה - הצעתי בעינה עומדת.

rrina

New member
באמת שתהיה שנה יותר טובה

מהשנה שחלפה! והלואי שכל הצרות והקשיים יהיו באמת נחלת העבר!!!

שש שבע

New member
את יכולה להגיד בפה מחיך מאוזן לאוזן

"אני עצובה" ולהתחיל לבכות? לא. רבי נחמן מברסלב אומר שמי שעצוב, יעשה תנועות של שמחה, ירקוד ויקפוץ ויתחיל לשמוח. כי לא משנה איז גלגל שינים מתחיל את הסיבוב, האמצעי או התוצאה, כך או כך כל גלגלי השיניים יתחילו יעבדו בתגובה. אם הצום הוא מטרה או אמצעי, לא משנה, גם אם הוא אמצעי, תפעילי, ותראי איך התוצאה עובדת. בוקר נהדר.

sovlanit

New member
שש שבע בוקר טוב,

תודה על דברייך. נראה לי שיש המון אימרות ואמירות של רבי נחמן ,שכדאי לאמץ. בעבר נהגתי לרקוד ולקפוץ.היום כבר לא. אולי כדאי להשיב עטרה ליושנה -מכל הבחינות. נתת לי ,וגם RRINA נתנה לי חומר למחשבה. שנה טובה.

היי סובלנית

אני מכירה את הדילמה הזו ווידוי קטן, למרות שניסיתי בעבר, אף פעם לא צמתי עד הסוף ובשנים האחרונות, במודע, אני לא צמה בכלל והשנה, בכלל אין מצב שאני אצום גם אני חושבת שיוה"כ זה רק האמצעי ולא המטרה. השנה הזו הייתה אחת השנים הכי קשות שהיו לי בחיים ולמרות שאני מקבלת את הכל באהבה אני מוכנה למחוק אותה מהזיכרון וצום לא ממש יעזור לעניין העיקר שתיכלה שנה וקללותיה ותחל שנה וברכותיה אמן

sovlanit

New member
פנינוש,אמן על הברכות.

עזרת לי מאוד בדברייך על הדילמה...

למעלה