מה דעתכם???

bavib

New member
קראטה

בוקר טוב, צריך להבין דבר פשוט שאותו הזכרתי בהערתי הקודמת, לדעתי התפיסה הבסיסית הטוענת שיש הבדל בין סוג קראטה אחד למשנהו הנו שגוי מההיבט של השגת מטרה, בכולם המטרה להעניק כלי יעיל להתגבר על יריב, יתכן שיש הבדלים מההיבט הטכני שגם הם הבדלים מזעריים ביותר. לדעתי ולא רק לדעתי (אני מייצג את ישראל בארגון הקראטה העולמי והייתי חבר הנהלה נבחר של איגוד הקראטה האירופאי במשך 7 שנים), עניין המוכנות להתמודדות כלשהיא אמיתית או לא, היא מורכבת ובעצם תלויה בעיקר בך, משמע- במידת יכולתך ליישם את הטכניקות בצורה המושלמת ביותר כפוף למגבלותיך הפיסיות, הנפשיות וכו´ ולכן, הבקרה על עצמנו חיונית ביותר ומהווה את המפתח להצלחה. אומנויות הלחימה בכלל וביניהן הקראטה, נוצרו אם ניתן להתבטא כך, לא רק לשם הספורט אלא, כפי שהזכרתי כבר, בראש ובראשונה להעניק כלי ביטוי לאפשרות ויכולת ההישרדות של האדם בעולם אכזר, בו התחרותיות קשה עד כדי פגיעה והכחדת האחד את השני. יום נעים.

yontanbn

New member
יש עוד באומנות לחימה פרט ל-

כלי להתגברות על יריבים. היה לנו עץ די גדול על העניין של אופי אמן הלחימה. אני ממליץ לכל מי שעושה קראטה, לקרוא את ספרו של Gichin Funakoshi (מסטר שיטת שוטוקאן): Karate-Do - My Way of Life אחרי קריאת הספר, מבינים הרבה אספקטים עמוקים של אומנות הלחימה שקשורים בחיים הסדירים, ולא בהתמודדות עם יריבים ממש. כלומר, סביר שאמן לחימה מומחה ינצל את אומנות הלחימה שלו הרבה מאוד בחיים הסדירים אך כמעט ולא בקרב, כי הרי הימנעות מקרב היא האופטימום.

Crane On A Rock

New member
ומה עם ההתפלגויות בשוטוקאן ..

היי יונתן.. מה אם ההתפלגויות בשוטוקאן בין השיטה של מאיר יהל והאחרים?

yontanbn

New member
שוטוקאן, התפלגויות, וכו´

היי. אתה מתאמן בשוטוקאן? ובכן, אני לא רואה קשר בין ההודעה הקודמת שדיברה על אומנות לחימה כדרך חיים לבין התפלגויות בשוטוקאן, אבל זה נושא מעניין nevertheless. אני ממש לא בקיא מספיק בשביל להעיד, אבל אומר מה שאני יודע. בשוטוקאן עצמו יש התפלגויות. אבל בתוך "עמותת שוטוקאן קראטה-דו בישראל 1970 מסטר פונקושי" רשמית אין התפלגויות. שלא באופן רשמי, אפשר לראות ששיטת הלימוד של מאיר יהל ותלמידיו שונה במקצת משיטת הלימוד של שאר המורים (אפשר לומד אלי כהן ותלמידיו?). מאיר יהל עובד הרבה על מושג שנקרא הרחקה, שלא מופיע בספר השיטה, למיטב ידיעתי. לפי הבנתי, שימוש במושג הרחקה הוא שיטה טובה מאוד להגיע לשימוש נכון בגוף ע"י סוג של דמיון מודרך. לכל מורה יש שיטות אחרות להעביר את אותם דברים, כמובן. חבר´ה, תגובות, תגובות! כל מי שמתאמן בשוטוקאן :)

שו דאן = "השער הראשון"

שטח המקדשים ביפן, היה מוקף בכמה חצרות, כשלכל חצר, הוליך שער כניסה. הכוונה ב"שו דאן" היא כניסה בראשון שבסדרת השערים - שתוליך אל המקדש... הווה אומר: ראשית הדרך / הכניסה הראשונה למיתחם / ההתחלה ... גורם לחשוב איזה "פאס" עושים במערב מ"שו דאן" ...

למעלה