מה דעתכם?

אני בעד ילד נוסף מאותו אבא

יתכן ויקח קצת זמן למצוא קשר חדש ומי אמר שבן הזוג החדש ירצה עוד ילד...סביר להניח שגם לו יהיו ילדים משלו.

וואו. רק הסכם כתוב.

הרעיון אולי לא "מקובל" ושונה אך כל דבר שתעשי מאוד מאוד רצוי שיהיה מעוגן בהסכם שניכתב ע"י עו"ד ומוסכם על ידי שניכם. הסכם שיעגן את זכותו כהורה ואת זככויות הילד. למרות הכל הוא יהיה הגרוש שלך. דברים משתנים. המחשבה יפה אך לא נראית לי מציאותית. לפני הכל..לכו ליעוץ..ומה שלא תעשי...שהיה הסכם כתוב .

לעצור, ולעשות סדר בדברים ובחיים...:

גרושתי עשתה משהו כזה רק בלי לספר לי או לעצמה... היה לה רומן עם גבר אחר, נשוי עם שלושה ילדים, והם תכננו עתיד משותף - רק שהוא כבר לא רצה ילד משלו. היא נכנסה להריון ממני, ובאמצע ההריון הרומן שלהם התגלה (ע"י אשתו של המאהב...) ונפרדנו. כעת - היתה דילמה: להשאיר את הילד או לדרוש הפלה (עורך הדין שלי היה מאד נחרץ "אני מאד ממליץ לך להיפטר מהילד הזה...") הטענה שלה היתה שהיא ממש כמוך - רצתה שלבן הגדול יהיה אח שלם מאותו האבא. אני, כמובן ראיתי בזה משהו מוזר ולא ממש אנושי - להביא ילד לבית מתפרק. מצד שני... ילד זה... ילד. לא "נפטרים" ממנו. ההריון נשאר, התינוק נולד. רק שמאחר וידעתי שלא אהיה עמוק בתוך חייו, מאד נזהרתי לא ליצור איתו קשר. זה הגיע לכך שהוא היה לגבי כמו שק - לא חיבקתי אותו, לא שיחקתי איתו, לא אהבתי אותו - שמרתי על עצמי כדי לא להיפגע. באותה תקופה הייתי בטיפול, והמטפלת שלי ידעה על המצב ויום אחד אמרה לי, שבביקור הבא, אגש למטבח, אקח סכין גדולה - ואהרוג את הילד. "ממילא אתה הורג אותו - ככה, לפחות תעשה את זה במכה אחת! לא תתעלל בו במשך שנים, ואז בעוד 20 שנה הוא יישב כאן - איפה שאתה יושב ויספר לי על האבא שמעולם לא היה לו..." זה היה שבר גדול מאד, המאבק הפנימי ביני לביני להחליט להפסיק לשמור על עצמי, ולקבל אותו. זה גם לא היה קל. הכרחתי את עצמי בצורה מאד לא מתפשרת כן לקבל אותו, ולא קירות הבית שאני גר בו היו מספרים על הימים והלילות של אותה תקופה, דמעות היו מתחילות לבקוע מהטיח וקולות בכי חנוק היו מהדהדים בחדרים. זה היה הדבר המקום השחור ביותר, והקשה ביותר שעברתי בחיי, ובאופן כללי היו לי חיים שהמונח "פיקניק" לא כל כך תופס לגביהם. אני חושב שאת הסדק הראשון בחומה הוא פתח בעצמו - יום אחד באתי לקחת אותו לשישי-שבת אצלי, מהפעוטון שלו, והוא רק למד לדדות באותה תקופה. הוא ראה אותי מגיע, והלך/רץ אלי בהליכת הרובוט של תינוקות שרק למדו ללכת וחיבק אותי. אני לא חושב שהיתה עין אחת יבשה בכל הפעוטון (זה יישוב קהילתי - כולם מכירים את כולם וכולם הכירו את הסיפור...). היום, ללא ספק אני שמח על כל מה שקרה
. כתבתי לך את זה, כדי לעורר אותך לחשוב על הצד השני - על האבא של הילד. למרות שהוא אומר שהוא מסכים - תבררו היטב האם הוא באמת יכול לעמוד בכזה שבר בחייו. האם זה לא יגרום לו להתרחק מהתינוק, ו... מהילד שכבר יש לכם. אני מציע לכם, להישאר כרגע בבתים נפרדים, להמתין קצת עם להיכנס להריון, ועם המשך הליכי הגירושין. המתינו מעט וסיקרו איך אתם חיים. אם המצב ממשיך להיות בסדר, רמת המתח ירדה, האבק מתפזר והדברים מתיישרים קצת, הייתי ממליץ לכם ללכת לטיפול זוגי כדי לברר את האפשרות לחזור ואז להרחיב את המשפחה. ואם לא - בררו בטיפול האם הוא יוכל לעמוד במצב כזה, של להביא תינוק ולקבל אותו אחרי כן. לא להיחפז - אין לך מושג לפני מה אתם, ובעיקר בן זוגך עומדים. מכל מקום - שיהיה בהצלחה

מתנצל על התחביר השגוי...

על הקפיצות ושאר הטעויות... זה נכתב מהר, עם המון מחשבות בראש. מקווה שתבינו...

גם העין שלי לא נשארה יבשה..

עם סוף טוב. זה החיים לא? תודה ששיתפת אותי. גם אתה מודה שהיום אין ספק שאתה לא מצטער על מה שקרה. שיהיו לך ולילדיך חיים מאושרים.

אחת ההודעות היותר מרגשות שקראתי../images/Emo7.gif

רק מי שחזק ונמצא היום במקום טוב , יכול להיפתח בצורה שכזאת. כמו תמיד אצלך.. הכי אנושי והרי אמיתי שיש. הצלחת לדמוע אותי.

יערית

New member
והנה ככה בא לי לענות

מתוך האמוציות שלי,מתוך הרגישות שנחתה עליי השבת.. כוסססססססססססססססססססססססססססס אמאמאמאמאמאמשל אותן נשים שעושות עוול שכזה,לילדים!לבעליהן!לעולם כולו!!!! סיפורים כאלו מקרקעים אותי נפשית.

../images/Emo24.gif לא, אל תקחי את זה לשם...

הילד היום בן 4, אני קשור אליו בכל נימי נפשי ומאודי, ויש לנו קשר מעולה. לא רק בזכותי ההצלחה הזו - גם גרושתי היא אדם ואם יוצאת דופן, היא היתה מאד רגישה ומאד עוזרת בכל מה שקשור להורות אליו, וידעה מתי וכמה מתקום לתת. נשארתי לגור ביישוב קרוב, לא באותו יישוב, אבל קרוב אליהם מספיק כדי שאם אני מתגעגע, אני שולח SMS ושואל אם אני יכול לבוא לבקר - מעולם לא הושבו פני ריקם. אם אחד הילדים מתגעגע, הוא יודע שאני גר קרוב ויכול במידת הצורך לבוא לתת חיבוק או "לילה טוב"... הגננת של הילד בסוף השנה שעברה, באה אלי בזמן מסיבת הסיום ואמרה שלילד הזה יש הורים גרושים, שנותנים לו הורות טובה בהרבה מרוב ההורים הנשואים שהיא מכירה. אני חושב שזה אומר הרבה
הילד הזה, עם כל הכאב שנילווה לבואו לעולם, הוא אחד הדברים הכי טובים שקרו בחיים שלי - ואני רק מנסה להחזיר לו באבהות שלי על כל הטוב שהוא נותן לי בכל יום...

יערית

New member
כתבתי

שזה מתוך אמוציות ורגישות,עכשיו באת עם התוספת המעודדת והאופטימית שלך וחייכתי חיוך עצוב ,הרי לא ניתן ממש לשכוח את תחילתו של הסיפור וזה תמיד יצוץ לך,זה הכאב שמתוכו כתבתי,למרות "שתציירו" יפה את החיים הילד הזה הוא לא עדות לפרי אהבה של שניכם,אבל הפכתם את הקערה על פיה ובטוחה שאתה יודע להעניק אהבה גדולה לילד הזה בדיוק כמו שאתה מעביר רגשות כאן במילים.

WOW

הסיפור שלך ממחיש את הצורך לחשוב הייטב עם הרעיון הוא רעיון "טוב". לא לכל זוג זה מתאים וצריך לעשות הסכם כתוב על מנת למנוע זעזועים בעתיד. אך בעיקר צריך לבדוק עם יעוץ מקצועי עם שני ההורם מסוגלים לעשות זאת. חושבת שזו דילמה מאוד קשה רק לדעתי : הייתי אומרת להמנע ממנה. למה? מליון סיבות..אך בעיקר בגלל שאי אפשר לחזות את העתיד..ושום הסכם לא יעמוד בהפתעות החיים שמחכות לכם בסיבוב. ושום ילד לא צריך לסבול מהחלטה שלקחו ההורים..ואם אפשר למנוע..אזי להימנע. נורא יפה המחשבה שהילד צריך אח. את עוד צעירה. ויש סיכוי סביר שתפגשי גבר שגם הוא אב לילדים. ייתכן שגם לא. אז הילד יהיה ילד יחיד ותביאי לו כלב.. כמובן שיש אפשרויות אחרות גם. אבל למה לסבך את החיים ממניעים אגואיסטיים לחלוטין? כן אגואיסטיים: את רוצה עוד ילד. השעון מתקתק. אבל לרגע תעצרי ותחשבי על כל ההביטים של מה שאת רוצה לעשות...ניראה לי תגיעי לתשובה בעצמך.

-ואו-

ואוו!! לקרוא אותך......ולהבין......... שאפשר גם אחרת. הלוואי והיו עוד כמוך...במחשבות ובעשיות.. אכן...מהריון גם אם הוא "לא רצוי" לצד אחר............לא נפטרים! כל ילד מביא איתו את החבילה שלו לעולם הזה...וכל תינוק נולד מתוך תוצאה של דבר מה.. לי אין דיעה להביע כאן...נמנעת בכל מה שקשור לנושאים מאוד עדינים ומורכבים.. אבל לקרוא אותך... הפתיחות שלך, הנכונות שבך...העשיה הזו ..מדהימה בעיניי.

magic40

New member
עונה לך גם כאן../images/Emo13.gif

לו הית אומרת שאתם חברים טובים והחלטתם להתגרש בהסכמה ושניכם רואים את הרעיון כטובת הילד ניחא אבל יש לך איזשהו מושג במה כרוכים גרושים עם אדם שאת "שונאת" ומעוניינת להרחיק אותו מחייך ולהביא איתו עוד תינוק? היום הוא אבא בסדר אבל את לא יודעת איזה שינויים עלולים לקרות בזמן הכעס בינכם הסובלים היחידים מההחלטות השגויות שלנו הם הילדים

SONIC36

New member
הנושא הזה

זה מה שהכי כואב גם לי.לפני שהתגרשנו אמרתי לה שאני מוכן לילד נוסף בכדי שהוא לא ישאר ילד יחיד(ולהיפרד בלי כל קשר).לצערי היא לא הסכימה .אנחנו בקשר טוב וחבל לי שכן היא מתבגרת אין לה קשר רציני והוא ילד יחיד

דילמה ענקית..

מצד אחד נשמע כל כך נכון, להוליד אח או אחות לילד קיים מאותם הורים.. ומצד שני להחליט מראש ובצורה אינטרסנטית עבור ילד שעוד לא נולד, ולקבוע שיגדל לא להורים גרושים. דעתי הלא מלומדת, שזה אפשר רק אצל זוגות גרושים לפחות שנה שנתיים, שיש בינהם תקשורת מעולה, הבנה, והם הוכיחו לעצמם שהם יכולים להיות ההורים הכי טובים שיש, גם אם אינם גרים בבית משותף.

אולי הסיפור הבא יעזור לך להחליט

אני גרה בישוב קטן, כך שכולם יודעים את סיפורי החיים של כולם, לטוב ולרע... בישוב שלי גרה אישה, היום בת 50, כשהיתה בת 34 היא התגרשה עם ילד. יש לה קשר מאד טוב עם הגרוש שלה, והוא אב נפלא, אלא שהביקורים, בגלל עניין של מחרק הם לא יותר מהרגלי ראייה רגילים ואולי אף פחות מכך. אחרי שהם התגרשו, החליטה האישה הנ"ל שהנה אוטו טו היא בת 40 ואין בנמצא בן זוג כלבבה, (אגב היא היתה חתיכה ועדיין... יפה וכל מה שאת לא רוצה... זאת אני מציינת כי אם את חושבת שאת יוצאת לחיי הפנויים ופנויות ולפנייך מבחר שופע של גברים אייכותיים ושכולם רוצים אותך, ואת רק צריכה לבחור.... את ממש תמימה כמוה וכמו שאני היית) וקצור... האישה, בהיותה בגיל 38 פנתה אל גרושה וביקשה שיעשו אח/אחות נוסף/ת לילדם המשותף, היא הבינה ש נישואים חדשים לא יבואו כל כך מהר, ואם יבואו אז האח יהיה אח למחצה, ואם בכלל... וחשבה שאם היא מגדלת ילד אחד מאותו אב אז כדאי שגם השני יהיה מאותו אב, כאמור היחסים בינהם מעולים.האב הסכים וכך נולד הילד השני. את הילד השני היא גידלה לבד, והאב לא הצליח "להתחבר" אליו, הוא פשוט לא הצליח ליצור קשר רגשי בריא איתו, הוא לוקח אותו כשהוא לולקח את הילד האחר, היום כבר הגדול כמעט לא בא אליו כי הוא בצבא, וכשהוא בא מהצבא הוא רוצה להיות עם החבר'ה וכך יוצא שאת הילד הצעיר שהאב לא קשור אליו כל כך הוא כלל לא רואה. אני מכירה טוב את הילד הזה כי הוא החבר הטוב ביותר של בני. הוא כל כך פגיע ורגיש, מבלי להיות פסיכולוגית אני יכולה לומר לך שהילד הזה סובל מדחייה של אב,- על כל המשתמע מכך (קחי לך 5 דקות לחשוב איך דחייה של אב יכולה להשפיע על החיים כולם) שלא לדבר על העדר דמות של אב בחייו המון שאלות זהות ועוד

למעלה