מה דעתכם?

• פותח הנושא yos9
  • פורסם בתאריך

yos9

New member
מה דעתכם?

האם יש הגדרה לאדם דתי? מאוד מפריע לי שאנשים לא מקיימים את חוקי ומצוות התורה (כמו למשל- צניעות) אבל מגדירים את עצמם כדתיים כי הם מאמינים באלוקים. האם הם אנשים דתיים? מה אתם חושבים??

ממ..

אדם דתי הוא אדם מאמין, שמשתדל ללכת בדרכי ד'. זה שהוא לא הולך בכל דרכי ד' לא אומר שהוא לא דתי.

אמממ

פעם רשמתי פווול על זה... ודי התעצבנו עלי פה.. אז אני לא ההיתי מתחילה את הנושא =] בכל מקרה... לדעתי אין הגדרה לאדם דתי.

yos9

New member
יש בזה גם

מן חילול שם ה', רק היום ראיתי תוכנית בערוץ 2 של בלוגים של בני נוער שמדברים על עצמם 5-10 ד"ק, והייתה שם אחת דתייה, קודם כל היא הייתה עם מכנסיים וחצי גופייה, מילא. אבל אז היא התחילה להסביר ש"דתי זה לא דווקא שמלות ושקים, יש הבדל בין שחורים לדתי לאומי, ודתי לאומי זה מודרני מאוד" וכו'... כמובן שאבא שלה מתפלל 3 תפילות ביום (בסוגריים) אבל אמא שלה הולכת עם מכנסיים, וגם היא ואחיות שלה, וגם יש לה חבר שההורים מאוד אוהבים... ממש התביישתי, קודם כל כי היא באה לייצג והיא ממש לא מייצגת את החברה הדתית לאומית, או לפחות לא אותי, ודבר שני- ממש הרגשתי שהיא מנסה איפשהו לרצות את החילונים. כלומר- "תראו אותי, אני הולכת עם מכנסיים, וגם אמא שלי וגם יש לי חבר!!" מה אתם אומרים?

עצוב שזה מה שמייצג את הציבור שלנו.

אבל היא בכל זאת דתייה. אולי לא דתייה כמונו, אבל מסוג הדתיים שקוראים להם "דתיים לייט". בעצם, לא יודעת. לא שופטת.

ועוד משהו שהרגע נזכרתי בו..

חבל להכנס לדברים האלה בימי חודש אלול, ובמיוחד בשבוע שלפני ר"ה.

ממש לא.

אתה נכנס לכאורה לחשבונות של מעלה, אתה יודע כמה נורא זה? הקב"ה הוא זה שיודע באמת מי דתי, ולהקב"ה יש את ההגדרות שלו לאנשים דתיים. יכול להיות שהבחורה הזאת לא בדיוק קיימה את "הצנע לכת", אבל אתה לא יודע מה היא עושה מעבר ללבוש שלה.

גם אני ראיתי את זה פעם..

ויש גם דתיים כאלו. אני לא אוהבת את הפשרנות הזאת, אבל דתי הוא אדם שמגדיר את עצמו דתי ואנחנו חייבים לעבוד על עצמנו לא לשפוט אחרים. במיוחד לא לפי מדדים חיצונים כאלוץ הרי גם אותנו מישהו יכול לשפוט ולזלזל..אין לזה סוף... שנה טובה שתהיה!!

אין דבר כזה

אין דבר כזה אדם דתי, חרדי, או חילוני. אני לא אוהבת לשמוע הכללות כאלו, לא קיים מושג כזה דתי. יש מאמינים. יש את המאמין הפעיל ויש את המאמין שלא פעיל. וזה אמרו אנשי בת עין. ערב טוב.

isilme

New member
גם את שמעת את השיחה של גיא מינץ?

+

NaaMuna

New member
וואי..גיא צבי מינץץ..

הביאו לנו אותו לשיחה באולפנא בפורים שנה שעברה.. היה מממש נחמדדד

isilme

New member
../images/Emo205.gif

לנו הביאו אותו בערב התעוררות משותף עם אולפנת נתיבות. הוא מדבר מעולה! (אם טרחתי להקשיב לו...)

למעלה