מה דעתכם...

שמחה99

New member
מה דעתכם...

אני עורכת צילומים של הרצאות אקדמיות, כלומר מעבדת אותם ממצב של קלטת/Hard Disk (או אמצעי איחסון אחרים) עד להעלאה לאתר האינטרנט. ניתקלתי במרצה, ד"ר במחשבים, שבערך חצי מההברות שהוא מבטא (אם לא יותר) הן אאאאא ההההה זהההההההה וכו'. קשה לי להאמין שהוא לא מוכן לשיעור... יכול להיות שזה סוג של גמגום? חשוב לי לציין שמעולם לא שמעתי שהוא הכפיל אותיות. רק אאאאאאאא. מה זה? מדהים שהוא מרצה!!!

shuky63

New member
זו גם טכניקה.זוכרים את הנשיא סדאת

אללה ירחמו,כשהיה נואם בעיקר באנגלית היה כל הזמן אומר א..אא..אא בין המילים וזה לא היה חוסר ידע באנגלית כי זה היה גם בערבית במידה פחותה. גם לצ'רצ'יל שאותו לא יצא לי לשמוע היתה טכניקה של מין ממממ... בהתחלת משפטים.אני מעריץ טכניקות כאלה שמאפשרים למגמגם להגיע לטופ של התפקידים שדורשים דיבור בפני קהל.

שמחה99

New member
אני דווקא לא מעריצה...

דיבור של הרבה אאאא נותן הרגשה של חוסר ביטחון במה שרוצים לומר. במקרה של המרצה, בהתחלה היה לי ספק אם הוא מתכונן לשיעורים... העריכה של ההרצאות שלו מעצבנת נורא. אני משתדלת לצנזר לפחות חלק ממילות העזר שלו. אם הייתי סטודנטית שלו, הייתי מעדיפה לא להכנס לשיעורים ולהסתפק בקליפים באתר... אישית, אני מעדיפה גמגום קל על פני אאאא. אבל - אתה בטוח שזה גמגום?

פגמי דיבור אינם נדירים אצל מרצים.

אני מקליט את ההרצאות, מעבד את קיווצי הקול ושומע אותם פעם אחת אחרי השיעור ועוד פעם לקראת המבחן. אני עושה כל כבר הרבה שנים ותתפלאי לשמוע שכשמקשיבים לכל הרצאה שלוש פעמים מגלים הרבה חוסר שטף אצל הרבה מרצים. אגב, אני מקליט הרצאות כי קשה לי לסכם וקשה לי ללמוד מסיכומים בכתב בגלל לקויות למידה וריכוז.

למעלה