זו לשון המודעה המקורית, מדובר בחברה להגנת הטבע, איך מרשה לעצמה החברה להפר את החוק האומר שחייב להיות מורה דרך מוסמך בהדרכת תיירות נכנסת? האם ניתן לעשות דבר מה בנידון?
מותר להם לגבות שכר מורה דרך ולשלוח חיילת או בת שירות לאומי מותר להם להצמיד 2 מדריכים בתשלום מלא לקבוצה מעל 25 מטיילים ורק שהם שחכו שהם מזמן חברה עיסקית שהתאחדה עם חברה אחרת ולא מלכ"ר אולי צריך לבהזכיר למי שהוא באוצר את זה
זה מתחבר לתעשיית קורסי תו התקן כשבוגריהם מציפים את השוק וכנראה מתחבר גם להדרכה ביד ושם (שגם שם,כנראה,יהיה "תקן" לחוד)..... ומשרד התיירות מתקלף אט אט מנכסיו..... כל מי שעיניו בראשו הבין כבר שמספיק כמה קורסים מזורזים כדי להדריך טיולים בארץ,נשארה למורי הדרך רק "שמורה" אחת: התיירות הנכנסת. עכשיו גם בה מתחיל הכירסום.
אם תיכנס לאתר תוכל לראות את לוגו החברה, האמת, לא משנה אם ההדרכה המבוקשת למטרות ארגון זה או אחר, את המטרייה מעניקה החברה להגנת הטבע, לוגו החברה מופיע במודעה. אין לי שום מטרה להכפיש שום ארגון רק לדאוג לפרנסה שלי.
החברה להגנת הטבע מוציאה לאור או שותפה בכמה כתבי-עת בנושא טבע וטיולים. יש בחוברות הללו פרסומות של רכבי שטח. האם זה אומר שהחברה להגנת הטבע תומכת, סוללת דרך או נותנת מטרייה להרס הנוף ע"י נהגי רכבי שטח שנוהגים בניגוד לחוק בתוך שמורות טבע ועל חוף הים? קל לסלף דברים ולראות את התמונה באופן שיעיד על מציאות שנוחה לך, אך היכן ההגינות.
קימת כאן בעייה מהותית ואותה מדגימה הפעם החל"ט, ישנן חברות השוכרות שירותי מדריכים שאינם מקצועיים, אינם מורי דרך כלל וכמובן נותנות שכר זעום עבור ימי העבודה. החברה הייתה חייבת לשכור מורי דרך מוסמכים עבור התיירים זו נדמה לי גם לשון החוק. ברגע שנכנסים לשוק "מדריכים" מסוג זה רמת ההדרכה מתדרדרת ואנחנו נאלצים להתמודד עם חאפרים לא מקצועיים שמתחרים עמנו על פלח העבודה . זה לא ממש משנה אם זו החל"ט או כל חברה אחרת, הבאתי את המודעה כדוגמא לחברה מכובדת שגם היא נגועה בנגע הרע של לחפש עובדים זולים וכלל לא מקצועיים. כחברה גדולה בשוק אני מצפה שהיא תנהג על פי החוק.
חלקי את דבריך לכמה חלקים האחד מקצועיות והשני לשון החוק מבחינת מקצועיות אין לי (כאדם פרטי ) שום דין ודברים עם אותם אלה "שמנכסים "לעצמם את ההדרכה על אף שלא הוכשרו לכך מהסיבה הפשוטה שידע הוא דבר נרכש והוא נחלת הכלל לדעתי הבעיה קיימת עם אותם אלו העוברים על החוק ברגע שחוקק חוק הקבוע למי מותר להדריך ,מכאן את/ה למד למי אסור ולא משנה לי מה רמת המקצועיות או הידע של אותו עבריין בעייתינו כמורי דרך העוסקים בתחום שבמשך שנים לא היה אחד שהרים קול בנושא ומשרד התיירות על שלל שריו (הלא מקצועים בתחום וזו לשון המעטה )המתחלפים לעיתים מזומנות לא שם קצוץ על תחום מורי הדרך !!! להתפאר בקורס הכי יוקרתי של מ.התיירות זה בטוח לעשות משהו כנגד עבריני ההדרכה החל בכמרים שמספרים על גבי המצדה סיפור מצוץ מהאצבע וכלה במדריכי תו תקן שלא אפרט כמה ידיעתם מגעת ורק לאחרונה שמעתי שג'אסר א-זרקא קרויה ע"ש הירק הירוק הגדל סביבה ולא משנה שזרקא בערבית זה כחול ..... ובדרך גם את אותם מדריכי הרשות הפלשתנאית או הפטראיכיה הצרפתית שמשום מה עדיין לא העיפו אותם משער יפו לכל הרוחות כשאין דין ואין דיין החברה להגנת הטבע -טללים ודומותיהם יעשו כרצונם ולנו נשאר לומר איך הבני ... דופקים אותנו שוב או בעדינות יתרה מה עושה מ.התיירות לכל הרוחות ???? ועכשיו כמובן יבאו חכמי הפורום הזה או האחר ויאמרו תראו את הבכיינים הללו בסך הכל אין להם ממה להתפרנס והם ברוב חוצפתם עוד מעיזים לכתוב נגד החברה הזו או אחרת ....