מה דעתכם?

pita21

New member
מה דעתכם?

אם תבודדו לרגע את הנושא הכספי- הייתם נוסעים למרפאתו של ד"ר דניאל אמן לנסות את הטיפול שלו?

zivadina

New member
לא בטוחה

גם אני קניתי וקראתי את ספרו של ד"ר אמן לפני 3 שנים. התלהבתי מאוד מן הכתוב בספר, במיוחד מכך שהוא מבחין בין סוגי ADHD שונים, מה שהתאים למחשבות שלי עליי ועל ילדיי, שכל אחד מאתנו כל כך שונה ואובחן לכן בגיל אחר. בכל אופן, הכרתי אמא ישראלית שלקחה את הבן שלה אליו ועברה את כל האבחונים היקרים (נדמה לי 20,000$) והתחילה לטפל כך בבנה בארץ. די מהר הטיפול לא הועיל, והיא לא יכלה להרשות לעצמה לנסוע שוב לארה"ב כדי לעדכן את הטיפול. כך, שעם כל הכבוד לד"ר אמן, אם אי אפשר לנהל טיפול בפיקוח שלו, אין בכך תועלת, לפי דעתי. וזאת מבלי לחוות דעה על הגישה שלו, שלי, כאשה ללא השכלה רפואית, נראית גישה נהדרת.

דליה.ד

New member
לא.........אלא אם כן, הוא היה

קונה לי כרטיס...

spidergirl

New member
לא

לדעתי אם התאוריה שלו היתה נכונה כבר מזמן היו לו סניפים בכל העולם.

העולם לא מושלם והרבה תיאוריות נכונו

העולם לא מושלם והרבה תיאוריות נכונות ננטשות ומתגלות שוב או מומצאות שוב אחרי הרבה שנים. מקרה אחד של תיאוריה שנחששבת היום למאוד נכונה והתחילה לתפוס תאוצה 50 שנה אחרי שההוגה שלה מת הוא מקרה תיאורית הגנטיקה של קרל מנדל. התיאוריה הזו ממלאת היום לפחות את הפרק הראשון של כל ספר גנטיקה ובכל זאת מילותיו האחרונות של מנדל היו: זמני עוד יגיע. תיאוריה מנדל לא התקבלה בזמנו מסיבות שונות. הראשונה היא שהעולם היה עסוק בקבלת המהפיכה של דרוון ולא יכלו להתחולל שתי מהפכות ביחד. מקרה אחר הוא של יווני שאת שמו איני זוכר שטען שהאב והאם שותפים שווים לתורשה. הרעיון הזה התקבל 2000 או אולי 2500 שנה אחרי מות ההוגה שלו. התיאוריה הפיזיקלית של לייבניץ לכשלה בויכוח מול התיאוריה הפיזיקלית של ניוטון ובסופו של דבר איינשטיין הוכיח שליבניץ קרוב יותר לאמת מניוטון. התיאוריה של ניוטון הצליחה יותר כי קל היה לרתום אותה לסיוע מעשי בחיי היום יום בזמן שלליבניץ חסרו הכלים המתמטיים לעבוד עם התיאוריה שלו. אגב, יש גם הרבה מקרים של תיאוריות מופרכות ומזיקות שקונות תהודה ופותחות סניפים ומה לא. לדוגמא: הכזת הדם. שנים על גבי שנים שרופאים הכיזו דם והזיקו לחולים במקום להואיל להם. רעיון החסם הלימפטי להקשת נחש - הופץ והרג יותר אנשים משהציל. כנ''ל הרעיון לשים קרח על איבר שהוכש בידי עקרב.

גם בארץ יש מטפלים מעולים

במהלך השנה ניסתי לעשות יום עיון בנושא "ADHD במעגל החיים", שלצערי משיקולי תקציב וסדרי עדיפויות לא יצא לפעול. בהתייעצות עם פסיכאטרי בכיר שנעזרתי בו, הומלץ לי כי ד"ר איריס מנור אחת הטובות בעולם.תוכניתה המשותפת על שמואל טיאנו נחשבת לאחת המליחות כיום. אני מאמין באמונה שלמה שגם בארץ מתפתח תחום מקצועי זה, ויש כיום טובים. מלבד איריס מנור שמעתי טובות על פרופ' בתיה שלו מבי"ח שערי צדק ואחרים. בהצלחה.

למעלה