מה דעתכם

מה דעתכם

כתבתי הודעה דומה בעוד פורום, אבל אולי פה יהיו עצות מכיוון שונה... אני בוגרת מדעי המחשב בהצטיינות. לא עבדתי במחשבים במשך הלימודים, ועכשיו אני מחפשת עבודה. עברתי את כל שלבי המיון בחברה בינונית (לא סטארט אפ) שמתעסקת בתחום רחב שלא מוכר לי, אך נראה מעניין. הציעו לי הצעת שכר טובה מאוד (יחסית למישהי בלי ניסיון). זו חברה יחסית קטנה שבלי ספק תיתן לי ניסיון וידע בהרבה תחומים חדשים ועניין. הבעיה- בגלל שעוד לא עבדתי בתחום אני חסרת ביטחון בקשר ליכולת שלי להתמודד עם תפקיד בסדר גודל כזה- שדורש יכולת השתלבות ולמידה מהירה. אני לא רגילה ולא יודעת אם אני טובה בללמוד דברים לבד (אוטודידקטי) ובנוסף אני נוטה להתייאש בקלות. אני לא עומדת טוב בלחצים- (זה גורם לי גם לבעיות בשינה). בנוסף בשנתיים האחרונות אני במצב רוח די ירוד וזה משפיע עלי מבחינת מוטבציה וריכוז, קשה לי להתרכז. יכול להיות שהעבודה תגרום לי למוטבציה ויכול להיות שלא. בכל מקרה אני חוששת לקחת עבודה תובענית שכזו כשאני מבחינה נפשית לא במיטבי ולא בטוחה שאצליח לתפקד. חברתית גם אין לי חברים וקשה לי להשתלב חברתית בכלל, ומלחיץ אותי לעבוד עם אנשים שכולם יודעים יותר ממני. (אם היו שם עוד כמה אנשים חדשים שהייתי יכולה ללמוד איתם זה היה מקל עלי-אבל אין). בחודשים הראשונים העבודה היא בצפון , מה שאמור לגור בצפון שזה בלאגן ומעין ניתוק מהסביבה. יש לי (כנראה) עוד הצעה מחברת גדולה, הצעה פחות טובה כספית ועבודה שרוכשים בה פחות ידע וניסיון. הייתי מעדיפה את המשרה הזו בגלל שיש שם יותר הכשרה ונראה לי פחות לחץ (בגלל שזו חברה גדולה) להשתלב מהר, אבל אני לא יודעת עד כמה המשרה שהם מציעים לי יכולה לתרום לי להמשך מבחינת הידע והניסיון. ברור שעדיף לי מכל הבחינות ללכת על החברה הראשונה, אבל אני די מפחדת מהסיבות שציינתי. השאלה אם מהסיבות האלה לא כדאי לי להתחיל בחברה הדולה, לראות איך אני משתלבת בעבודה בסביבה פחות מלחיצה, ומשם להתקדם למשרה יותר מאתגרת במקום אחר, או ללכת על המשרה הראשונה ולקוות שאעמוד בדרישות?

אותה החלטה מכיוון אחר

שלום לך, השאלה החשובה ומתוכה אולי תוכלי לקבל בהירות, לאחוז את העניין ממקום אחר, היא האם את מוכנה לראות בשנה הקרובה שנה של תהליך צמיחה. למה כוונתי - כמו שאת יודעת לנתח ולאפיין את הקשיים שלך את מאד קרובה להגדרה של מטרות ויעדים מבחינת שיפור האפקטיביות האישית שלך. קחי את כל ההודעה ותסמני את כל החששות - קיבלת רשימה של נושאים לצמיחה אישית. זה יהיה קשה להתמודד לבד ואז תדרשי לחשוב א' האם זה בכלל רצוי לך וב' האם את לוקחת עזרה ממישהו. אני מתכוון לאיש מקצוע שיודע ומכיר את הרבדים העמוקים של הקשיים שלך ויוכל להיות שם גם מורה, גם מטפל וגם מאמן. ללכת על ההצעה הראשונה בלי להבטיח שאת יודעת שיש לך גב ותמיכה זה להעמיס על עצמך הרבה יותר מדי. את לא יכולה לרוץ יותר מהר מאשר הרגליים שלך יכולות לקחת אותך. שתהיה שבת טובה אני מפנה אותך למאמר שיתכן ויתן לך עוד נקודת מבט - לשבר את תקרת הזכוכית. כאן. אמיר דרור

ramib6

New member
תגובה

את יכולה בעצם ללכת על ההצעה הראשונה ולקחת במקביל אימון אישי או עבודה עצמית כלשהיא שתעזור לך להתמודד ולהתגבר ואז את נמצאת ב WIN WIN מחד את גם משפרת את עצמך ועובדת על עצמך ומאידך גיסה את יכולה להתייחס לעלות של זה כהפרש בין העבודות. כי אם את הולכת על משהו שאת קצת חוששת כדאי ללכת על זה אבל להיעזר הכוונה לא בצד המקצועי אלא בצדדים אחרים. אנ מאמן אישי שאגב מכיר טוב מאד את שוק התכנה כי אני גם מהנדס תוכנ ה במקצוע ה"קלאסי " שלי. שלך רמי

אלימא

New member
אתגרת אותי

אינני מתחום ההיי טק, אבל אני נמצא בתהליך של שינוי גדול והתייצבות על קו זינוק חדש. עצתו של רמי טובה מאד. מתהליך כזה ניתן לגדול ולצמוח לא רק בצד העיסקי אלא ואולי בעיקר בצד האישי והבן אישי. מציע לך לבחור באתגר, עם החששות - במקביל לאימון אישי תומך ומלווה. אני עובר תהליך כזה עם אמיר דרור מיודענו ואני מודה על כל רגע בתהליך, השינויים שמתקיימים הם גדולים ועצומים ומעבר, הרבה מעבר, לפן המקצועי העסקי. קחי את ההזדמנות הנפתחת לך ותרויחי מכל העולמות. בהצלחה.

למעלה