מה דעתכם?

חגית35

New member
מה דעתכם?

בקישור שלהלן לינק לכתבה שמאוד הרגיזה אותי באי הדיוקים שבה מה אתם חושבים על המוזכר בכתבה?

נסיכה ג

New member
חגית כרגיל אני מסכימה עם כל מילה

שלך. כתבה מקוממת חסרת דיוקים ומסולפת!!!

I am ADiDi

New member
מה ציפיתם למצוא תחת הכותרת

"אלטרנטיבי" ? הרי אנחנו כבר מכירים את ה"אלטרנטיביים" למיניהם....

לא הצלחתי לקרוא את הכתבה, אבל אני

מאוד מרוצה מהטיפול שאני מקבל באנטי היסטמינים מאז 1993. אני אובחנתי כלקויי למידה ב1976 כשכולכם הייתם בטוחים שאין דבר כזה בכלל. אני קיבלתי התאמות במבחנים כבר ב1982 כשכולכם חשבתם שזה בלתי אפשרי. אני לא יודע מה כתוב בכתבה ההיא אבל ברור לי מה תחשבו על אנטי היסטמינים בעוד 20 שנה. לגבי הריטלין, אני ממש מצטער שלא הכרתי אותו כשהייתי ילד. יתכן שאני אצרף אתו לרשימת התרופות שלי לשם ניסיון. אני חושב על זה כבר הרבה זמן ולא מתפנה למשימה. על האנטי היסטמינים אני לא אוותר. לגבי המודל הצרבלי, אין לו שום קשר עם רפואה אלטרנטיבית. האסכולה הצרבלית היא אסכולה של נוירולוגים ופסיכולוגים. היתרון של המודל הצרבלי על המודל של רופאים כמו דר' מנור הוא שלדר' מנור אין מודל מגובש בכללל אלא רק גיבוב של רמזים מעטים. אין לה שום הסבר מעמיק למנגנון הפתולוגי ולכן אין לה מושג למה הריטלין מצליח. תחשבו מה שאתם רוצים. נפגש בעוד 20 שנה.

חגית35

New member
האם אנטי היסטמינים יוצרים ריכוז???

או שרק מסייעין לדיסלקציה ולקויות למידה במובן שהם מקלים על הגודש והאלרגיה? באיזה אופן זה מסייע לך עידו? ייתכן והן טובות למי שהינו אלרגני או שאצלו הפתולוגיה היא של בעיות אוזניים ודלקות ו/או אלרגיות חוזרות ונשנות ואז הוא יראה הטבה בבעיה הרפואית של האלרגיה עקב שימוש בהן אבל מכאן ועד לכך שהן באופן מובהק יוצרות קשב וריכוז זאת לא ראתי עד כה מעולם ביחס אליהן. אולי עקב ההקלה במאפיין האלרגני הילד ההיפראקטיבי יהיה פחות היפר ואולי אף עקב הנמנום שהן יוצרות את זה אני יכולה להבין. אולם השאלה הינה, לאור הטענה המועלית בכתבה כאילו הן הן התרופות האולטימטיביות ל-ADHD וכביכול לא מזיקות ויותר טובות מריטלין (חבל שלא הצלחת לקרוא את הכתבה אשלח לך אותה במייל) האם יתנו אפקט של מיקוד וריכוז טהור כמו זה הנדרש למילוי מטלות אקדמיות + הפחתת האלמנט התזזיתי אימפולסיבי שהינו גם חלק מההפרעה (ניתן להעמיד יעילותן של תרופות אלו למטרה זו במבחן טובה או לבדוק לאורך זמן בשאלוני קונורס את תפקוד המטופל- השאלה היא האם זה נעשה באופן כזה לגבי תרופות אלו?) אלו לא תרופות לשימוש סימטומטי כמו הריטלין לדוגמא, אלא הן ניתנות לטווח ממושך למיטב הבנתי זה לא מנגנון כמו סטימולנטים שניתן בשעת הצורך לשם יצירת רמת ריכוז גבוהה.

הטיפול באנטי היסטמינים אינו מושלם.

ראשית, מדובר לא בכל אנטי היסטמין אלא רק בתת קבוצה שלהם שההתוויה המקורית שלה היא נגד בחילות בנסיעה. אין כאן קשר הכרחי לאלרגיות. יש כאן קשר הכרחי לתפקוד לקויי של אברי חישת המרחב באוזן התיכונה שבגללו יש תפקוד לקויי של הצרבלום שהוא איבר חיוני בקואורדינציה וריכוז. האם האנטי היסטמינים נותנים אפקט של ריכוז נטו? אם שילוב התרופות נכון ומתאים לסימפטומים נותן צימצום הדרגתי של הסימפטומים של לקויות הלמידה והריכוז. שילטוב לא נכון יכול לתת את ההפך ולא פעם מטופל צריך מיד להפסיק לקחת אחת מהתרופות ולהמשיך רק עם האחרות. אם הטיפול לא ניתן באופן שמאפשר את בדיקת התרופות - אחת אחת, הוא מסוכן. האם הטיפול יותר טוב מריטלין? תלוי מאיזו בחינה: תוצאות טיפול נכון מורגשות הייטב תוך חודש. תוצאות טיפול בריטלין יכולות להיות מורגשות ביום. פחות תופעות לוואי? כן, אבל רק אם עושים את זה נכון. טיפול בעוד סימפטומים חוץ מאלה הקשורים בריכוז ואימפולסביות - נכון. אפקט רפואי חיובי מצטבר - קיים באיטי היסטמינים ולא קיים בריטלין... בקיצור, השיטות שונות לחלוטין ואין צורך לקחת רק אחת מהשיטות. אפשר להנות משתיהן. אפשר גם לסבול משתיהן כי אף אחת מהן לא מושלמת.

avilike

New member
שאלה

אתה טוען שיסוד הבעיה באברי חישת המרחב באוזן התיכונה. כיצד זה מסתדר עם תוצאות בדיקות הדמיה שמראות שינויים *פיסיולוגים* בחלקים שונים של המוח, שינויים *ביוכימים*, ושינויים בדפוסי EEG. כל זה מהאוזן?

ראשית, רק 75% מהמקרים מתאימים

לתיאוריה הזו. אפשר לקבוע זאת לפי ההצלחות של רופאים שונים מהאסכולה. כולן עומדות על 75%. שנית ברור כשמש ששוני בחישה גורם לשוני במחשבה וששוני במחשבה גורר שינויים כימיים ומבניים במוח. לדוגמא, כשאדם בריא עוצם עיניים רואים שינוי בEEG וכשאדם בריא מתעוור בעיין אחת בגיל מאוחר, גם איזורי הריאה במוח משתנים.

חגית35

New member
האם טיפול זה "מרפא" ADHD/ דיסלקציה?

זו השאלה המתבקשת כעת, כי זה מה שנטען בכתבה בצורה די נחרצת האם בשימוש קבוע לטווח ארוך לקוי למידה ישתפר? מוטורית ומבחינות אחרות כגון קואורדינציה וכו'? מה עם תופעות לוואי של התרגלות ואז אולי אפקט השפעה קטן או בכלל לא?

יש צימצום דרמטי בסימפטומים במשך

הזמן. האם יש העלמות מוחלטת של כל הסימפטומים? לא יודע. אני מסתפק בצימצום משמעותי של הרבה מהם. מה קורה כמפסיקים לקחת את האנטיהיסטמינים? יש נסיגה מסויימת לאחור וחלק מהתפקוד הפגום חוזר אבל בשום אופן אין נסיגה עד נקודת ההתחלה. אם עושים את ההפסקה בצורה מבוקרת ונכונה, הנסיגה מינימלית. האם יש התרגלות? בהחלט כן. עם הזמן צריך להעלות מינונים. ברפואה כלום לא מושלם אך תמיד ניתן לחקור ולשפר.

למעלה