מה דעתכם?

מה דעתכם?

לפני הכל, חשוב לי להבהיר שהמטרה היא בהחלט לא לקנטר אלא ללמוד, פשוט ההחלטיות נראתה לי תמוהה ורציתי לדון שנית בנושאים הללו: בפורום מקביל נשאלה שאלה: האם ניתן לטפל ברפלקסולוגיה באשה מבוגרת הסובלת מאוסטאופרוזיס מתקדם למדי וסתימת עורקים? תשובת מנהלת הפורום הינה שאין אפשרות לשפר את צפיפות העצם או לפתוח חסימה בעורקים, וכן שכפי שרפלקסולוגיה לא יכולה לפתוח עורק חסום אין טיפול רפלקסולוגי יכול לגרום לקריש להגיע למוח, לכן אין לחשוש מטיפול רפלקסולוגי. מה נראה לכם? למיטב הבנתי, אם הפעולה הטכנית של עיסוי מגבירה את סירקולציית הדם, הרי שבהחלט יש מקום לחשש בנוגע להשתחררות קריש דם? והאם שילוב של תזונה נכונה ו"הובלתה למקום הנכון" כלומר עידוד הגוף בעזרת רפלקסולוגיה לא ישפר את מצב הסידן והעצמות? כלומר, למה לדברים אחרים כן ולאלו לא?

avorly

New member
קסם המדבר,

דיון מעניין מאוד! מבחינתי אין שום בעיה להעלות כאן נושאים שנראה לך שיעניינו את כולנו. כל נושא יתקבל בברכה. מנהלת אותו פורום היא רפלקסולוגית / מטפלת הוליסטית
הרי בטיפול הוליסטי אנחנו מטפלים באדם, בשלם. למה שלא נוכל להטיב מצבים מסויימים? לגבי שחרור קריש דם- בהחלט יש חשש, ומי שלא התמחה בנושא- עדיף שלא יגע, כדי לא לעשות נזק חס וחלילה .......... לגבי תזונה- בהחלט יכולה להועיל להקטנת ואפילו העלמת הקריש. היום כבר בבתי חולים לאנשים אחרי צנטור למשל, הרופאים ממליצים לצרוך כף רכז רימונים ביום, כדי לנקות את כלי הדם. אני כמעט משוכנעת שאם המטפל/ת התמחה/ה בנושא מסויים היא/הוא בהחלט יכולים להועיל. אותו הדבר למשל לגבי בעיות פריון.

csh018

New member
תגובות לטיפול

לכל שיטת טיפול יש אחוזי הצלחה בתחומים שונים. אך זה לא אומר שבעזרת שיטה מסויימת אני לא הגיע להצלחה למרות שבשיטה אחרת ישנם אחוזי הצלחה גדולים יותר. ומכיוון שאנו לא עוסקים בסטיסטיקה. אלה כל מטופל ומטופל אנו מנסים לעזור ויכול להיות שהמטפל עצמו "קטן" על הבעיה או על המטופל. ויותר מזה יש בעיות שרק רפואה קונבנציונלית יכולה לעזור. לכן יש מקום לטפל בכולם ובכל סוג של בעיה, ובמידה ואתה כמטפל לא מצליח תפנה את המטופל למטפל אחר או לתחום טיפול אחר שיכול לעזור. וגם במקרה הזה שעלה כאן כמובן שיש אפשרות לעזור בצורה הוליסטית וכמו שציינת בעיסוי הרגליים אנו משנים את זרימת הדם ויש לזה השלכות. ויש לרפלקסולוגיה הרבה מה לתרום. בהצלחה שלומי

למעלה