מה דעתכם?

ירמי BSD

New member
מה דעתכם?

בתחנות הרדיו הממלכתיות כמו קול ישראל וגלצ משודרת מוזיקה ישראלית, לועזית, קלאסית, מזרחית. אך מקומה של המוזיקה החסידית נפקד ואני לא מדבר על תוכניות דת אלא על השירים ששמים באמצע תוכניות אקטואליה וכדומה מדוע אפשר לשמוע שיר בצרפתית אך מוזיקה חסידית לא? מדוע אפשר לשמוע מוזיקה מזרחית אך לא חסידית?

אהבתי את השאלה

זה כמו שתשאל למה אנשים מעדיפים להזמין טייק אווי ולא לבשל בבית כי להזמין יותר נוח זה כמו שמזרחית יותר אנשים אוהבים ומוזיקה חסידית הרבה הרבה הרבה פחות

ירמי BSD

New member
אוקי

אבל 15% ממשלמי האגרה הם אנשים דתיים\חרדים (אם לא יותר...)שהרי אגרת הרדיו משולמת בטסט. וחוץ מזה לפי התגובות כאן בפורום כולם רוצים רק מוזיקה ישראלית ובכל אופן ברדיו ממשיכים להשים מוזיקה לועזית(שלא נדבר על זה שרדיו ממלכתי אמור לספק תקשורת מאוזנת לכולם, שלא כמו הרדיו האזרי שפונה לסקטורים שונים.

Evyatar613

New member
יש הבדל.

בדיוק מתוקף היותה של רשות השידור רשות ציבורית, שקיימת בחלקה מכספי האגרה, הוקמה רשת מורשת בקול ישראל, אשר משדרת לא מעט מוסיקה חסידית. בגלגולה הנוכחי של הרשת היא משודרת ברשת א', בחלק משעות היום. אין טעם להשמיע מוסיקה חסידית ברשתות ה"רגילות" משתי סיבות: הראשונה - רוב רובה של המוסיקה החסידית (ואני לא מכליל, כי יש יוצאי דופן) היא ברמה נמוכה בהרבה ממוסיקה ישראלית. השניה והעיקרית - רוב המוסיקה החסידית הקלאסית מושרת בהברה אשכנזית (נשמע כמו יידיש), הברה גלותית שמונעת מרוב הציבור להתחבר אליה. לי אישית זה גורם להעביר תחנה ישר. מניח שלרוב הציבור. לכן מי שרוצה לשמוע אותה יכול לעשות זאת בתחנות הרבות שמשדרות רק אותה.

ירמי BSD

New member
זה צד אחד

אבל אולי אם ישדרו את זה יותר, יותר אנשים יתחברו לזה זאת בנוסף לזה שהרמה השתפרה ב4-5 שנים האחרונות מאד ובל נשכח שהמוסיקה המזרחית התחילה בדיוק כך שאנשים היו מעבירים מיד את הערוץ כשהיו שם שירים ים תיכונים ומזרחיים ואולי בדיוק מהסיבה הזאת לא משדרים את זה לכלל הציבור שאולי חס ושלום הוא עוד יאהב את זה

alpha80

New member
אולי קודם כל נתחיל "לדחוף" מוסיקה

ישראלית של יוצרים צעירים במינון קצת יותר גבוה מהמינון הנוכחי, זה יכול לתרום קצת יותר מאשר מוסיקה חסידית שכבר יש לה את הקהל שלה והיא מושרשת בתודעה של מי שמכיר ואוהב אותה. גם אם ניקח מצב היפוטתי ודמיוני לחלוטין שבו ישולבו שירים חסידיים בפלייליסט של גלגלץ או רדיו תל אביב במינון של שיר בשעה (שזה מינון מעל ומעבר לסביר לסגנונות שונים מהקו הכללי של התחנה) , תהיה בטוח שרוב רובו של הציבור שאוהב מוסיקה חסידית , שגם ככה לא מאזין לתחנות החילוניות הללו, לא יחכה לשמוע את השיר החסידי שלו פעם בשעה או פעם בשעתיים, ויאלץ חלילה לשמוע מוסיקה "חילונית" של מדונה או דנה אינטרנשיונל.
ובוא לא נדבר על רמה מוסיקלית שעלתה... לא שאני מבין גדול במוסיקה החסידית, אבל מהמעט שיצא לי לשמוע מוסיקה מזרחית חדשה, שטוענים שגם היא השתפרה פלאים באיכותה, אני אישית חושב שהיא הולכת אחורה בצעדי ענק... הפקות של שני שקל שמתיימרות להיות מי יודע מה. זה שאנשים אוהבים את זה לא עושה את העניין למקצועי. אבל זה רק כבדרך אגב, ומי שרוצה להרביץ לי על זה יודע איפה למצוא אותי

ירמי BSD

New member
א. לגבי האמנים הצעירים אתה צודק

ב.בכוונה כתבתי את קול ישראל וגלצ שהם תחנות אקטואליה מובהקות שלהם יש המון המון מאזינים דתיים וחרדים שאולי חלקם לא יודה בזה שהוא מאזין להם אבל האחוזים גבוהים מאד ולא כתבתי את הערוצים האזוריים שלהם יש פחות מאזינים מהסקטור הזה

המון המון מאזינים לזה...

זו קביעה שטחית ולא מבוססת. אם יש לך מספרים - שוט! אם לא - אז מההתרשמות שלך שהרבה מקשיבים? ההתרשמות שלי שונה. ובכל מקרה גם אם מקשיבים לזה אני מסכים במאה אחוז עם הדברים שאורן כתב. מדובר ב-5 שירים לשעה לכל היותר... איך כבר אפשר לשלב שם?! מבחינת תחנות מוזיקה אגב הקריטריונים של השידור הציבורי לא צריכים להיות מי משלם לו ומה הוא רוצה לשמוע. את מה שרוצים לשמוע - הרדיו המסחרי אמור לספק. הרדיו הציבורי אמור לספק דוקא את מה שלא רוצים לשמוע. כלומר אם היה מתברר שיש למוזיקה חסידית ערך תרבותי או מוזיקאלי או כל ערך אחר ראשון במעלה שהחברה הישראלית לא יכולה להרשות לעצמה רדיו בלי מוזיקה חסידית - אז גם אם אף אחד ממשלמי האגרה לא היה חובב את המוזיקה הזאת עדין הייתי מצדד בתחנה של מוזיקה חסידית, כמו שיש לנו תחנה של מוזיקה קלאסית למרות שאולי רק 2% ממשלמי האגרה באמת צורכים את המוזיקה הזאת. מצד שני אם יש כל כך הרבה אנשים שרוצים לשמוע את זה - אז זה אינדיקציה שהמקום של זה לא ברדיו הציבורי אלא ברדיו המסחרי, ובמקרה כזה - גם אם זה מוזיקת זבל טהור - הרדיו המסחרי צריך לאפשר את התנאים לשדר את זה. זה שאצלנו הרדיו המסחרי מאפשר בקושי ל-20 תחנות לשדר - זה העוולה האמיתית.

גלטזזז

New member
נניח שאתה צודק. מה עם שירים ערביים?

גם הערבים אזרחי ישראל משלמי אגרת רדיו וכו'.. מה אתה אומר? אתה תמשיך להאזין לרשת ב' כשינוגן שיר ערבי ב"הכל דיבורים" או בגל"צ ב"ארבע אחר הצהריים"? הטענה העקרונית ראויה לדיון, אבל זה לא ממש מעשי...

ירמי BSD

New member
אם זה יהיה

במינון הנכון לא מן הנמנע שימשיכו לשמוע וחוץ מזה מתוך כלל הערבים יש אחוזון קטן שמאזין לקול ישראל ולא סתם, אלא בעיברית

למעלה