מה דעתכם?

ro99

New member
מה דעתכם?

אני מצרפת קישור לכתבת פרשנות של כותבת ישראלית בגארדיין של היום. הכתבה עוסקת ב"חגיגות" בארץ לרגל מותו של ערפאת (בעצם, זה צריך להיות "מותיו" בלשון רבים, כי בתקופה האחרונה הוא מת כבר כמה פעמים במדיה הישראלית...). רציתי פשוט לדעת איך אתם מרגישים כשאתם רואים למשל מתנחלים או אוהדי כהנא רוקדים ושרים באקסטזה, או בכלל את העליצות השולטת כרגע בארץ. אני לא מעריצה גדולה של ערפאת ולא מזילה דמעה על מותו. (גם לא אזיל דמעה על מותו של אריק שרון, אבל זה כבר סיפור אחר.) התמונות של אנשים חוגגים מזכירות לי פראים שרוקדים עם ראש של משהו שהרגו בקרב מולבש על חוד החנית. פשוט פרימיטיבי. וגם זה מראה על קוצר ראייה וחוסר מחשבה: מי יודע מה יקרה עכשיו. מה, הם חושבים שערפאת מת ועכשיו הכל יהיה בסדר? באמת!... לא יודעת: בראש וראשונה אני רואה זאת כהתנהגות ברברית ואני מתביישת שאנשים בכל העולם רואים את זה. הרי בישראל תמיד אוהבים להתגאות על "טוהר הנשק" (וכאן אני מרחיבה את המושג כדי לכלול גם את ה"אנחנו יותר טובים מהם"), ומגיבים ב:"נו, אתם רואים איך הם?" כל פעם שברחוב הפלסטיני חוגגים מוות כמו של רחבעם זאבי למשל. אז מה יעשו עכשיו אחרי שכולם ראו את האמת?

Joni M

New member
Shamefull ../images/Emo15.gif

very embarrassing indeed I try to tell people here that it is not all the Israeli people who do that, just the savages (and every society has them) who are ignorant and impulsive I didn't really like the way she compared the death of Rabin to the death of Arafat, and I don't think Rabin symbolizes to the Palestinian people what Arafat symbolized for us Anyway, I hope that Bush's promises to help develop the Palestinian autonomy will not be in vain

ro99

New member
בקשר לבוש וישראל-פלסטין

משהו אמר אתמול בתכנית קומית ב-BBC שהוא יראה את זה בתור התקדמות עצומה אם בוש אפילו רק יגלה איפה זה בכלל פלסטין...
Don't hold your breath. וגם שכחתי קודם להגיד לך מזל טוב על זה שהתקבלת ללימודים!

odedee

New member
בושה וחרפה

לא פתחתי את הלינק שנתת, הספיק לי לראות את השמחה ב"ישראלים בחו"ל". זה חלק מההתבהמות והגסות שמתפשטות בארץ יותר ויותר בשנים האחרונות. כשהפלשתינאים רוקדים עם דם על הידיים אחרי לינץ' הם ברבריים. כשהישראלים קופצים מאושר על זה שערפאת מת זו "שמחה טבעית פשוטה". את הפתגם החכם "בנפול אויבך אל תשמח" מחקו כלא היה. איכס.

raananh

New member
Why make this a politcal forum? x

Since when this forum became a political forum? x Also, why do you think that ALL gays agree with you? x Ra'anan

ro99

New member
אז הומואים רק מדברים על זיונים?

ומאיפה אתה מסיק שאני חושבת ש: ALL gays agree with me? לכן העלתי את זה לדיון, כי רציתי לראות מה אחרים חושבים. כך נוהגים לעשות בפורומים, דרך אגב. מביעים דעות, מתדיינים, מקשיבים...

למעלה