מה דעתכם?

yblumann

New member
בולים עם טעויות

אירית, קודם כל איזה טעויות? - בdesign של הבול? למשל ציטוט תאריכים/שנים לא , נכון, זהוי לא נכון של צפורים/חיות, או ציור לא נכון של בנינים נופים ועצמים? - בהדפסת הבול? צבעים ניקוב הדפסות רכב וכו? בשני המקרים צריך מידע וידע ובמקרה השני כיסים מאוד עמוקים ורכישת קטלוגים מפורטים. יש יותר מדי זיופים וטעויות הדפסה מכוונות וצריך המון ירע יעוץ וחות דעת של מומחים ליצור אוסף טעויות של הדפסות כפי שפרטתי. לדעתי קל יותר ונחמד יותר לאסוף בולים נוכחיים שמראים משהו בנושא או מלמדים ההסטוריה של המדינה . Yoram in London

doroni10

New member
אני לא אוסף טעויות- הן "מגיעות".

הטעויות הגיעו אלי מתוך איסוף רגיל. כאשר אני מקבל חבילת בולים (או בול בודד) קודם כל אני משווה אותו עם בולים שקיימים אצלי (באם קיימים). מתוך אלפי (ועשרות אלפי..) בולים שעברו דרכי מצאתי מספר עשרות טעויות שכאלו בלבד. תחום הטעויות, טעויות עיצוב, ותשניות (שלכל אחד מהם הגדרה שונה) רחב מאד, וכפי שאמרו קודמי יכול להיות יקר מאד לעיתים. אם זהו התחום - בגדול, אותו את מבקשת לאסוף עלייך להבין שיכולים לעבור שנים עד שהאוסף יגדל ממש. כפי שהזכרתי הטעויות שהגיעו אלי היו ברובן תוך כדי איסוף הנושאים העיקריים שלי ושל אשתי (ישראל, נופים אתרים ומבנים, פרחים פירות וצמחים, ומשפחת החתוליים). ההצעה שלי אלייך- על מנת שתוכלי לצבור כמות גדולה של טעויות, תשניות וטעויות עיצוב, רצוי תחילה שתבחרי נושא גדול אחר דרכו תוכלי לקבל עשרות, מאות ואלפי בולים שיעברו דרכך (כולל אלו שאת לא אוספת) ותוך כדי איסוף, ובחינה פרטנית של הבולים תוכלי לדלות מדי פעם את אותם בולים לאוסף הקטן יותר (מן הסתם) של טעויות וכדומה. גם כאשר אני קונה במכוון פריטים עם טעויות (ועשיתי זאת שלוש פעמים בלבד) דאגתי ראשית שהמחיר לא יהיה גבוה (סה"כ מי כאן רוטשילד?) ומעבר לכך הפריטים תמיד קשורים לאחד האוספים המרכזיים- כך שבטעויות כטעויות אני לא משקיע. אגב, תחום גדול היוצא מטעויות הוא "טעות לוח" או plate faults- התחום הזה משוגע לחלוטין וכולל לעיתים בולים שבהם "בועות" צבע וכדומה. אני אשתדל להביא דוגמא שכזו בהמשך היום או מחר. לעיתים טעויות שכלאו מצחיקות, בעיר כאשר מדובר בבולי אישים שפתאום צמחה להם שומה ענקית על האף או הלחי וכו..
דורון, נ.ב. בקרוב עוד הדפסות אחוריות על בולים ועוד מני מרעין דבישין..

gingerlab

New member
אופס

עוד פעם ניסיתי לשחק במגרש של הגדולים.פעם, לפני איזה עשרים שנה,אמרו שבאליפות הטניס המנצח מקבל 100,000$,ומי שמפסיד-35,000$.מייד התנדבתי להפסיד לעמוס מנסדורף. פשוט מצאתי בול עם פרח שנדבק לו קצת ירוק מהעלים בקצה-אז מה?אז נסחפתי והרגשתי שאני מינימום בולמן.באמת בזמן האחרון אני מסתובבת עם שקיות ניילון מלאות,(מענין למה).אירית.

doroni10

New member
זוהי באמת התחלה! אל תוותרי ../images/Emo13.gif

אם לא מדובר בירוק שממש נדבק מבול אחר (ואפשר לראות זאת בקלות) הרי שמדובר בטעות מזערית. שערי בנפשך שקיים אולי בול שכזה שכוווולו ירוק במקום הצבע שאמור להיות- זוהי כבר טעות יותר חמורה. תתחילי בקטן- תגיעי לדברים גדולים יותר. איך את חושבת שה"גדולים" הגיעו לדברים הללו? כולם התחילו ממש באותה הדרך. דורון,

gingerlab

New member
הבול שלי הוא כדוגמת "עלה ירוק"

מהגלריה שלך.יש לי גם בול שיש בו נקודות שנראות ממש כמו נקבובים אבל לא מנוקבבים-אלא רק כאילו מצוירות על הבול.אולי אתה יודע מה זה?אירית

doroni10

New member
אם תוכלי בבקשה לסרוק/לצלם ולהציג

אז נוכל לראות במה מדובר.. אגב בול ה"עלה ירוק" בבולים אלו יש הרבה טעויות (שיטת ההדפסה, מקום הדפסה.. המדפסות.. עד כדי כך שהבול עם העלה הירוק הוא זה שמופיע בקטלוג הבולים העולמי Scott לשנת 2004. אך כפי שאמרתי- זוהי טעות, וזה אומר שהנה כבר התחלת לאסוף טעויות (עכשיו נסי להשיג את הבול עם העלה האדום על מנת להציגם זה ליד זה)
דורון,

תמיר1991

New member
זה נושא מרתק, והגלריה והדיונים

שלך מוכיחים את זה טוב טוב. אני אשמח מאוד לתמונות נוספות! תמיר.

למעלה