מה דעתכם ?

ב י ג ב ר

New member
מה דעתכם ?

חשבתי על זה שאם רוצים לבנות רחוב של מגורים או מיסעדות צריך שתהיה גדר חיה או חומה ירוקה כלומר אני מיתכוון לעצים או שיחים שיסתירו את המיבנה או את הקומה הראשונה שלו וככה זה יצור שקט ואינטימיות על ידי כך שזה יעשה מעין הפרדה או גדר חיה בין כביש סואן או רועש לבין סביבה שקטה . מה דעתך אווה ? . אם למשל ישתלו עצים צפופים או ערוגות של שיחים לאורך כל רחוב קרליבך , תחשבי איזה נעים זה יהיה לשבת בתוך מסעדה בעיקר אם אלה בני זוג שהולכים לבלות את הירח דבש שלהם .

ב י ג ב ר

New member
במיוחד אלה ........................

שישבו בתוך פאב או המסעדה לא ייצטרכו ליראות את הכביש הסואן .

ש איילת

New member
ברישוי עסקים..

ם יש היתר לאותה מסעדה או פאב להצבת שולחנות וכסאות אזי יש אפשרות לשים אדניות מסביב לשטח המלבני, נניח, המבוקש..אפשר גם לשים אדניות גדולות יחסית עם צמחייה עציצים גדולים צפופים להסתרת הכביש.. אבל אני מבינה שאתה מתכוון לדבר שהוא יותר בעל משמעות. חשוב גם לדאוג שישאר מקום להולכי רגל בצורה נוחה. יש לבדוק רוחה מדרכה, רוחב כביש..מה הרווח של המדרכה שיישאר ליד הפאב/מסעדה למקום ישיבה וכולי.. נזכרת בשדרות של ת"א..כיף שם. הרגשה נעימה.

ב י ג ב ר

New member
בדיוק !!! איילת

זה בדיוק מה שהיתכוונתי . אבל אם כבר לעשות אדניות אז למה שהעירייה לא תקים מידרכה עם עצים צפופים ושיחים כדיי שזה יהיה כבר באופן קבוע ולא באופן זמני .

בקשר לשדרות בתל-אביב...

כאשר התחילו לבנות את מסלול האופנים, מה שבסוך פרומנדה של כלבים, היום, שאלתי את שאילה המתבקשת, לפי דעתי - למה לא מתכננים את חתך השדרה, מגדר עד גדר, מחדש? כי, הם התיחסו רק לרוחב בין שורות העצים...וכך יצאה דבר טיפשי, שאמצע השדרה מסלול האפנים, ביחד עם חולכי הרגל, מצד שיני, על יד הגדרות יש מדרכה קטנה, שורה של חניה, ומסלול הנסיע... אילו הייתי עושה, הייתי לוקחת את כל החתך, ובאמצע הייתי עושה כביש לכיוון אחד בלבד (מוריד את החשק להכנס, אם צריך לעשות סיבוב כל פעם) עם חנה לשתי כיוונים בין העצים, משולב עם שיחים באזור העץ, הפרדה של מסלולי אופנים וחולכי רגל. כך, המכוניות, האומנם באמצע, אבל כך רחוק יותר מהגינות של הבתים, ומסלול האופניים בגבה הכביש, ולא ביחד עם המדרכה....לפי דעתי, אם היו עושים את זה כך, היו מתקדמים לשיטות טובות של סידור עירוני. מה דעתכם?

לא אוהבת להכליל...

הרצון, לחפש פטרון למנוע הפרעה - מבורך. ככה צריך להיות. השאילה, מה דרך הנכונה, אולי עצים, שיחים, אולי גגון קל, מבד...זה תלוי במקום הספציפי.

למעלה