מה דעתכם?

מה דעתכם?

בעיתון האנגלי the guardian הופיע כתבה שסיפרה את סיפורם העצוב של פליטים (ערבים וכורדים) מעיראק, המבקשים לקבל מקלט באנגליה, ולעיתים קרובות נדחים. מעריכים שבזמן הקרוב ינסו עוד רבים להגיע. עולה השאלה: האם יש לאנגליה הצדקה מוסרית למנוע מפליטים מקלט, כאשר הם איבדו את ביתם בגלל מלחמה שמנהלת אנגליה? מה דעתכם?

חדף

New member
לדעתי - כן

אין מה לעשות - הגירה גדולה יכולה לערער את היציבות של כל מדינה דמוקרטית(כולל זו שלנו, אם תשאלו אותי). לדעתי זכותה של מדינה להיסגר בפני מהגרים. זה שאנגליה ניהלה את המלחמה לא רלוונטי לדעתי. אם המלחמה הייתה מוצדקת, אז צריך להגיד תודה שהיא עזרה להפיל את סדאם ולא לבוא בטענות על למה היא לא עושה עוד. ואם המלחמה לא הייתה מוצדקת, אז הביקורת צריכה להיות על עצם הלחימה, ולא על עניין הפליטים.

MxIxAx

New member
גם אני חושב שכן...

אבל צריך לגרום למצב שיהיו להם תנאים לחיות טוב איפה שהם גרו לפני. אבל כידוע גם ארהב וגם אנגליה פתחו במלחמה בלי לדעת מה יקרה בעקבות, וזה מגיע לאנגליה. ילדה רעה. חבל שלארה"ב אין את הבעיה הזאת, אולי תהיה וגם זה יגיע לה, יותר.

המחויבות

של בריטניה וארה"ב, לדעתי, היא לעזור לאותם פליטים עיראקים להשתקם בארצם - כלומר להשקיע כספים בשיקום בתיהם של אותם אנשים ובשיקום התשתיות בעיראק. המלחמה בסך הכל (גם אם נפתחה מהסיבות הלא נכונות) השיגה הישג חשוב בעיני כל אדם שהוא שוחר חירות - בכך שהסירה את המשטר העריץ ביותר (מלבד אולי צפון קוריאה) שהיה קיים בעת הזו. גם אם לא תקום במקומו דמוקרטיה מערבית ליברלית עדיין היה סילוקו של סדאם דבר נכון וראוי מבחינה מוסרית-ערכית (וזאת גם אם שיקולים מוסריים - ערכיים לא היו אלה שהינחו את בריטניה וארה"ב בפעולתן). לדעתי, הן מחויבות כאמור בשיקום הפליטים - ויש להניח כי חברות אמריקניות ובריטיות ירוויחו לא מעט מהפרויקטים לשיקום עראק (אני לא רואה בכך שום בעייה - כי אני לא רואה מי ממש יפסיד/ייפגע מפרויקטים אלה). לעניין הפליטים - אני סבור כי יש להטיל חובה על מדינה לקלוט פליטים (בכמויות סבירות) רק אם אלה נרדפים בארצם ו/או קיימת סכנה ממשית לחייהם.

Mנטה

New member
להשקיע כספים פחחחחחחח

אמריקה ואנגליה עושות עכשיו ימבה כסף מהשקעות בפיתוח ובניה של עיראק מחדש. המלחמה הזאת הולכת להוסיף הרבה כסף לחברות (שחלק מהן שייכות בעקיפין או מנוהלות על ידי אנשים שהובילו את המלחמה הזאת
). (מי שמעוניין בעוד פרטים, יש כמה מאמרים על זה בגדה השמאלית)

למעלה