מה דעתכם

La Gamba

New member
מה דעתכם

מה ישפר יותר טוב את המצב הכלכלי במדינת ישראל, מה ייתן לממשלה יותר כסף. הפיתרון של שינוי, להעיף את תקציבי החרדים לכל הרוחות ולהפסיק לפנק אותם? או הפיתרון של העבודה, להעיף את ההתנחלויות המבדודות והעמוקות לכל הרוחות, ולהפסיק לבזבז כ"א וכסף עליהם? מההסיבות הברורות אני תומך בדרך השניה, מה איתכם?

Moledet972

New member
הכספים שרוצים לקצץ מההתנחלויות

אינם רציניים. מדובר בסכומים של לא יותר מ-100 מיליון שקלים, ולמרות שהמספר נשמע עצום וכביר, אין בו אפילו כדי להועיל במשהו לכלכלה של המדינה. ממילא ברגע שהמדינה מקבלת כסף, היא מעבירה אותו כמשכורת לפקידיה המנופחים. אם רוצים לפנות את היישובים, אז להיפך, זה יהיה מעמסה כלכלית, שכן מדובר על יישוב מחדש של כמה עשרות אלפי יהודים, שמבחינה כלכלית זה כמו ישוב מחדשה של כמה מאות אחפי ערבים.

La Gamba

New member
אבל הסכום שיתקבל כתגובה

לא רק מהקיצוץ, אלה מהתמיכה הבינ"ל הכספית.

Moledet972

New member
אז אתה רוצה למכור שטחים תמורת כסף?

אנחנו נעברים כספים לערבים, ובתמורה נקבל כסף. יש שיטות הרבה יותר טובות לקבל כספים תמורת שטח. כמו, למשל... למכור את גוש דן לסעודים. יש להם הרבה נפט, ואני בטוח שהם יתנו לנו הרבה כסף תמורת תל אביב והסביבה.

EverMan

New member
דובר פה על כסף בשרשור

לא על שטחים. הפינוי התנחלויות מבחינה פיננסית טוב ...

La Gamba

New member
ומבחינה תדמיתית

נרוויח כ"א, חיים, כסף, כלכלה, תדמית, ביטחון.

Moledet972

New member
בתחילת המאה שעברה, ניתנה לנו

אפשרות לבחור בית לאומי. אם כל שרצינו היה חיים, כסף, כלכלה, תדמית וביטחון, היתה לנו אפשרות לבית לאומי באוגנדה או בכרים. אבל, בחרנו בארץ ישראל מסיבות אחרות כנראה... או שלא?

La Gamba

New member
טוב

נקודה טובה, רק שאתה שוכח שמדינת ישראל אינה התנחלויוץת. את כל מה שציינתי מקודם לא נקבל אם נפנה את רמת הגולן/ תל אביב/ חיפה/ירושלים. אלא אם נפנה התנחלויות מבודדות שאין להם שום הצדקה.

tsveeka

New member
צודק, פינוי מיידי של התנחלויות

מיותרות. כמה אפשר לדבר על זה? לפנות וזהו אבל ראש הממשלה שהעם בחר הוא אריק שנהנה להיכנס בערבים בראש. הוא לא למד את החוק הראשון החשוב ביחסי אנוש? "הדרך הטובה והיעילה לנצח בויכוח הוא להימנע ממנו".

לפנות וזהו?

פינוי התנחלויות יעלה הרבה מאות כסף, משהו כמו 10 מליארד דולר אם הדרך הטובה לנצח בעימות זה להמנע ממנו, לא היינו צריכים לבוא הנה. הפלסטינים אומרים וחוזרים ואומרים שמבחינתם גם תל אביב זו התנחלות, וזכות השיבה, עליה לא יוותרו, לטענתם, היא גם לשכונת סומל ולכפרים שעליהם יושבים עכשיו רמת אביב ודינזגוף סנטר. אז האופציה של להמנע מעימות אינה קיימת. ישנה אופציה לברוח חד צדדית (ולהאמין בנאיביות שהפלשטינים ישנו את דעתם ויוותרו על זכות השיבה או להכנס בהם בכוח עד אשר יבינו שישראל היא עובדה קיית ויותר חשוב, שאי אפשר להוציא מישראל ויתורים בכוח.

La Gamba

New member
אתה מוכן לצרף לינק

שמעתי לאחרונה דעה, כי כךל הרעיונות האלה ש"הם רוצים לזרוק אותנו לים" דומים ל"המוסד אחראי לאסון התאומים" קונספירציה ותו לא. אני לא מניח שיש לך עובדות, אלא חוץ ממפלטו הידוע של הקונספיריסט- ידע כללי, עבודות מוצקות, טריוויאלי. (כמובן, שאשמח לעמוד על טעותי, ולגלות שאין כל כך הרבה קונספירסיטים בישראל)

איפה היית בשנים האחרונות?

לפעמים חוסר הרצון שלכם להקשיב למה שהצד השני אומר מכה אותי בתדהמה. ההבדל בין ערפאת לחמאס זה שהחמאס טוען כי המלחמה תסתיים כאשר כל הציונים יחזרו לארצות מהן הגיעו, והפתח ירשה לישראלים להשאר. מאחר ושניהם תובעים חזרה של כל הפליטים, ההבדל הוא סמנטי בלבד. הרי ברור שאף יהודי לא יוכל לחיות כאן אחרי שארבעה מליון פלסטינים יגיעו הנה. ערפאת, בספטמבר 2001 אמר באו"ם: לא יהיה שלום במזרח התיכון עד אשר יחזרו כל הפליטים וצאציהם לבתיהם ולאדמותיהם, וכל מי שלא ירצה לחזור יקבל פיצויים הולמים. שים לב "לבתיהם ולאדמותיהם"! לא לדבולות 48 אלא לאותם כפרים ואדמות שננטשו! אם אתה רואה טלויזיה, בודאי שמת ליבך לעובדה שמאחורי שולחנו של ערפאת מתנוססת מפת פלסטין מהים ועד הירדן. בכל זאת צרפתי לינק להסבר על היוזמה הסעודית שכל השמאל מאשים את שרון שסרב לאמץ אותה אל ליבו

La Gamba

New member
כל השמאל?!

אני לידיעתך שמח שלא נפל למלכודת הזו. יש הבדל בין בחמאס לעם הלפסטיני, ברור לי כי ארגוני הטרור לא יפסיקו להתקיף את ישראל בגלל שהיא החזירה לשטחים, השאלה היא עד כמה הם יהיו חזקים ובעלי מוטיבציה, ממליץ לך לקרוא את תקדים יהודה המכבי לאחר שחרור המקדש, למה הוא הפסיד. אטימות, אני רק הבאתי פקפוק מוסיים לאחרונה שעלה בי, חוסר אמון עצי, וביקשתי חיזוק. למה אתה מודהם?!

.המוסד

New member
אני לא יודע אם המוסד פיצץ התאומים

אבל "המוסד" בהחלט מוכן להביא קישור, ולא סתם קישור, אלא של אחד מהמתונים ומשוחרי השלום באש"ף, מורהו של נוסייבה(שגם הוא באופן מפתיע שוחר שלום ומתון) http://www.israeleconomy.org/hebrew/nbn/nbn296heb.htm

La Gamba

New member
טוב, קיבלתי

קיוויתי ללינק של אתר בעל שם, אך קיבלתי לינק לאתר ימני (בדקתי "על המכון") ניחא, אקבל זאת, ולא אבקש לעוד הוכחות, לא אבזבז את זמנכם, אך מכייון שבאתר מובא ציטוט, האם אתה יכול גם לקשר אותי למאמר המקורי? (די, אני מתחיל לסתור את עצמי). למרות שהייתי מעדיף אתר בעל שם בארץ מבחינת דיווח חדשות, אל תראו עצמכם כמחוייבים לחפש.

.המוסד

New member
כפי שנאמר שם, כל הראיון נלקח

מאתר ממר"י, אתר בעל שם, אך לצערי כתוב כולו באנגלית אבל אם אתה פוטר אותי מהוכחות(רוב תודות) מה אתה אומר על העניין? אולי איזה ספק קל התעורר, במיוחד כשזה בא מבית מתוני אש"ף, האוריינט האוס, הייתכן?

.המוסד

New member
כנראו חלו אי אלו שינויים וממר"י

התארגן גם בעברית http://www.memri.org.il/memri/index_hebrew.asp

Moledet972

New member
תמורת פינוי הגולן נקבל המון כסף.

פינוי הגולן = הסכם "שלום" עם סוריה. אתה יודע כמה השקעות יגיעו לאזור אם נגיע להסכם שלום עם סוריה?! תמורת פינוי אזורים כמו צפון הגליל, עמק עירון, וכו', נקבל הרבה השקעות, הטבות ותקצובים. אם למען בטחון וכלכלה נבנה הארץ, פינוי הגולן לפחות יהיה מצויין.

EverMan

New member
הרווח ממתן הגולן

יהיה משני ביחס לרווח שקיים ממנו. מה עוד שמדובר פה במתן שטחים תמורת כבוד , ולא שטחים שבאמת זקוקים להם. סוריה גם אם ניתן את השטח - לא באמת תעשה איתנו שלום להבדל מהפלשתינאים שכן.

כל התפישה שלך מטומטמת

כאילו שנושא פינוי מתנחל X מגבעה Y תלוי או משיק לנושא לקיחת תקציב Z ממתנחל R. אתה פשוט פופוליסט מתלמד שמנסה להסביר למשוכנעים למה העבודה עדיפה לדעתך על שינוי. מה שעצוב שאתה עושה את זה אחרי הבחירות...

למעלה