מה דעתכם???

mri10

New member
מה דעתכם???

אם שלחתם מסר למי מהחברים בתיבה והוא הגיב לאחר 24 שעות,ואתם בתגובה לתגובה התעכבתם פרק זמן דומה,רק שבינתיים הגבתם פה בפורום לכל מיני שרשורים.וממילא ברור שראיתם את המסר רק לא מיהרתם להגיב לו בחזרה.

זה אומר שאתם מזלזלים בנמען???

ועוד דבר.

אם פתחתי שרשור והתייחסתי לחלק מהחברים המגיבים ולחלק לא,האם האחרונים צריכים להעלב??

רבותי.אלו לא שאלות היפותטיות,אלו 'טרגדיות' של ממש שמתרחשות מאחורי הקלעים.

l e v a v i t

New member
אתה רציני?

נשמע שחוזרים לתיכון מאחורי הקלעים...

לא ידעתי שחייבים להגיב לכל מסר. (זה מסר רשום?)
אם אני לא עונה כנראה שלא בא לי לענות (אסור לי?)

הולכת להיעלב בפינה כי אני כרגע אחרונה

dori78

New member
טרגדיות של כיתה ג'.

אם אני מתעכבת במענה, יכול להיות ש:

* היו לי שתי דקות ולא פתחתי את תיבת המסרים,
אלא רק כתבתי משהו בשרשור שלא דרש יותר מדי תשומת לב.

* פתחתי את המסר, הוא דורש חשיבה לצורך מענה אמיתי ולא סתם חרטוט.

אם הגבתי לחלק מהחברים ולחלק לא, כנראה שלאלה שלא הגבתי לא היה לי מה להגיב.

בשונה מאלו שהגיבו לפני

אני לא חושבת שמדובר בהתנהגות ילדותית.

אם אין מדובר במסר ראשון, אלא התכתבות נמשכת, ואתה מוצא זמן להגיב למספר הודעות הפורום (והודעה אחת אינה שקולה למספר רב של הודעות), ומשאיר את המסר שנשלח אליך מיותם מתגובה, אני חושבת שאין בזה לכבד את הנמען.

כמובן שזה גם תלוי בתוכן המסר, אם הוא כזה שמזמין תגובה או התייחסות, אז על אחת כמה וכמה [ואם אין את הפנאי, אפשר להתייחס ולומר שאגיב בצורה מפורטת בהמשך].

כנ"ל ע"ג הפורום. אם מישהו טורח וכותב תגובה להודעה שכתבתי, בפרט כשמדובר בהודעה מושקעת או כזו שמכוונת להתייחסות או להמשך התדיינות על הנושא, מן הראוי להגיב.

הרי אם היתה זו המציאות, יעלה על הדעת להתעלם או לא להגיב למישהו שפונה אליך בשאלה או התייחסות? כשם שאני נוהגת במציאות, אני נוהגת במרחב הזה.

[כמובן שלכל כלל יש חריגים- והכל תלוי נסיבות
].

את לא יודעת עד כמה...

את צודקת.
אני מסכימה לחלוטין עם מה שכתבת..
התכוונתי לכתוב בדיוק את אותם הדברים שכתבת אבל עשית פה עבודה נפלאה!

אנשים,(לפעמים),מרשים לעצמם להתנהג פה,במרחב הוירטואלי הזה,בצורה אחרת ושונה מאיך שהם היו מתנהגים במציאות..
מאחורי כל ניק,מאחורי כל מילה ומשפט שנכתבים,יושב אדם.אדם עם רגש.
אנשים צריכים להזכיר זאת לעצמם..

dori78

New member
אני לא מסכימה.

חארות יש בכל מקום, וירטואלי או לא.
אני מתנהגת כאן בדיוק כפי שאני מתנהגת במציאות.
לא פורקת פה תסכולים ושטויות שאני לא מרשה לעצמי במציאות,
לא מתעלמת מאנשים שהייתי מתעניינת בהם במציאות.
אם מישהו מגיב לי בחצי משפט סתום, שלא ברור מה הכוונה (אם היתה כזאת) מאחוריו, אני לא בהכרח מרגישה צורך להגיב.

תלוי

אם אני מחכה לתשובה לגבי סידור הלו"ז שלי, זה יחשב כזילזול.
סתם חפירות, אין בעיה.

ebi83

New member
להגיב לכולם לא חייבים..

זה שיש אנשים עם צורך בצומי זה סבבה, אבל אני בעד להגיב עניינית (לא שזה מה שאני עושה תמיד, אבל עדיין).

לגבי המסרים, לדעתי כל עוד התגובה מגיעה בטווח זמן של ה24 שעות שציינת (מבחינתי זה יותר 12, כי לרוב אתה יכול להתפנות לזה בבקרים ובערבים) זה בסדר, אני יכול לאכול את עצמי מציפייה כי אני אוכל על זה סרטים אבל זה לא משפיע על היחס שלי לצד השני.

אם בן אדם נכנס למגה תגובות ולקיפול שרשורים עם אנשים בפורום ולא עונה אז זה באמת נראה כאילו המסר פחות חשוב לו וזה אומר דרשני.
אבל עדיין, בסה"כ מסר אינעל העולם

mri10

New member
תודה לכל המגיבים.

ובסה"כ אפשר לומר שהתקבלו תגובות המשקפות את מגוון הדעות בנידון.

ומה שאני למד מהדברים זה כך.

1.הדעה לנושא שהעלתי נגזרת מהגישה לעולם הווירטואלי,ולא קשורה בהכרח באנשים טובים ורעים. מחוץ לסכמה בחרה להשוות את זה ממש לחיים המציאותיים וזו עמדה לגיטימית לגמרי.

אבי לעומת זאת הגיב שונה ואמר "כולה מסר,ינעל העולם"אף אחד לא חושד את אבי בחוסר הוגנות,אם יורשה לי לפרשן אותו,כוונתו הייתה לומר,כולה עולם ווירטואלי,אז על מה הבלאגן?!

2.עצם העובדה שיש דעות לכאן ולכאן,מלמדת כי שום צד לא הזוי במיוחד או חסר הגיון,בסה"כ שתי הגישות נמצאות בתוך הקונצנזוס.

3.ובלי קשר לכלום,ישנם אנשים רגישים יתר על המידה,וחייבים גם להזהר בכבודם,וגם לחשוב פעמיים לפני שמתעסקים איתם.

ebi83

New member
רק לדייק

כדי שאני לא אבכה על דבריי שהוצאו מהקשרם

מייל, מסר, הודעה או כל פורמט כתוב מבחינתי לא מצפה לתגובה מיידית. אתה רוצה מיידיות- תתקשר או שתפגוש את האדם.

למרות שאני די מסכים עם האמירה שלך על העולם הוירטואלי, רק שהוא מתרחב אצלי גם לתחומים שנחשבים לרוב לקצת פחות וירטואליים.

יש משפט שאומר...

״אנשים ישכחו מה אמרת,
אנשים ישכחו מה עשית,
אבל אנשים לעולם לא ישכחו כיצד גרמת להם להרגיש״..
(אנג׳לו)

לכן,אני לא ממש מסכימה עם הפסקה האחרונה שכתבת ״יש אנשים רגישים יתר על המידה...לחשוב פעמיים לפני שמתעסקים איתם״..

ברגע שתכבד את האדם ממקומו האישי ולא ממקומך אולי תצליח לגעת בו יותר,
על אותו משקל של המשפט-
רוצה לשפוט מישהו-תשפוט אותו מהמקום שלו ולא מהמקום שלך..

זה היופי בעולם שלנו..
יש כ״כ הרבה סוגים שונים של אנשים,כ״כ הרבה סוגים שונים של רגישויות,פשוט צריך לדעת איך להכיל אותם.זה הכל.

mri10

New member
""פשוט צריך לדעתם להכיל אותם"

"אותם" =אותי,אותו,אותך,אותה.

את כווווווולם כולל כולם.

אוי אבל המיכל של כל אחד שונה משל חברו. ובאנג'לו וואמרותיו כולם רשאים לעשות שימוש.

מסכנים הם כל אותם מנסחי משפטים מובחרים,כל אחד לוקח את דבריהם לעולמו הקטן ומשתמש בהם לצרכיו האינדבדואליים.

ואנג'לו מקברו,מזדעק ואומר.

רגע,אבל כלל לא התכוונתי אליך/אלייך. אז מה אתה משתמש בי?!

אנג'לו יקר. נוח בשלום על משכבך,אני מצידי אשתדל לא להפריע לך.

המשך יום טוב לכווווולם.

תלוי..

אם לקח לי הרבה זמן להגיב למסר מסיבה מסויימת, כשאני כבר מגיבה אני מסבירה ואולי גם מתנצלת.

באופן כללי אני חושבת שיכול להיות מצב שיש לי זמן להגיב בקצרה על כל מיני נושאים שעולים בפורום, אבל אין לי זמן ומספיק שקט להגיב למסר אישי שדורש ממני יותר תשומת לב ומחשבה.

Anna Vasserman

New member
מה שתלוי, מתייבש ונופל.

לדעתי אין מה להעלב בכל מקרה.

אם לא בא לו לענות לי עכשיו, גם אם יש לו זמן, גם אם אין בעיה טכנית במערכת המסרים, גם אם משעמם לו עכשיו בטירוף.
לא בא לו לענות לי? זכותו.
זלזול? לא חושבת שבכל מקרה יש כאן עניין של זלזול.
אני לא חושבת שאנשים מכירים פה ברמה שבה אפשר להיעלב. אני נעלבת רק מהאנשים הקרובים אליי. ואיתם אני מתקשרת פנים מול פנים, ולא בפורום כזה או אחר...

mri10

New member
אני גם חושב כמוך

רק שלמדתי על בשרי שאם אתה נוהג כך לא בהכרח גם הצד השני חושב כך,ולצערי לא רק שהוא לא חשב כך,אלא הוא גם נפגע,הייתי אומר נפגע מאוד.

תסכל אותי לראות איך שכמה שתתאמץ לא לפגוע באחרים,תמיד יהיה מי שידאג להראות לך שהוא רגיש וחשוף הרבה יותר ממה שאתה חושב..

ועוד דבר,אני יכול לומר בכנות מוחלטת וללא כחל ושרק,שלא הייתה לי שום כוונה לזלזל או להתעלם.אבל הצד השני בחר להשאב לשם בכל הכוח.

אני רק שאלה

כי אני באמת לא מבינה, למה אתה פותח במסרים סמויים על גבי הפורום?
אם הצד השני רגיש וזה ידוע לך, מה עוזר לך שהוא רואה את התגובות של החבר'ה פה?
למה אי אפשר לסגור את מה שקורה מאחורי הקלעים - באמת מאחורי הקלעים?
למה להביא לכאן את מה שלא שייך לכאן? גם אם לא ציינת את כינויו או כינויה זה לא משנה וזה מאוד מתסכל.

ראסטלין

New member
אני גיליתי שזה המסנן הכי מוצלח שלי

אם מישהי מתעלמת או לא עונה היא ישר נכנסת לרשימה השחורה שלי.
לפעמים אח"כ היא רוצה ליזום משהו ואז היא לא מבינה אבוד לה כי הבנתי מה האופי שלה...
ושהיא נחמדה אליי עכשיו רק כי היא מעוניינת בי או רוצה ממני משהו.

למעלה