מה דעתכם??

דורית197

New member
מה דעתכם??

התחתנתי די צעירה הבאתי 4 ילדים די אחד אחרי השני ..נתתי את כל כולי בשבילם הזמן עבר הילדים גדלו..ופתאום אני מרגישה כל מיני דברים מוזרים ממש מוזר לי שהם קוראים לי אמא אני בעצמי מרגישה עוד ילדה שזקוקה לאמא ,הם ניראים לי בוגרים וגדולים כ"כ שאני תוהה לעיתים מי הם התרגלתי לטפל בתינוקות והם ממש אנשים בפני עצמם..אני מרגישה בלבול וכמו יישות אחרת..לפעמיים שאני איתם זה מרגיש לי כמו איזו הזיה שאני כבר אמא לארבעה...לא מעכלת בכלללל
מה אתם חושבים מרגיש לי דפוק לגמרי.

על סף שינוי

שלום לך דורית

נשמע לי שאת על סף שינוי! הם לא נראים לך אותו דבר, את לא מרגישה אותו דבר... משהו מתחיל להתרחש מתחת לפני השטח. התרגלת להיות אמא ברוב המהות שלך. נתת את כל כולך. עכשיו הם לא צריכים אותך באינטנסיביות הזו. את תמצאי את עצמך בכוון אחר, אבל עוד לא ברור מהו.

זה מקום מצוין!

מילכה8

New member
ילדים זה שמחה :)

היי דורית
קודם כל מברכת אותך על האומץ להגיד את דברייך ולהתחיל להתוודות לרגשות חדשים על פי תיאור דבריך את עוברת תהליך דומה לאנשים אחרים שמגדלים ילדים ופתאום הם גדולים כך שרגשותיך הם לא זרים ו"דפוקים" כהגדרתך .
אתן לך קו חשיבה כשאנו פוגשים מצב או רגש חדש לעיתים מנגנון ההגנה פועל אוטומטית ולמעשה אין צורך במנגנון הזה אלא לקבל את המצב להסכים לו להיות בו והתובנות יבואו בזמנן הנכון.
ומעבר לכך אולי רק אולי זה הזמן בשבילך להתחיל...
בהצלחה
מיכל קאופמן
מאמנת אישית ויזמית
michal kaufman פייסבוק

ommerl

New member
נראה לי שאת טיפה מתנתקת לפעמים

ניתוק מהמציאות זו יכולת חשובה ובריאה בעיקר בעיתות מצוקה שבהן יש לראות את המציאות בצורה אובייקטיבית.

יש שלוש עמדות שדרכן את יכולה להבין את המציאות:
עמדה #1 היא המציאות דרך העיניים שלך, בחיבור לכל מה שאת יודעת על עצמך ברגע נתון, לכל מה שאת קולטת בחושים ברגע נתון, כל מה שאת מרגישה ורוצה ברגע נתון, וכל מה שאת צריכה ברגע נתון.

עמדה #2 היא המציאות שלך דרך עיניים של אדם אחר שנמצא בסביבה בחיבור לכל מה שאת יודעת עליו ברגע נתון וכו..

עמדה 3# היא המציאות מבחוץ בניתוק מעצמך וממישהו אחר. היא המציאות כפי שרואה אותה זבוב שנמצא על הקיר, בלתי מעורב.

מהתיאור שלך נדמה שאת נוטה לצאת לעמדה #3 ולכן חשה ניתוק מה מהמציאות.

ההמלצה שלי היא לתרגל מעבר בין העמדות. דמייני מצבים שונים ונסי לעבור לעמדה #2 ואז לעמדה #1 ואז לעמדה #3 שוב. שחקי עם המעבר בין העמדות ותקבלי שליטה על תחושת הניתוק.

בהצלחה והנאה שיהיה לך!

למעלה