מה דעתכם?

אנטוליו

New member
שיר יפה.

מנגינה ומילים נכתבו, כמו רוב השירים בברה"מ, ע"י היהודים, למרות שלשמות משפחה שלהם יש צליל סלבי, דבר שלא רבים מודעים לו. כך גם במדע, רפואה, תרבות - כל דבר שמצריך שימוש בראש - לבני עמינו יש יצוג נכבד. אני מקווה שהודעתי זו לא תיחשב כאנטישמית ע"י כמה טרולים ששורצים פה ורק מחפשים איך לנגח אותי. על כל מיקרה, הם מתבקשים לא להגיב.

ואיך אתה מסביר את זה שהיהודים למרות היותם

מיעוט קטן וזניח (0.4% מאוכלוסיית העולם) הם כל כך מוכשרים והשפיעו כה רבות על העולם?

אנטוליו

New member
קטונתי להסביר זאת בעצמי,

אך נתקלתי בתאוריה מעניינת מאת פרופ' סטולשניקוב, יהודי יוצא ברה"מ שחי בברוקלין ויש לו אתר לא שגרתי ברוסית. אז קודם כל זה לא מיעוט קטן וזניח. 0.4% זה רק יהודים שיש להם קשר כלשהו לדת, אך בו בזמן מבחינה אתנית קיים אחוז גבוה בהרבה של יהודים חילונים, מתבוללים וסמויים שניתקו כל קשר ליהדות או אף קיבלו דת אחרת, כגון נצרות ואיסלם (כן, עמי קווקז המוסלמים והנוצרים, כמו צ'צ'נים ואוסטים, הם צאצאי הכוזרים.
למה הם מוכשרים יותר? לפי הפרופ' הם צאצאים של פולשים מהחלל בעלי תרבות מתקדמת. הם פלשו לכדה"א לפני כ-6000 שנה, בדיוק מאז שמתחיל לוח שנה עברי. אז בני אדם מצויים היו ברמה של קופי אדם, נאדרתלים ורבים מהם נשארו באותה הרמה עד לא מזמן. כך העברים הקדמונים התחילו למעשה הציוויליזציה הנוכחית והם מהווים את האליטה השלטת ומעמד בינוני של כל מדינה. הם גם יסדו את אב-טיפוס של שפות עולמיות שמקורו בעברית עתיקה. זה סיפור מעניין ומרתק אפילו בתור מדע בדיוני, אך רק מעטים יודעים על כך.

Astroo

New member
במוסקבה ולנינגד בשנות ה-50

היו עד 10% יהודים מכלל האוכלוסיה.

Wishful Thinker

New member
זה לא מדויק מה שרשמת

לפי היהדות, אדם אשר נולד יהודי (קרי לאם יהודיה) הוא יהודי גם אם לא עבר ברית מילה מלכתחילה. מן הסתם הוא יוכל לעבור אותה בהמשך (אם יחליט), אך השיוך הדתי שלו לא נשלל ממנו בעקבות כך.
ובקשר למשפט השני שרשמת- גוי לא שווה לבהמה ביהדות ובטח שאדם יהודי ערל לא נחשב לגוי ולא לבהמה. חבל שאתה לא מדייק וזה עלול להטעות אנשים.
לא מתכוונת לפתוח כאן דיון על הסוגיה, רק צרם לי מה שרשמת, כי אני יודעת בוודאות שזה לא נכון.

beatman

Member
רוב מוחלט של דבריו הינם שקרים מגמתיים

הברית היא בהחלט לא תנאי להיותו של אדם יהודי, אלא כריתת ברית אישית בין האדם ל-ה' ע"פ המצווה בתורה.

אנטוליו

New member
יהודי ערל במדינת ישראל אינו יכול

להינשא כדת ודין ואינו יכול להיקבר בבית קברות יהודי. הרבנים מוודאים לפני נשואיו
של יוצא חבר העמים שהוא נימול ולשם כך לא בוחלים מלדרוש להוריד מכנסיים, בדיוק כמו שעשו ציידי היהודים בזמן מלה"ע ה-2 בשטלי כיבוש גרמני. בבית קברות יהודי, להבדיל, לא יקברו יהודי ערל לפני שיחתכו לו. אלה הם עובדות חיים ואם הם צורמים לך, תבואי בטענות למי שכופה אותם ולא למי שמגלה אותם.
בקשר לבהמות - כנראה ש חסר לך ידע ביהדות. זה ידוע לכל מי שהתעמק בה ואפילו גדולי הרבנים ופוסקים לא הסתירו זאת. הרב קוק, למשל, שנפשו של גוי קרובה יותר לבהמה. הרב עובדיה הודה שתפקידם של הגויים לשרת את היהודים, כלומר להיות בהמות שלהם. אינני זוכר כרגע את הציטוטים המדויקים, אך הם כולם מסתמכים על תורה ותלמוד. אני יכול לעשות שיעורי בית ולהכין ציטוטים מדויקים, אם את מעוניינת.

TaL53

New member
לא שמעתי שמישהו נדרש להורדת מכנסיים ברבנות

אתה מדבר מניסיון אישי או ממה שקראת באתרים "עלומים" אי שם באינטרנט?
בטח שלא-יהודי לא יכול להיקבר בבית קברות יהודי! לכל דת יש בית קברות משלה. יהודי יכול להיקבר בבית קברות מוסלמי?

איפה בתורה ותלמוד כתוב על גויים שהם בהמות? אנא הפנה לפסוקים הרלוונטים.

אנטוליו

New member
לצערי, יצאו 2 שגיאות דפוס בההודעתי:

במקום ב"שטלי" צריך להיות ב"שטחי"
ואחרי "הרב קוק, למשל" נשמטה מילה "כתב".

כמובן שזה לא נכון

אף אחד לא בדק את איבר מינו של אבי לפני שהוא התחתן בחתונה יהודית, אף אחד לא בדק את איבר מינו של סבי (ושל קרוב משפחה אחר) בטרם קברוהו בבית קברות יהודי כדת וכדין.

גם שאר הדברים שאתה אומר הם לא נכונים. הבאתי לך מספר פסוקים מהתורה שמצווים על היהודי לכבד את הגר, "כי גֵרים הייתם בארץ מצרים", כלומר, הייתם זרים. לא מדובר כאן על גרים במובן של מתגיירים אלא בגרים במובן של נכרים וגויים.

כמובן גם שיהודי ערל כנימול נשאר יהודי. יותר מזה, על פי ההלכה, גם יהודי שהשתמד (המיר את דתו) נשאר יהודי, ורק בניו ויתר צאצאיו כבר אינם חלק מהעם. יש כאלו שאף מסיבות בריאותיות מקבלים "פטור" מברית המילה. יש גם כל מיני צפונים היפסטרים שהחליטו לא למול את ילדיהם. מובן שהם נשארים יהודים ואין זה גורע שום דבר מיהדותם.

חז"ל (חכמנו זכרונם לברכה) קבעו שעל שלושה דברים אדם יהרג ואל יעבור: עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים. לא נאמר דבר על ברית המילה.

אני לא יודע מה לך בדקו או לא בדקו, אבל זה לא משליך על הכלל.

jaffainvestor

New member
אלי יקר, יש לי חדשות בשבילך:

בתהליך של "טהרת המת" מבצעים, בין היתר, את הפעולות הבאות בגופת הנפטר:
- אם הוא לא נימול -- חותכים לו את העורלה
- אם יש קעקועים על הגופה -- חותכים (מורידים) את העור שיש עליו קעקוע.

האם זה לא חילול מזעזע של כבוד המת? בוודאי שכן!
מזל שיש עכשיו אפשרות של קבורה אזרחית (אם - כי אין מספיק בתי קברות אזרחיים, ולכן משפחה מגוש-דן שרוצה לקבור את הנפטר בקבורה אזרחית וללא תשלום, תצטרח לעשות זאת בבית-קברות בבאר שבע.

beatman

Member
אלה תנאים לקבורת יהודי

מי שרוצה להיקבר בבית קברות יהודי חייב לעמוד בתנאים אלה.
מי שלא, כפי שאמרת יש בתי קברות אזרחיים.

jaffainvestor

New member
אכן כך, "מי שרוצה" זו מילת המפתח

מי שמעוניין שיעשו את הדברים הנ"ל לגופתו לאחר מותו - שיבושם לו.
אני מקווה מאוד ומאמין שקבורה אזרחית תהפך ליותר ויותר נגישה (מבחינת מיקום בתי הקברות) עם הזמן.

Wishful Thinker

New member
אין לי שום חוסר ידע

ויש לי אפילו הרגשה שאני היחידה מבינינו שבאמת יצא לה להכיר מקרוב את ההלכה והתורה, אבל באמת חבל שנפתח את הדיון הזה, זה יהיה ארוך וככל הנראה לא יגיע ליעדו.
אני לא מסוגלת להתווכח עם מישהו שמסלף כך את העובדות.
אתה גם מתבלבל קצת בין ציידי יהודים לבין רבנים, אתה ממש משווה ביניהם ואין לכך שום קשר. אם יש לך הוכחות שאתה יהודי (שוב- אמא יהודייה) אז מבחינתם גם אם תהיה ערל ומקועקע על כל גופך (דבר שאסור ביהדות) וגם תצהיר בפני בודהה/ישו שהמרת את דתך לא יעזור לך כלום, כי מבחינתם אתה עדיין יהודי עד מותך. כך שמה שרשמת בוודאות מסולף.
ואם ניקח את המשפטים האחרונים שלך וננסה לנתחם אפילו מבחינה תחבירית שוב נראה שאינך מדייק. בהודעה הקודמת רשמת שערל=גוי=בהמה. אז לאחר שהפרכנו את הטענה שיהודי ערל=גוי, נפנה לטיעונך השני- גוי=בהמה. משום מה כאן אתה כבר רושם ש"נפשו של גוי קרובה יותר לבהמה" (ציטוט שלך), אז זה כבר לא שווה (=) אלא קרוב..? שווה וקרוב זה לא אותו הדבר, נעזוב את זה שזה גם לא קרוב.
חבל שהכנסתי את עצמי לוויכוח הזה בכלל. כולי תקווה שאנשים שרוצים להבין מהי מהות היהדות לא ישאבו את הידע הזה ממך אלא ילכו אל המקורות ולאנשים המוסמכים לכך.
כל טוב.

TaL53

New member
אני עדיין מחכה

להסברייך אודות ה"יהדות הסמויה" של גרובצ'וב ואחרים.

לטיפולך.

ivgy1980

New member
פעם ראשונה שמעתי במלואו את

השיר ששמעתי לראשונה בגיל 3

למעלה