מה דעתכם?

עופר 123

New member
שזה נהדר

אם תמונה שווה אלף מילים, אז קטע קומיקס (?) שווה לפעמים רבבה.

תודה על הקישור המוצלח

destiny23

New member
בתמונה האומנותית

מוצגנת שתי נשים ערומות נחטפות על סוסים בידי שני גברים לבושים....
האם יש להתעלם מזה רק כי הנשים המוצכות כ"נחשקות" הן שמנות?

עופר 123

New member
לא צריך להתעלם

מדובר בציור של רובנס, Rape of the Daughters of Leucippus, ואי אפשר לטעות לגבי מה שמצוייר שם. אני מודה שקלטתי איזה ציור מצוייר שם רק אחרי ה"שלח/י".

הבחירה של יוצר הקומיקס היא, ובכן, קצת תמוהה. זה היה בהחלט יותר מוצלח לו היה בוחר יצירה אחרת של רובנס, שידוע בציורים השמנמנים שלו, או היה בוחר בציירים אחרים מתקופת הבארוק והרנסנס. עם זאת, אני מעדיף להתייחס לתובנה הכללית של הקומיקס: איך בעבר נשים שמנות היו מודלים מועדפים ונחשקים, לעומת המצב האומלל היום, שבו הן מושמות ללעג ולקלס.

?

מילא אחת לא מבינה לא יודעת, מילא שתיים, שיהיה אפילו שלוש. אבל אתה עופר? אתה שיודע מה שמו של הציור הזה, מי צייר אותו, מה הוא מייצג. אתה שהלכת להצטלם בשביל ספנסר טוניק, אתה? אתם מדברים על יצירה אנושית מהמפורסמות והחשובות ביותר באומנות כאילו שזה איזו עטיפת נייר עיתון לדגים, או סרט פורנו.
בושו והכלמו.

עופר 123

New member
לא צריך להיסחף...

התמונה מתארת אונס מן המיתולוגיה היוונית. מותר לדבר על זה, וגם להגיד שיש תמונות טובות יותר לבחירה של רובנס או של ציירים אחרים. מכאן ועד "אתם מדברים על זה כאילו זה נייר עיתון לעטיפת דגים או סרט פורנו", זו קצת היסחפות.

לא נאמר שצריך להוציא את התמונה מהמוזיאון במינכן ולהעלותה באש, גם לא אמרנו שצריך לתלות את יוצר הקומיקס בכיכר העיר. פשוט לבחור בפעם הבאה תמונה אחרת.

חוץ מזה, מי עוטף היום דגים בנייר עיתון?

פיש אנד צ'יפס

כנראה שהבחירה בתמונה הזו הייתה מכוונת לגמרי וגם במקום.
אומנות נו....זה הדבר הזה שבו אנשים מנסים להעביר מסר על ידי צבע ומכחול. אבל מי שמצפה שילעסו לו את החומר כנראה שקל לו להתעלם מהנקודה הזו.

גליוש 450

New member
זאת אמנות

לגויה יש יצריה על רצח עם. לא נסתכל עליה?גם לפיקאסו - לא תסתכלי עליה? ולמאנה יש ציורים על זונות - לא תסתכלי עליהם?
ספיציפית הציור של רובנס הוא על סיפור מהמיתולוגיה היוונית - שמספר על אונס.

את מפספסת את העיקר ובו הקומיקס על אשה המסתכלת על פאר היצירה - שזאת המקרה הזה - אשה שמנה ודשנה, כשברקע אנשים שלימדו אותם בעידן שלנו ששמנים הם משהו ללעוג עליו ולא לקבל אותו.
לא בטוח שצייר הקומיקס ידע על מה הציור.
אבל זה לא משנה בעיני.
אני אוהבת את המסר. (לא של האונס - של הקומיקס)

למעלה