מה דעתכם?

Moledet972

New member
מה דעתכם?

כל היום מדברים על בעיית אבטלה במדינה, איזה בעיית אבטלה אם מותר לי לשאול? מיליון מובטלים במדינה, אבל הממשלה מוצאת לנכון להביא אלפי עובדים זרים, ואלפי פלסטינאים שיעבדו בישראל, ומה עם המובטלים? למה לא מעסיקים אותם כעת? את הישראלי לימדו להיות עצלן. בלשכת העבודה בימים של קריסה, מתחילים לשאול את המובטל אם בא לו על העבודה הזאת, ועל זאת, ואולי על זאת? בטלוויזיה, ללא בושה מתראיינים אנשים ומדברים על איך הם "עובדים קשה". אומר מובטל בריאיון לערוץ 2 "רוצים שאני ילך לעבוד בקרן הקיימת לישראל לשתול עצים! את מבינה את זה?!" נו, מה רע לשתול עצים? הישראלי רגיל לשבת, לקבל דמי אבטלה על חשבון האנשים שכן עובדים, אז תצעקו שהם עשירים, תצעקו, לא יזיק. עשירים עשירים, אבל מהמיסים של העשירים, שמדי יום מכפילים ומשלשים אותם, חיים מיליון מובטלים, שחיים מדמי אבטלה. רבע מהם כלל לא מובטלים, הם עובדים, אבל לא מדווחים, כך שמקבלים 2 משכורות. השאר, מחכים לתפקיד ממוזג, במשרד. שהישראלי יעבוד בחוץ? למה מה קרה? מי מת? סוף סוף בימים אלה משכילה המדינה לחוקק חוק - אדם אשר יסרב לקבל עבודה, לא יהנה מדמי אבטלה. מדוע רק לאחר עשרות שנים משכילה המדינה לקבוע, תעבוד! ולא תקבל גרוש. מדוע מדי שנה צריכים להביא לפה עובדים זרים? הישראלי לא יכול לבנות? הישראלי לא יכול לרצף? או לסחוב כמה דליים? גם כשהישראלי כבר עובד יש לו דרישות. בזמן כתיבת שורות אלה עובדים בקומה למטה... עובדים זרים, לאחר שהעובד הישראלי שניסינו להעסיק החליט שהוא רוצה 60 שקל לשעה על ריצוף. נו טוב, לא הגזמנו, שכחתי שהוא כמו עורך-דין שמרוויח 100 שקל לשעה. הישראלי הורגל להיות מפונק, לחיות רק במזגן. אז הוא לא יעבוד, מה אכפת לו, הוא ילך ללשכת האבטלה, יחתום אבטלה, יקבל משכורת כל חודש, פעם בחודש הוא יצטרף לעמיר פרץ וחבריו לאיזה הפגנה קטנה, ויחזור למזגן הביתה. ואני קורא למדינה שלנו, הפסיקו מיד להביא עובדים זרים.. לא פלסטינאים, ולא תאילנדים. שלחו את כל אוכלי החינם לעבוד בעבודות שהם עושים, מי שלא מוכן לעבוד, אמרה מגעילה, אבל "שימות מרעב". לא יתכן שמדינת ישראל תשרוץ עובדים זרים, והישראלי המפונק ישב רגל על רגל ויבכה, עם מזגן כמובן וימומן על חשבון המדינה. פתרון האבטלה מחכה בפינה, הוא לא כזה מסובך. הרי במה טוב התאילנדי מהישראלי? גם הישראלי יכול לערבב מלט, ולסחוב קרשים. לא יתכן שאני קם בבוקר, רואה אוטובוס שמוריד כל בוקר בשכונה שבונים מולנו כ-70 עובדים זרים, וברדיו באותו רגע שומעים שעשרות מובטלים מפגינים מול בית ראש הממשלה. * כל הזכויות שמורות (C) ללגוז www.legoz.co.il

ל א ק י

New member
אממממממממ...............

אצלנו עובדים בערך 100 תילאנדים.... בעיר מסכנה... וקטנה.. אבל יש לי שאלה... מה עדיף? שתאילנדי יעבוד.. וככה מישהוא יעשה את העבודה? או שאף אחד לא יעשה את העבודה? כי כמעט אף ישראלי לא יעבוד בבניה.... זה ברור... אולי עם באמת ישראלים יתחילו לעבוד בעבודות שבהם עובדים עובדים זרים.. רק אז צריך להעיף את העובדים הזרים... אבל עם דבר אחד אני לא מבינה....למה לשלם לאנשים מובטלים שלא מסכימים לעבוד בשום עבודה שמציאים להם דמי אבטלה? הם לא רוצים לעבוד... מיצידי שימותו ברעב.. עם הם רוצים לאכול.. שיעבדו בישביל זה... וטוב שסוף סוף יהיה חוק נגד זה..

ל א ק י

New member
תיקון: (לא לקרוא את ההודעה הקודמת)

אצלנו עובדים בערך 100 תילאנדים.... בעיר מסכנה... וקטנה.. אבל יש לי שאלה... מה עדיף? שתאילנדי יעבוד.. וככה מישהוא יעשה את העבודה? או שאף אחד לא יעשה את העבודה? כי כמעט אף ישראלי לא יעבוד בבניה.... אולי אם באמת ישראלים יתחילו לעבוד בעבודות שבהם עובדים עובדים זרים.. רק אז צריך להעיף את העובדים הזרים... אבל דבר אחד אני לא מבינה..למה לשלם לאנשים מובטלים שלא מסכימים לעבוד בשום עבודה שמציאים להם דמי אבטלה? הם לא רוצים לעבוד... מיצידי שימותו ברעב.. אם הם רוצים לאכול.. שיעבדו בישביל זה... וטוב שסוף סוף יהיה חוק נגד זה

Moledet972

New member
לכן, צריך לחייב ישראלים לעבוד שם

אם הם לא ירצו לעבוד, לא יקבלו דמיי אבטלה. את העובדים התיאלנדים לא צריך לגרש, אלא לתת להם אפשרות לעבוד כאן, נאמר לשנה נוספת, ולא לקבל עובדים זרים נוספים. כך גם המשכורות יעלו.

ל א ק י

New member
כל עוד הישראלים יעבדו בעבודות ש....

עובדים זרים עובדים בהם.. אז באמת לא צריך לקבל עוד עובדים זרים...

Pacha

New member
אבל רגע

שהממשלה שקנתה במשך שנים דברים מקרטון ממפעל מקומי מחליטה לקנות את המוצרים שלה מסין כי שם יותר "זול" וככה המפעל נסגר מי אשם ?

Moledet972

New member
הממשלה צריכה להשתדל לקנות מוצרים

ישראל כיום, כי הסיבה למשבר הכלכלי היא גם מדינית. במצב אחר, ללא משבר מדיני, היא צריכה לקנות את המוצר העדיף. המפעל צריך להתייעל, ע"י שימוש באמצעי ייצור אוטומטיים, כדי להעסיק פחות עובדים, וכדי להגדיל את קצב הייצור.

Pacha

New member
ואיך בדיוק

העסקת פחות עובדים עוזרת למיגור המובטלים ??!

Moledet972

New member
הסבר.

זה חשוב מאוד להעסיק כמה שפחות עובדים. זה מה שנקרא פוריות. ככל שהמשק מצליח לבצע תפוקה בכמה שפחות עובדים פוריותו עולה. זה פשוט שטות להעסיק "עובדי סתם". צריך להעסיק כמה שפחות עובדים. ההכנסות של המשק לא יקטנו, אבל הרווחים יגדלו. אם יצליחו להמציא שיטות להגדלת הפוריות, אז יהיה כדאי יותר להקים מפעלים בארץ, ואז האבטלה תרד. אבטלה היא לא הדבר החשוב ביותר. יותר חשוב זה הצמיחה של המשק, והירידה בגרעון המסחרי והממשלתי.

Pacha

New member
אבל

ברגע שאתה מעסיק יותר מכונות במקום אנשים האנשים שהם חסרי השכלה, אני לא מדבר על אנשים שסיימו אוניברסיטה אלא שאפילו לא סיימו בית ספר. להם אין מקום אחר לעבוד המפעל הזה הוא העבודה שלהם ברגע שאתה מפטר אותם ואתה כבר מייצר מספיק חומרים למשק להם לא יהיה מקום לעבוד

Moledet972

New member
הכוונה היא, שהם יעבדו במפעלים חדשים

כי אם יצליחו להגדיל בצורה משמעותית את הפוריות, אז ענפים מסורתיים יהפכו למאוד כדאיים להשקעה. כיום הם רק נסגרים, כי הפוריות היא כה נמוכה.

EverMan

New member
אתה לא מבין

זה שאנשים לא יעבדו זה לא משנה ... זה שהם גוועים ברעב זה לא משנה ... זה שהם רוצים לעבוד אבל בגלל שזה פחות משתלם למפעל זה לא משנה ... זו הבעיה עם התפיסה הליברלית , לא חושבים על האנשים , חושבים על רווח. וזאת התפיסה שמוצגת בפניך בהודעות של מולדת.

לדבריך, מה שחשוב הוא המדינה,

לא האזרחים

EverMan

New member
אני מבקש ...

זה לא לדבריו ... זה לדברי מוסליני ... הוא לא מספיק מקורי בשביל ליצור בעצמו אף רעיון .. אפילו את הפאשיזם הוא לא המציא.

אז קדימה עוףףףףףף לעבוד בפרדס....

נראה אותך לאחר שאתה מסיים 3 4 5 6 7 או לא יודע, כמה שנים ללמוד באוניברסטה או במכללה. ואחר כך לבוא לאחר שלמדת כל כך הרבה שנים והוצאת על זה סכום נכבד של כסף. לבוא ולהתחיל לעבוד בפרדס. אז בשביל מה למדת כל כך הרבה שנים ?!? מה בשביל לקטוף פירות או ירקות ולשים את זה בארגז צריכים ללמוד?!? לא רק שאף אדם שמחשיב את עצמו אקדמאי לא ירצה ללכת לעשות את העבודה השחורה. אלא גם כאלה שלא למדו, לא רוצים לעבוד בחרא הזה. ואז בצעם כל השנים האלה שהם למדו 12 שנות לימוד בבית ספר, הלך כפרה. למה הם למדו 12 שנות לימוד והתאמצו כל כך קשה. בכדי להגיע למוסד חינוך גבוה, ולא לעמוד בפרדס ולהתחיל לעבוד. עושים את זה הפועלים השחורים אותם אלא שלא למדו ואין להם אופציות אחרות, אז הם הולכים לעשות את העבודה השחורה. אותו דבר בזבל, רק שזבלן מרוויח לא רע. לכן יש לזה ביקוש. אני מעריך שאם ישלמו לא רע בעבודות האלה, אתה תראה מובטלים ירצו לעבוד בעבודות הללו. כי בסה"כ אותם אלא שלא למדו כל השנים וכיום מובטלים, יוכלו לעשות את העבודה. ולא יצטרכו לבזבז את הכסף על תאילנדים. אני בספק אם העניין הזה יצא לפועל.

Moledet972

New member
לכן צריך להפסיק את תופעת העובדים

הזרים. אבל, אם אדם מקבל כסף מהמדינה, שיעבוד בינתיים, הרי הוא "לא עובד בשום עבודה אחרת", אז למה שלא יעבוד בינתיים?

EverMan

New member
כי כשהוא כן עובד

הוא מקבל פחות כסף מאשר כשיש לו דמי אבטלה. אדם שעובד בעבודה ומרוויח 3000 שקל לחודש , כשיש לו משפחה לפרנס , לא משתלם לו , כי הוא יקבל 3500 מהאבטחת הכנסה. למה שילך לעבוד ? ואז הוא גם יאבד את העזרה בארנונה , ההנחה במיסים , הביטול אגרת טלוויזיה. וכו´... צריך לתת לאנשים עובדים את התנאים המינימלים של האבטלה - אז אנשים ילכו לעבוד. לא כשהם מפסידים מזה.

למעלה